Dragii mei,


"Nu voi fi un om obisnuit, pentru ca am dreptul sa fiu extraordinar." - Peter O'Toole


MOTTOUL după care mă ghidez în viaţă:,,Păşeşte drept înainte şi dacă pământul pe care-l cauţi nu există încă, fii sigură că Dumnezeu îl va crea într-adins pentru aţi răsplăti îndrăzneala,, (Regina Izabela)


Sunteţi curioşi să mă cunoaşteţi pentru a şti cu cine staţi de vorbă, pe cine vizitaţi şi ce am de spus, de oferit şi cu ce vă pot impresiona... Evident, sunt reacţii fireşti de început.

De când mă ştiu îmi place să scriu şi să citesc, îmi place muzica… Literele se adună pe foaia de hârtie, se grupează şi încep să curgă, se rup în bucăţi, se amestecă cu trăiri, sentimente şi îşi caută drumul spre suflet. Ele sunt o parte din viata mea... M-am aşezat pe marginea mea de vis, în colţul meu de Rai şi am început să scriu cu vorbe rupte din suflet. Sădesc în fiecare zi speranţe în grădina sufletului meu. Le ud cu dragoste şi le stropesc cu raze de dor şi încredere, le protejez pe timp de furtună cu vise, gânduri îndrăzneţe, năzuinţe şi promisiuni ţinute cu dinţii până în ultimele clipe ale vieţii! Las totul să curgă de la sine, iar tot ceea ce am de făcut este să sper că pe harta călătoriei prestabilite, există şi locuri bune, locuri de unde pot aduna cunoştinţe, unde pot lua naştere bunătatea, bunăstarea iar la final să trag linie şi să fiu mulţumită de tot ce am făcut.

Vă aştept cu drag pentru a ne cunoaşte mai bine! Georgeta.




joi, 31 mai 2018

10 metode dovedite care accelereaza procesul de slabire

Peste tot in lume s-a constatat faptul ca obezitateaa s-a triplat intre anii 1975 și 2017, cu aproximativ 1,9 miliarde de adulti care au ajuns supraponderali. Dintre acestia, peste 650 de milioane de adulti erau obezi. Sa ramai sanatos astazi reprezinta o provocare avand in vedere faptul ca tentatiile sunt la orice pas. O viata sanatoasa necesita multa implicare, vointa, dar si timp, care de cele mai multe ori este o scuza atunci cand vine vorba de sport sau alte activitati care te ajuta sa ajungi si sa mentii o greutate ideala.

10 metode simple si la indemana oricui care vor optimiza prcesul de slabire.

Mananca inainte sa mananci


Un studiu efectuat recent a aratat faptul ca un bol cu supa consumat inaintea felului principal ajuta la diminuarea poftei de mancare. O explicatie pentru acest fapt este ca in timpul in care astepti ca supa sa se raceasca, trebuie sa mananci incet si astfel, ii dai timp suficient creierului, hormonilor, dar si stomacului tau sa proceseze senzatia de satietate.

Condimenteaza-ti mancarea

Daca esti un iubitor al mancarurilor picante, atunci trebuie sa stii ca acest lucru iti va aduce numai beneficii. Consumul de alimente picante iti poate stimula temporar metabolismul cu pana la 8%, grabind astfel procesul de ardere a grasimilor. De asemenea, s-a observat faptul ca atunci cand se consuma alimente picante, ritmul in care cineva mananca este mult mai lent ceea ce este benefic pentru organism.

Consuma gustari sanatoase


Este esential ca atunci cand iti doresti sa pierzi in greutate sa cosumi diverse alimente inainte de mesele principale. Bineinteles, nu orice tip de aliment este permis. Este recomandat sa consumati gustari sanatoase, cum ar fi nucile, migdalele sau fructele.

Dormi mai mult


Odihna este foarte importanta pentru functionarea corecta a corpului uman. Conform unui studiu, o persoana care tine o dieta si in acelasi timp acorda importanta cuvenita orelor de somn va reusi sa arda cu pana la 6% mai multe calorii.

Bea mult ceai


Apa este esentiala pentru mentinerea unei stari bune de sanatate dar cantitatea de apa consumata variaza in functie de nevoile individuale. Aceasta accelereaza metabolismul si iti ofera senzatia de satietate, de aceea este indicat sa consumi un pahar de apa inainte de fiecare masa. Pentru alte ocazii, ceaiul reprezinta o optiune mai buna, in mod special ceaiul verde care contine multi antioxidanti si te ajuta foarte mult sa slabesti.  Insa nu trebuie sa consumi mai mult de 2 cani pe zi, intrucat acesta poate cauza probleme de sanatate, cum ar fi cele cardiace sau hepatice. Ca un beneficiu aditional, ceaiul verde te protejeaza de cancer.

Albastrul ajuta la slabit


Cercetarile au aratat faptul ca oamenii au tendinta de a manca mai putin atunci cand manaca din farfurii care impreuna cu alimentele produc un constrast puternic. De asemenea, s-a constatat faptul ca oamenii mananca cu 33% mai putin daca se afla intr-o incapare albastra.

Incearca sa nu mai faci mai multe lucruri deodata


Atunci cand incerci sa faci mai multe lucruri in acelasi timp, mintea ta nu se poate concentra asupra unei singure sarcini, osciland intre diverse subiecte, printre care si gandul la mancare. Acest lucru te poate face sa uiti de dieta echilibrata si o sa mananci in mod incostient alimente nesanatoase.

Razi!

Rasul ofera corpului un mic antrenament de aerobic. Aceasta face ca inima sa bata mai repede si creste circulatia sangelui in organism. Intr-o ora de ras intens se pot arde la fel de multe calorii ca atunci cand faci ridicari timp de 30 de minute.

Dormi la temperaturi scazute


In timp ce dormim in frig, corpul nostru arde grasimile depozitate in abdomen pentru a mentine organismul cald. Un studiu publicat in revista Diabet a aratat ca persoanele care au dormit în camere cu o temperatura scazuta au ars cu pana la 7% mai multe calorii decat cei care a dormit in camere calduroase.

Stinge luminile

Chiar daca poate parea ciudat, cercetatorii de la Universitatea din Ohio au descoperit faptul ca daca stai si dormi in camera cu lumina stinsa poti avea un corp mai subtire.