Dragii mei,


"Nu voi fi un om obisnuit, pentru ca am dreptul sa fiu extraordinar." - Peter O'Toole


MOTTOUL după care mă ghidez în viaţă:,,Păşeşte drept înainte şi dacă pământul pe care-l cauţi nu există încă, fii sigură că Dumnezeu îl va crea într-adins pentru aţi răsplăti îndrăzneala,, (Regina Izabela)


Sunteţi curioşi să mă cunoaşteţi pentru a şti cu cine staţi de vorbă, pe cine vizitaţi şi ce am de spus, de oferit şi cu ce vă pot impresiona... Evident, sunt reacţii fireşti de început.

De când mă ştiu îmi place să scriu şi să citesc, îmi place muzica… Literele se adună pe foaia de hârtie, se grupează şi încep să curgă, se rup în bucăţi, se amestecă cu trăiri, sentimente şi îşi caută drumul spre suflet. Ele sunt o parte din viata mea... M-am aşezat pe marginea mea de vis, în colţul meu de Rai şi am început să scriu cu vorbe rupte din suflet. Sădesc în fiecare zi speranţe în grădina sufletului meu. Le ud cu dragoste şi le stropesc cu raze de dor şi încredere, le protejez pe timp de furtună cu vise, gânduri îndrăzneţe, năzuinţe şi promisiuni ţinute cu dinţii până în ultimele clipe ale vieţii! Las totul să curgă de la sine, iar tot ceea ce am de făcut este să sper că pe harta călătoriei prestabilite, există şi locuri bune, locuri de unde pot aduna cunoştinţe, unde pot lua naştere bunătatea, bunăstarea iar la final să trag linie şi să fiu mulţumită de tot ce am făcut.

Vă aştept cu drag pentru a ne cunoaşte mai bine! Georgeta.




marți, 21 iunie 2011

Totul despre zodii

BALANTA

NUMERE NOROCOASE
7, 6, 12, 19, 25, 33, 45.

Piatra norocoasa
SODALIT - calmeaza amotiile, aduce echilibru si pace interioara.

Semn de aer, masculin, cardinal, pozitiv, guvernat de Venus.
Perioada: 23 septembrie-22 octombrie

Balanta este cel de-al saptelea semn al zodiacului si se extinde de la gradul 180, la gradul 210. In opozitie cu zodia Berbec, aceasta zodie poate fi considerata complementara acesteia, realizandu-se o relatie ca intre ecran si film.

Semnul guvernat de Venus este regatul duiosiei, al armoniei, al esteticii, al cautarii echilibrului si implicit al diplomatiei, al disponibilitatii si pasivitatii, al simpatiei si amabilitatii, al dorintei de acomodare.

Balanta incepe cu echinoctiul de toamna, cand ziua este egala cu noaptea, iar notiunea de echilibru devine reprezentativa pentru zodie. Guvernatoarea Balantei, Venus, nu este aceeasi Venus care conduce Taurul, ci este o emblema a feminitatii fragile, delicate, vulnerabile. Romantismul este la el acasa, accentuat de pasivitatea indusa de exilul lui Marte si caderea Soarelui.
Reprezentantii zodiei asista parca la derularea propriului destin, fara sa intervina. Aproape niciodata acesti nativi nu vor interveni in forta sa-si rezolve problemele. De cele mai multe ori va evalua indelung situatia pentru a ajunge in final la o decizie intre nu si da.
Lipsa de entuziasm si indolenta sunt tributare dominatiei lui Venus, iar rationalitatea puternica care se impune in analizarea logica a unei probleme conflictuale se datoreaza exaltarii lui Saturn. Vor fi luate intotdeauna in consideratie avantajele si dezavantajele, consecintele deciziei, care nu va fi niciodata finala.
Lipsa de vointa si de caracter ori de personalitate, amanarea permanenta a luarii deciziei, contribuie la plasarea acestor nativi in posturi care nu cer calitati de comanda. De obicei, nativii Balanta actioneaza din culise, in functii medii ca importanta sociala.
Ciocnirea dintre Venus si Saturn, dintre sentimente si ratiune, dintre romantism si cenzurare, creeaza adesea personalitati interesante, tensionate, si nativul devine iritabil si agresiv, mai ales in chestiunile ce tin de justitie ori de incalcarea unor principii juste.
Fiind extrem de sociabili, acesti nativi sunt atrasi de viata mondena si de calatorii, de distractii, de lumea artistica si a spectacolului.
In iubire, Balanta este conditionata de comportamentul partenerului (uraste vulgaritatea), de atmosfera de ansamblu, prin lumina, muzica, parfumuri etc. Nativul nu este pasional, dar cheltuieste energii apreciabile pentru crearea unui a??ansamblua?? scenic placut. Aspira la casnicie sau la o legatura echivalenta, mai mult decat oricare alt reprezentant al zodiacului.
Nativul este incapabil sa spuna 'nu' si se implica in relatii sentimentale la diverse niveluri, pastrand totusi o limita a intimitatii. O nativa Balanta poate aparea insotita alternativ de mai multi parteneri, dar accepta relatii intime cu unul singur dintre acestia.
Din punct de vedere profesional, nativul din Balanta se evidentiaza in orice domeniu prin cautarea esteticului, in mod gratios, rational, prudent. Prin sarmul personal si sociabilitate, va putea deveni un lucrator in relatiile publice chiar mai bun decat un nativ din Gemeni. Cariera de diplomat este optima, insa si ca designer ori creator de moda si accesorii poate deveni vestit.
Si ca artisti sunt greu de egalat.
Zona sensibila a organismului lor se refera la rinichi. Chiar daca nu se afirma printr-o sanatate iesita din comun, nici nu se pot plange de probleme grave. Se confrunta insa frecvent cu calculoza renala, lumbago, stari de anxietate.

Barbatul Balanta prefera femeile puternice pe care le deleaga de buna voie ca sefi ai familiei, evitand orice fel de conflict frontal ori de tensiune perena. Este impaciuitor prin natura sa, dar fidelitatea nu este punctul lui forte, colectionand aventuri sentimentale ca activitati recreative, care insa nu pun in pericol familia.
Prudenta sa il ajuta sa evite riscurile existentiale, chiar daca unora li se pare ca viata lor este fara 'sare si piper'. Este cam lenes si nu poate fi stimulat decat prin activitati sportive.

Femeia Balanta este de obicei frumoasa, bine proportionata, mai ales daca are Ascendentul in Balanta, Leu sau Taur. Stilul sau este caracterizat de gratie si eleganta, ceea ce atrage interesul barbatilor, dezamagiti ulterior de lipsa de substanta a relatiei. Imprima raporturilor sentimentale o duiosie de papusa, simpatie si armonie.
Casa nativei din Balanta este incarcata de bibelouri, papusi, colaje, perdelute colorate etc. Iubeste romantele si romanele de dragoste, dar nu arareori se ancoreaza in realitati ce se cer a??judecatea?? si indreptate. Va tine casa in ordine si din cand in cand va muta mobila, cautand cel mai frumos aranjament. Niciodata nu va accepta o munca grea sau murdara.
Daca este izolata fortat din cauza geloziei partenerului, in mod sigur va deveni adulterina.
Copilul din Balanta este de obicei frumos si fermecator. Tinde sa-i idealizeze pe cei din jur si poate deveni din aceasta pricina o prada usoara. Are talent artistic si este de preferat sa fie orientat de la varste mici spre o forma de exprimare cat mai satisfacatoare pentru el. Muzica il va ajuta intreaga viata sa-si elibereze energiile creatoare.
Este indicat ca prin educatie sa fie incurajat sa ia rapid decizii singur.

VARSATOR

NUMERE NOROCOASE
10, 11, 14, 27, 30, 39, 42

Piatra norocoasa

AMETIST - Ofera protectie universala si aduce noroc. Este eficient in depresii si insomnii.
Semn de aer, fix, masculin, pozitiv, guvernat de Saturn si de Uranus.
Perioada: 20 ianuarie-18 februarie

Varsatorul este cel de-al unsprezecelea semn al zodiacului si se extinde de la gradul 300, la gradul 330. Spre deosebire de zodia Leu, cu care se pozitioneaza in opozitie, in acest semn Soarele se afla in exil, asa ca dorinta de afirmare este inlocuita cu generozitate si prietenie pura fata de semeni.
Varsatorul este fara indoiala o fiinta spirituala. Daca Saturn favorizeaza detasarea de contingent, cel de-al doilea guvernator, Uranus, creeaza disponibilitatea energetica necesara structurarii altruismului si idealismului. Acest semn este cel al idealurilor nemuritoare, care nu dispar din cauza deceptiilor si nu se alimenteaza din gratificatii.
Idealismul Varsatorului are o exprimare larga: de la egalitarism si socialism, la laicism, reformism, progresism ori anarhism. Poate fi caracterizat ca idealism romantic deoarece pare mai degraba utopic, irealizabil.
Varsatorul este tanarul (si la 90 de ani) care nu intelege razboiul si orneaza tunurile cu flori, prefera muzica in locul violentei, opune prietenia rasismului si iubirea urii.
Suntem la inceputul Erei Varsatorului si razboaiele nu numai ca nu au disparut, ci s-au extins. Se cauta permanent cai de renuntare la nationalism, iar globalizarea, desi respinsa vehement in unele cazuri, se extinde incet-incet prin mijloace neasteptate. Cert este ca s-au acutizat diferentele dintre fanatismul religios sau national si dorinta de infratire universala.
Varsatorul este generos, altruist, pacifist, emancipat, dezinhibat si adept al fraternitatii. Ca si nativii din Gemeni, nu cunoaste sentimentul de ura. Exista insa cazuri in care Varsatorii pot fi la fel de egoisti ca nativii din Leu. Se poate afirma ca exista doua tipuri de Varsator. Cel guvernat de Saturn presupune detasare, intelepciune, puritate ideala.
Idealismul acestuia il poate impinge sa ia atitudini extremiste in domeniu politic sau social, care ii permit emanciparea. Cel guvernat de Uranus este total dezinhibat, anticonformist, original, antitraditionalist. Excentric chiar si in vestimentatie, va face orice pentru a-i uimi pe cei din jur.
Deseori gasim un amestec intre cele doua tipuri. Un exemplu extrem ar fi un hippy care afirma cu tarie a??faceti dragoste, nu razboia??, dar care poarta o casca nazista pe cap, doar pentru a fi original.
In iubire, Varsatorul este total dezinhibat si nu-l intereseaza ce gandeste sau spune lumea. Prin aceasta atitudine trezeste de cele mai multe ori scandaluri la care este total nepasator. Se casatoreste de tanar, dar divorteaza cu mare usurinta. De obicei nu este gelos si are nevoie de un partenera asemanatoare, fiind de cele mai multe ori infidel.
Este sincer in momentul in care declara 'te voi iubi intreaga viata', dar nu considera ceva condamnabil daca in aceeasi zi isi schimba partenera. Este un pasional, dar nu un sentimental, asa ca se conduce instinctiv prin lumea afectelor.
Din punct de vedere profesional, saturnianul este un cercetator innascut, care prefera domeniul tehnic si in special pe cel electric. Este dotat si pentru activitatea didactica prin concentrare si putere de abstractizare. Uranianul, fiind mai subiectiv, lipsit de scrupule si acceptand transformarea, schimbarea, cu usurinta, poate sa faca din comert o cariera stabila.
Lumea spectacolului este pentru acest nativ o lume a basmului, unde poate evada si crea o mie de tipologii. Politica, sindicatul, aeronautica si relatiile publice sunt alte sectoare preferate de Varsatorul uranian.
Cele mai sensibile zone ale corpului Varsatorului sunt: gleznele, pulpele si partile legate de acestea. De asemenea, patologice pot deveni si circulatia sanguina si reteaua nervoasa. Este posibil deci sa apara de-a lungul vietii acestor nativi luxatii si fracturi la nivelul gleznelor, dereglari circulatorii si motorii.
Constitutia Varsatorului este delicata, iar cele mai atragatoare exemplare sunt cele cu ochii de culoare deschisa si parul blond. Varsatorii saturnieni sufera cel mai adesea de surzenie.

Barbatul Varsator se comporta cu propria partenera de viata asa cum se poarta cu oricare alt prieten. Aceasta latura a sa poate deveni negativa, daca exprima incapacitatea sa de a se darui total unei singure fiinte, el simtind ca apartine tuturor. Nu este posesiv si prefera femeile inteligente si intelectuale celor pasionale.

Femeia Varsator este originala, indiferenta la tendintele din moda. Emancipata, nu este sclava conventiilor si are curajul sa-si sustina opiniile si actiunile. Nu suporta barbatii gelosi, fiind o sincera adepta a libertatii sexuale, chiar in contextul unei vieti matrimoniale. Nu devine niciodata sclava copiilor sai.

Copilul Varsator are nevoie de o educatie deschisa la conceptiile cele mai noi si trebuie sa i se acorde independenta pe care o cere. Este deosebit de inteligent si avid de cunostinte. Tendinta generala este de a se hrani din cultura si a nesocoti importanta sportului.
Nu suporta constrangerile si incearca foarte curand sa 'evadeze' din casa parintilor, de aceea este de preferat sa i se organizeze vacante cat mai lungi departe de familie. Muzica il atrage, il inspira si il incarca energetic.

RAC

NUMERE NOROCOASE
4, 18, 23, 29, 32, 38, 43.

Piatra norocoasa AVENTURIN - Aduce noroc si protejeaza de energii malefice. Ajuta la dezvoltarea inteligentei.

Semn de apa, cardinal, feminin, negativ, guvernat de Luna
Perioada: 22 iunie - 22 iulie

Racul este cel de-al patrulea semn al zodiacului si se extinde de la gradul 90 la 120. Este guvernat de Luna, care la fel ca Soarele este stapana unui singur semn. Racul tipic reflecta din plin atributele satelitului Terrei: volubil, schimbator, pasiv, nocturn, feminin, receptiv, influentabil etc.
Elementul sau este apa, ca si la Scorpion si Pesti, dar spre deosebire de apa statatoare a mlastinilor si respectiv cea a nesfarsita a maselor oceanice, Racul este analog cu izvorul, cu apa care da viata si in consecinta cu fecunditatea si gestatia.
Fata de ciclul anotimpurilor emisferei nordice, semnul se situeaza in partea cea mai fecunda pentru natura, cand semintele germineaza si se maturizeaza. De aici legatura cu maternitatea, care constituie fundamentul arhetipal si polivalenta semnului.
Racul reprezinta principiul feminin, yin, care este caracterizat de urmatoarele atribute: receptivitate, pasivitate, influentabilitate, emotivitate, irationalitate, impulsivitate, inconstanta etc.
Nativul din acest semn, individualizat prin receptivitate, este inclinat sa transforme in ceva personal frustrarile, angoasele si nevrozele epocii sale. Aceasta tendinta este contracarata de potentialul de a dobandi echilibrul intre aspiratii si realizarea practica a acestora. Racul este un miel printre lupi, in aceasta epoca unde lipseste in parte mentalitatea sa.
Firea sa romantica si sentimentala nu se potriveste cu structura hiperrationala si hiperfunctionala a unei societati orientate spre bunastare. Daca insa a??tipurilea?? zodiacale nu ar supravietui epocilor care le sunt potrivnice, Racul ar fi disparut din secolul al XIX-lea.
Retoric si reactionar, Racul este un conservator in sensul ca iubeste trecutul, pentru ca este legat indisolubil de acesta. Fiind un lenes cu metabolism lent, este opus vietii dinamice, in continua schimbare. Aspiratiile sale sunt relativ usor de realizat in plan existential si se refera la familie, casa, copii, familie, iubire, liniste, sanatate, satisfactie sexuala.
Daca reuseste sa realizeze un nucleu familial propriu care sa-l separe de traumatisme si schimbari neprevazute, ajunge deja la echilibrul dorit, la fericire. Pentru nativul din Rac o seara calma impreuna cu familia, in fata unei mese abundente, concureaza cu fericirea produsa de calatoria aventuroasa a unui Sagetator in Japonia.
Aspiratiile Racului sunt simple, posibile, la indemana oricui. Deoarece traieste din amintiri, se proiecteaza efectiv in trecut, nu-i sunt necesare beneficiile epocii prezente.
Este un semn cardinal, prin care se incepe un anotimp. Solstitiul de vara marcheaza micsorarea progresiva a zilei in favoarea noptii. Din punct de vedere psihologic, acest fenomen natural indica prevalarea inconstientului asupra constientului. In mod natural, Racul este orientat spre lumea interioara si este in oarecare masura absent la cea exterioara.
Personalitatea sa tinde sa fie mai mult instinctiva decat rationala.
Elementul apa, care sugereaza fertilitate si fecunditate, plasticitate si pasivitate, induce aceste calitati Racului, atat la nivel fiziologic, cat si spiritual. Lumea sa este una a senzatiilor, a viselor si fanteziei, a noptii si a intuitiei, astfel incat exprimarea sa artistica se subintelege.
La nivel rational, randamentul sau este relativ mic, Racul fiind perceput ca incapabil sa urmareasca rigoarea procesului logic. Forta sa se regaseste in memorie, raportandu-se la experienta anterioara a altora, iar intuitia il ajuta la nivel rational. In general, se lasa purtat de evenimente si nu este dispus sa genereze el unele noi.
Pasivitatea sa presupune si influentabilitate, asa ca nu mai provoaca uimire dependenta sa fata de semeni.
Racul pare slab si influentabil, dar numai fata de persoanele pe care le iubeste sau le stimeaza. Contactul cu strainii, cu cei care ii sunt adversari, provoaca imediat o retragere, o inchidere in carapacea sa protectoare.
Racul nu este ambitios si spre deosebire de Capricorn, nu paseste ca la defilare, cu solemnitate, ci se deplaseaza usor incovoiat (cu trecerea anilor apare o cocoasa mica, specifica).
Mama, deoarece reprezinta protectia, caldura, ghidul, hrana, este imaginea care domina psihicul Racului. Chiar si adult, el va tinde sa caute intr-un mediu de munca prietenos, intr-o familie armonioasa, marea mama, arhetipul divin.
In iubire, barbatii Rac sunt in general putin fideli din cauza infantilismului, a influentabilitatii si a nevoii de afectiune. Gelozia mocnita, de care nu sunt in general constienti, devine traumatic clara atunci cand realizeaza ca a??obiectula?? proiectiilor lor amoroase intereseaza si alte persoane.
Iubirea este importanta pentru acest nativ, care aspira inainte de orice, sa realizeze raporturi afective cu partenerul, cu parintii, cu familia. Se poate spune ca iubirea este atat de importanta pentru Rac, incat nu poate renunta niciodata la ea. Va cauta intreaga viata sa regaseasca pierduta si iubita relatie mama-copil.
Iubirea reprezinta pentru Rac un complex de sentimente care poate fi instrumentul necesar gasirii armoniei si pacii.
Profesiile cele mai potrivite sunt cele care implica un mediu placut, deoarece Racul vede munca in primul rand ca pe o proiectie a mediului sau familiar. Se va adapta greu la un mediu ostil si va ramane legat de locul care ii asigura caldura umana si bunavointa. Ca subaltern si ca sef, comportamentul sau presupune afectiune si asumare de responsabilitati.
Sanatatea Racului nu este puternica, iar capacitatea de refacere dupa boli lasa de dorit. Stomacul si sanii sunt organele cele mai sensibile. Adeseori este ipohondru, gata sa sesizeze simptome patologice sugerate de anturaj.

Barbatul Rac este vulnerabil din punct de vedere psihic, deoarece isi exprima cu greutate sentimentele. Spiritul sau visator si copilaresc se adapteaza greu la eficienta si pragmatismul acestei ere. Atunci cand pune bazele unei familii proprii, dobandeste un echilibru interior, care-i permite sa traiasca o existenta agreabila, lipsita de conflictul clasic dintre inconstient si rational.

Femeia Rac nu este o feminista, ci o aparitie feminina, materna, calda, senzuala, romantica, sensibila, visatoare, melancolica, receptiva, casnica si comoda. Viseaza inca din copilarie la iubire, casatorie si copii. Cu greu poate fi egalata o mama Rac, afectuoasa si grijulie.

Oricat de putin armonioasa ar fi combinatia astrala a unei mame Rac, intotdeauna vibreaza acolo o inima naiva si romantica.
Copilul Rac este dificil, daca nu chiar cel mai greu de educat. Hiperemotiv si sensibil, influentabil si capricios, foarte puternic legat de mama si de copilarie, este caracterizat de o exceptionala permeabilitate psihica, care il expune la riscurile unei receptivitati nediferentiate.
Este necesar ca parintii copiilor Rac sa aiba o grija maxima prin cuvinte si comportament pentru a nu rani sensibila progenitura. Copilul Rac are nevoie de afectiunea parintilor, de aceea nu trebuie sub nici o forma sa fie inmatriculat in institutii gen internat.

El trebuie sa stabileasca un raport protector cu adultii, care sa-l ajute sa depaseasca perioada cea mai critica, ce se extinde de regula dincolo de 20-25 de ani.

SCORPION

NUMERE NOROCOASE
1, 8, 12, 17, 27, 38, 42

Piatra norocoasa CARNEOL- Mareste energia si puterea de concentrare si protejeaza.

Semn de apa, fix, negativ, feminin, guvernat de Marte si Pluto
Perioada: 23 octombrie-21 noiembrie
Scorpionul este cel de-al optulea semn al zodiacului si se extinde de la gradul 210, la gradul 240. Poate fi considerat cel mai ezoteric semn zodiacal, fiind legat de conceptele de moarte si renastere. In opozitie cu zodia Taurului, se refera la moarte, la metamorfoza, la renastere, fiind si sub influenta dominatoare a lui Pluto.
Celuilalt guvernator, Marte, i se datoreaza aspectele 'focoase', in contradictie cu elementul apa al semnului. Este considerat semn fix, pentru ca in perioada respectiva nu incepe si nu se termina nici un anotimp. Elementul apa se refera de aceasta data la mlastina, la balta, la materia in descompunere.
Nativii din Scorpion au o sensibilitate paranormala, caracter puternic, energie, simt al comenzii, spirit razbunator, sentimente distructive si autodistructive, tendinta de a-si complica viata, interes pentru criminologie si mister. In concluzie, axa de valori viata-moarte si sexul sunt legate indisolubil de zodia Scorpionului. Trebuie facuta totusi o distinctie.
Daca la fel ca nativii din Sagetator, Taur si Berbec, sunt navalnici in ceea ce priveste sexul si la fel ca acestia iubesc cantitatea, spre deosebire de ei, erotismul lor este inainte de toate mintal, complicat, explorator. Mai mult decat atat, sunt foarte multe cazuri de impotenti si de frigide, de nativi care ascund adanc in fiinta lor tentatia si expresia sexuala.
Exista de asemenea printre ei, multe cazuri de moralisti intransigenti, care exclud pornografia, pe cand alti reprezentanti ai aceleiasi zodii o devoreaza.
Cea mai semnificativa caracteristica a semnului este insa energia psihofizica. Buni luptatori, isi pot exprima energia excesiva prin sport si chiar iubesc competitia. Va reusi profesional in cariere ca cea de politist, dentist, militar, comerciant sau sportiv. Cel mai adesea au un comportament excesiv, fie ca muncesc foarte mult, fie ca fumeaza intruna.
Aceste manifestari apar mai ales in cazul celor care au ca dominante in horoscoapele personale planetele Venus, Marte sau Jupiter. Daca au Ascendentul in Fecioara ori Saturn in conjunctie cu Luna, este amabil, impecabil, masurat si precis, muncitor si adept al rutinei. Toti mocnesc indelung razbunarile si sunt capabili sa le puna in aplicare dupa trecerea unor ani de asteptare.
In iubire, Scorpionul este complicat si chiar daca nu ajunge la excese, tinde sa se angajeze in casnicii turbulente, condimentate de mister si suferinta. Sexualitatea sa este sofisticata si poate deveni patologica. Este foarte gelos si posesiv. In casnicie, tinde sa comande, iar daca a ales ca partener o persoana incorecta apar adevarate furtuni care se finalizeaza cu ruperea relatiei.
Plictiseala constituie cel mai mare dusman la orice nivel. Daca legatura sentimentala pierde din pasiune si nu isi pastreaza prospetimea atractiei, in mod sigur se va orienta spre alta experienta erotica.
In munca, da maximum posibil, fiind apreciat pentru ambitie si rezistenta. Colegii fac eforturi incredibile pentru a putea sa tina pasul cu ritmul scorpionesc. Este tiranic cu subordonatii, dar obtine cele mai bune rezultate ca director si cele mai slabe ca simplu salariat. Isi asuma responsabilitatile si este impotriva deciziilor comune.
Organele sensibile sunt cele de reproducere si de excretie. Foarte sensibil la bolile venerice si la hemoroizi, este supus unui stres permanent din cauza activitatii continue, a exceselor, care pot oricand sa provoace un infarct. Majoritatea acestor nativi au tendinta de a cheli.

Barbatul Scorpion este inteligent si reuseste in orice conditii sa se impuna. Pretinde sa fie ascultat, isi iubeste cu pasiune partenera si cu daruire totala propriii copii. Adesea este infidel si gelos in acelasi timp.

Femeia Scorpion este plina de pasiune si energie. Da dovada de eficienta la fel de bine si ca salariata si acasa. Simpatice si fascinante, spirituale si degajate, aceste native pot fi cele mai acerbe feministe. Unele au probleme cu starea de maternitate, pe care o refuza inconstient. Au nevoie de parteneri puternici, virili, inteligenti.

Copilul Scorpion isi pune foarte des parintii in incurcatura prin intrebari despre sex. Este necesar sa i se dea o educatie care sa aiba la baza moderatia, pentru a se evita manifestarile extremiste ulterioare. Vitalitatea deosebita si curajul fara limite ii pot defavoriza prin pericolele in care intra de buna voie.

Sportul, mai ales inotul, este masura cea mai buna de a dirija si consuma aceasta energie fantastica, care comporta riscuri si accidente.

PESTI

NUMERE NOROCOASE
10, 12, 16, 24, 32, 37, 46

Piatra norocoasa HOWLIT - mareste capacitatea de concentrare si imunitatea la boli. Atrage dragostea celor din jur.

Semn de apa, mobil, feminin, negativ, guvernat de Neptun si de Jupiter.
Perioada: 19 februarie - 20 martie

Pesti este ultimul semn al zodiacului si se extinde de la gradul 330, la gradul 360. Celebrul astrolog francez Barbault defineste semnul Pesti ca fiind 'o lume imprecisa, fara forme definite si fara frontiere bine delimitate'. Aceasta zodie reprezinta teritoriul nimanui, la trecerea dintre lumina si umbre, a definitului si nedefinitului, a constientului si inconstientului in egala masura.
Mercur, simbolul inteligentei si ratiunii, este in exil si guverneaza Neptun, care materializeaza conceptul de nedefinit.
Elementul zodiei este apa maselor oceanice. Acest semn guvernat de simbolul misticismului reprezinta lumea extrasenzorialului, a indefinitului. Atat semnul, cat si planeta conducatoare sunt considerate proprii si nebuniei, fenomenelor de disociere mentala, si geniului, puterii creatoare a mintii.
Daca nativul din Pesti este guvernat de Jupiter, vor prevala calitatile si defectele Sagetatorului si Taurului, adica senzualitatea, autoindulgenta, palavrageala, exuberanta, lacomia si placerea de a trai. Daca insa tema nativului din Pesti va fi dominata de cel de-al doilea guvernator al zodiei, Neptun, vom gasi indivizi predispusi la sacrificiu, la renuntare, la incercari.
Acestia sunt de obicei tristi, inchisi, deprimati, incercati de destin. De regula, castiga simpatia celor din jur prin alegerea a??solutieia?? prin care pierde. Acest al doilea tip pare permanent obosit, palid, cu cearcane profunde si are membre fine. Toti nativii din Pesti au ochi mari, frumosi si expresivi.
Si in iubire se disting doua tipuri comportamentale. La Pestii jupiterieni, acest sentiment constituie un punct de trecere obligatoriu pentru dobandirea unei stari de bunastare. Senzualitatea prevaleaza in cazul acestora in defavoarea sentimentalismului. Pentru cei cu dominanta neptuniana, se amplifica latura sacrificiului, a daruirii de sine, a abnegatiei si servirii.
Aici se incadreaza nevestele si sotii care isi ingrijesc partenerii ca niste adevarati infirmieri, traind in umbra acestora. Pot exista si combinatii intre cele doua tipuri.
Toti Pestii sunt romantici, visatori, sensibili, influentati de mediu. Ar dori sa-si traiasca povestea de iubire intr-un decor de catifea, intr-o atmosfera de telenovela. Iubirea lor este secreta, ascunsa, interzisa.
Din punct de vedere profesional, Pestii jupiterieni, fiind autoindulgenti, prefera sa fie comercianti, mai ales in domeniul lichidelor, medicamentelor ori tutunului sau chiar a drogurilor. Tot in aceasta categorie se incadreaza actorii, gestionarii de restaurante, bucatarii, cameristii, magicienii, astrologii, ghicitorii in palma etc.
Cealalta categorie, guvernata de Neptun, cuprinde un numar mare de persoane care lucreaza in domeniul medical si paramedical, cercetatori, filozofi, oameni care muncesc in inchisori ori ospicii. Muzicieni si marinari apar in ambele categorii.
Starea de sanatate a nativilor Pesti nu este dintre cele mai bune. De-a lungul vietii, pot aparea dereglari de natura limfatica, dar cele mai frecvente sunt bolile picioarelor. Merg greu, impiedicat, lipsindu-le parca simtul echilibrului. Nativii jupiterieni sufera in plus din cauza alimentatiei excesive.
Intoxicatiile cu alcool, din cauza fumatului, a drogurilor sau medicamentelor constituie alt gen de pericol pentru sanatatea lor.

Barbatul Pesti are cel mai adesea ca hobby gastronomia, fiind un mare mancau. Pentru sotie, aceasta pasiune reprezinta o calitate de netagaduit, daca ea insasi nu este o buna bucatareasa. Este grijuliu fata de familie, afectuos si exuberant din punct de vedere sexual, dar prea putin ordonat si fidel.
Daca sunt accentuate trasaturile neptuniene, tinde sa-i transfere partenerei rolul de cap al familiei si chiar se lasa condus de aceasta.

Femeia Pesti este dintre cele mai feminine, cu greu gasindu-se printre ele cazuri de frigiditate. Este fascinanta si provocatoare. Cea cu dominanta jupiteriana tinde sa se ingrase excesiv. Cealalta este dedicata sacrificiului personal si accepta cu placere rolul de infirmiera pentru cei dragi.
Nerealizarea in plan familial, afectiv sau profesional expune femeia Pesti, mai mult decat pe oricare altele, la nevroze puternice din care ii este foarte greu sa iasa.

Copilul semnului este in general iubitor, vesel, simpatic, lipsit de rautate si total disponibil. Sentimentul cel mai puternic pe care il trezeste in adulti este tandretea. Ca si copilul din Rac, este deosebit de sensibil si susceptibil, de aceea trebuie sa fie ingrijit in mod deosebit si tratat cu maxima caldura.
Cu privirea de obicei visatoare, micul Pesti tinde sa culeaga toate sugestiile cere-i vin din mediul inconjurator, motiv pentru care va fi vesel cand se bucura altii si trist cand ceilalti sunt nefericiti.
De obicei este putin mai intarziat in vorbire si in intelegerea lucrurilor, dar totul se datoreaza atmosferei de catifea in care se scufunda in mod deliberat si din care trebuie, cu multa dragoste, sa fie desprins. Exercitiul cu care este bine sa fie obisnuit este acela al contactului cu realitatea.

*

BERBEC

NUMERE NOROCOASE
1, 45, 34, 21, 19, 7, 39

Piatra norocoasa JASP - Aduce noroc si protejeaza. Stimuleaza digestia si sistemul imunitar.

Semn de foc, cardinal, masculin, pozitiv, guvernat de Marte.
Perioada: 21 martie-20 aprilie

Berbecul este primul semn al zodiacului si se intinde de la gradul 0 la gradul 30. Este asociat cu conceptul de inceput si din acest motiv cu imagini cum ar fi grauntele care incolteste din pamant, prima scanteie care produce flacara, zorii etc. Este de asemenea asociat cu ideea de miscare ori a trecerii bruste de la o stare de liniste la una de activitate cum este trezirea naturii primavara.
Animalul berbec exprima bine calitatile semnului: ataca pe neasteptate, cu capul in jos, fara sa evalueze posibilitatile reale de victorie asupra adversarului si este un hipermascul, capabil de repetate si rapide prestatii. Caracteristica tipica Berbecului este primariatul sau inclinatia temperamentala spre reactiile cu scurtcircuit, spre actiunile bruste, tasnirile necontrolate.
Raportul cu rationalitatea, inteleasa ca factor de mediere intre instinct si ratiune, este aproape absent. Datoram acestor caracteristici 'puritatea' Berbecului in sensul lipsei de calcul, dar si al absentei unei oportunitati diplomatice prin care ar putea evita multe gafe.
Reprezentantul primului semn zodiacal traieste dimensiunea prezentului, avand cu trecutul si viitorul numai raporturi indirecte sau, oricum, de importanta secundara.
Trecutul il plictiseste si ii aduce aminte de 'tenebre', viitorul reprezinta un angajament cu o scadenta prea indepartata, care pretinde o planificare, un proiect, o strategie: toate elemente de elaborare care lipsesc unei minti ca a sa, dupa cum am spus deja, un personaj principal care traieste mai ales din reactii. Aceasta nu inseamna ca ar fi un salbatic, ci stabileste doar tendinta de baza.
Educatia, mediul social, imbogatirea spirituala vor face astfel incat un Berbec sa fie cu atat mai putin Berbec cu cat a reusit sa se inalte, depasindu-si propriile defecte si limite.
Liniaritatea si simplitatea conditioneaza intotdeauna micile si marile alegeri ale Berbecului care tinde sa fie nemultumit ori de cate ori se afla in fata problemelor care cer rationamente indelungi si intortocheate ori interventii necinstite necesare rezolvarilor.
Din aceasta cauza cei guvernati de Marte neaga bataile de cap, jocuri cum ar fi sahul si autori literari cum este Kafka. Energia, provenita de la dominatia lui Marte asupra semnului, il face dinamic, entuziast si mobilizator.
E greu sa te plictisesti cu el, pentru ca se comporta intotdeauna ca un disc pus sa se roteasca la viteza maxima. Nu cunoaste zabava si, ca Gemenii, ar vrea sa fie vesnic in miscare.
Din toate tipurile astrologice, el este, alaturi de Leu, printre cei mai putini handicapati din punct de vedere psihologic, neavand complexe 'functionale'.
Cu toate acestea, deseori cade in profunde crize depresive care-l arunca in stari de profunda descurajare pe care in general reuseste sa le depaseasca cu bine, in parte din cauza tendintei de a ataca cu capul in jos, fara sa se preocupe daca in fata lui se afla o perna sau un zid.
De cele mai multe ori este un zid si frustrarea neprevazuta pe care o traieste ii provoaca crizele de descurajare amintite.
Gimnastica mentala, pe care acest tip ar trebui sa o adopte ca pe un program permanent de viata pentru a se simti mai bine, este aceea de a exersa fara incetare sa gandeasca inainte de a actiona. Ar trebui sa invete sa numere pana la zece, de fiecare data, inainte de a se lansa sa raspunda ori sa se miste.
Orice semn zodiacal contine un principiu general ca si opusul sau, de aceea ni se poate intampla, daca horoscopul in ansamblu justifica acest lucru, sa intalnim Berbeci devitalizati, lipsiti de initiativa, tematori, frustrati, slabi.
Berbecul este inclinat sa simplifice iubirea, fiind lipsit de romantism. In general, prefera restaurantul vesel unei sali de lux; imbracamintea sportiva, smokingului si hainelor 'lungi'. Sexual tinde mai mult spre cantitate, decat spre calitate si din acest punct de vedere comportamentul sau aminteste de cel al iepurilor si, bineinteles, al berbecului.
Profesiunile cele mai potrivite pentru el sunt: cariera militara, activitatea sportiva, activitatea antreprenoriala, activitatile care tin de mecanica si de tehnica in general, chirurgia. La nivelurile legate de practica gasim: macelari, mesteri fierari, fabricanti de caroserii, mecanici, soferi, militari.
Apartenentii primei douasprezecimi zodiacale sunt inclinati sa aiba un rol de conducator in munca. Nu suporta sa li se porunceasca si fac totul pentru a-si impune propria vointa. Sunt legati de asemenea de risc, inovatie, prima miscare, ceea ce face din ei niste pionieri.Nu li se potrivesc profesiunile de rutina, metodice, fara riscuri.
In ceea ce priveste sanatatea semnului, inainte de orice trebuie sa luam in consideratie faptul ca Berbecul este un individ cu un metabolism accelerat, care tinde sa arda, chiar in clipa in care le-a asimilat, toate energiile disponibile. Cea mai mare parte a bolilor sale sunt cauzate de 'excese' si au caracter acut.
Dat fiind ritmul accelerat al existentei sale, practic nu are timp sa se imbolnaveasca si isi rezolva periodic, prin febre intense si scurte, problemele sale de echilibru (prin febra elimina toxinele acumulate mai ales printr-o proasta alimentatie. Febra este un fel de supapa de siguranta si in consecinta trebuie sa fie considerata terapeutica.
Este deosebit de vulnerabil la infectii si la ranirile si arsurile de tot felul. Capul si organele adiacente reprezinta punctele sale slabe. Sunt aproape intotdeauna prezente probleme de vedere, in asemenea masura incat este necesara folosirea ochelarilor.
Din punct de vedere existential, Berbecul are in general un destin agitat. Viata sa este intotdeauna o lupta cotidiana care se prelungeste in timp.
Nu este vorba intotdeauna de lupte importante, ba chiar de cele mai multe ori acestea se refera la aspecte secundare ale vietii de fiecare zi, dar astfel incat sa-i dea o stare de agitatie - miscare perena acestui tip care gaseste modalitatea de a fermenta chiar si cand sta pe fotoliu in fata televizorului.

Barbatul nascut in acest semn intruneste mai bine atributele astrologice care caracterizeaza aceasta zodie in comparatie cu femeia Berbec. Rolul de combatant, sportiv, mecanic, explorator, chirurg este mai potrivit arhetipului masculin, decat celui feminin. Siguranta sa poate deveni adesea aroganta si prepotenta.
In iubire, isi asuma adesea rolul de vanator si se complace sa fie un colectionar. Sexul si sentimentul oricum nu se gasesc aproape niciodata pe piscurile sale libidice, unde gasim de obicei munca si, in ceea ce priveste distractia, sportul. Motoarele, motocicletele si masinile rapide sunt aproape intotdeauna pasiunile sale.

Femeia Berbec tinde spre emancipare cu orice pret: mai intai fata de parinti si apoi fata de propriul partener. In compania altora este vesela, exuberanta, simpatica, plina de viata si de entuziasm molipsitor. Sexual tinde spre simplificarile maxime si sa refuze orice forma de elaborare sugerata de erotism.
Doreste libertatea cu orice pret si astfel poate decide, cu relativa usurinta, prin decizie unilaterala, viata si partenerul sentimental. Foarte greu insala, deoarece uraste situatiile secrete si complicate: daca isi da seama ca iubeste alt barbat, face totul pentru a pune capat relatiei cu cel precedent pentru a aduce la lumina noua sa situatie.
Nu este o buna femeie de casa (interesele ei ies dintre peretii domestici), contraindicata pentru bucatarie si pentru administrarea finantelor familiale.
Nu accepta rolul de subordonare, dar daca trebuie sa imparta drumul vietii sale cu un barbat important si demn de stima (conform aprecierilor ei), atunci poate sa dea dovada de devotament si entuziasm in asa masura incat sa-si anuleze aproape complet orgoliul si sa se indragosteasca orbeste de celalalt cu toate avantajele pe care le comporta acest fapt pentru personalitatea ei.
Este bine pentru copilul Berbec sa fie de mic orientat spre sport. Daca este baiat, va prefera jucariile de tip 'mecanic' si fa 'singur'. Nu este un copil dificil, dar are nevoie de spatiu mult si de miscare. Nu are probleme relationale si in general se apropie usor de ceilalti copii de varsta lui. Nu este indicat sa fie constrans sa petreaca multe ore in casa.
De asemenea, nu este folositoare metoda de a-l conduce in interesele sale, ci este de preferat sa-i acordam libertate maxima in acest domeniu. Dar, daca va merge cu bicicleta, nu vom exagera punandu-l sa foloseasca o casca de protectie.

LEU

NUMERE NOROCOASE
5, 12, 19, 26, 31, 39, 44.

Piatra norocoasa CRISTAL DE STANCA - armonizeaza, mintea, trupul si spiritul. Aduce noroc. Revitalizeaza organismul, amelioreaza afectiunile stomacului.

Semn de foc, masculin, fix, pozitiv, guvernat de Soare.
Perioada: 23 iulie - 22 august.

Leul este cel de-al cincilea semn al zodiacului si se extinde de la gradul 120, la gradul 150. Astrul care il guverneaza este Soarele, primul Luminariu. Spre deosebire de Berbec, care reprezinta conceptul scanteii, Leul este in relatie cu energia ca produs al unei arderi la apogeu, adica este flacara.

La Berbec, sintagma simbol ar putea fi energie dinamica, pe cand in cazul Leului, energie durabila. Ne aflam de aceasta data in fata unei energii mature, supuse unui control rational, mai putin instinctiva. Zodia Leu se pozitioneaza temporal in deplina perioada estivala, caracterizata de enorma putere calorica a Soarelui.
Dintre toate semnele zodiacale, Leul este poate cel mai puternic, mai ales la nivel psihic. Puterea sa nu este remarcabila prin nivelul atins, ci prin durata ei. Si el este inclinat sa comande, fie ca se manifesta in cadrul profesional, fie ca se rezuma sa-si conduca familia ori prietenii.
De obicei, ajunge fara efort deosebit in functii de conducere, convins fiind ca nu exista alte posibilitati. Se impune cel mai adesea prin siguranta, care adesea se dezvolta in aroganta, cand nu admite ca poate gresi. De regula, crede ca nu conteaza decat parerile sale, de aceea nu este atent la disertatiile celor din anturaj, fiind preocupat permanent de replicile sale.
Cand 'combinatia' astrala sau diversele aspecte tematice indica o accentuare a acestei sigurante, apare o deviere a acesteia in sarcasm si dispret fata de semeni. Foarte orgolios, poate deveni de-a dreptul rigid atunci cand este ironizat. Nu uita niciodata daca a fost umilit si prefera o nenorocire unei gafe publice.
Prin natura sa, este inclinat sa caute ce este mai bun, sa se inconjoare de ce este mai apreciat, sa refuze restrictiile, solutiile nesigure, lucrurile care injosesc, ceea ce poate contribui la o perceptie neplacuta, fiind catalogat ca snob.
Cei care nu au aspecte armonioase in tema astrala pot fi: aroganti, plini de certitudini absolute, despoti, vanitosi, egocentristi, individualisti, drastici, ambitiosi. Au senzatia ca in jurul lor graviteaza intreaga lume. Pentru cei care insa au teme astrale armonioase, calitatile sunt evidente: generozitate inainte de toate, ajungand sa poarte adevarate lupte pentru cei saraci.
Nefiind grevat de complexe si frustrari care sa-i limiteze personalitatea, reuseste sa foloseasca propriile calitati, talente si puteri in favoarea semenilor. Nu reuseste decat foarte greu sa se desprinda de tendinta paternalista drastica. Are capacitatea de a pastra o imagine pozitiva despre o persoana care greseste repetat.
Entuziasmul manifestat si bucuria de a trai sunt doua baterii de la care se pot incarca toti cei din anturaj. Leul poate fi considerat o stanca indestructibila fata de pasiunile celor din jur. Chiar si cand se decide sa-i ajute pe cei slabi, nu se lasa influentat de suferintele acestora. Nimic nu-l inspaimanta si nimeni nu-l poate constrange.
In iubire, Leul intampina de obicei dificultati in mentinerea relatiilor sale afective. Considera normal sa fie adorat, iar experienta matrimoniala se poate desfasura armonios numai daca partenerul accepta sa stea in umbra, sa nu-si asume cumva calitatea de lider. Daca nu-i este pusa in discutie autoritatea, stie sa fie devotat si pasional.
Cine ii va sta alaturi poate conta pe o viata stralucita, Leul fiind stimulat de orice forma de divertisment.
Nu este gelos si nici posesiv, insa orgoliul este maxim si nu accepta sa fie inselat. In acest caz, iubirea se transforma in ranchiuna, iar razbunarea va fi pe masura defaimarii publice.
Munca este punctul forte al Leului, prin care isi cheltuieste energiile impresionante. Se dedica acesteia cu toata forta si obtine intotdeauna ce isi propune. Va da rezultate bune doar daca va avea pe cineva ca subaltern. In tot ceea ce face se simte simtul grandorii. Chiar daca proiecteaza o casa, va alege cele mai bune materiale, cel mai sigur sol etc. si asa procedeaza in orice face.
Tinde intotdeauna sa faca mai mult, mai bine. Daca nu este impiedicat, isi poate aduce la faliment angajatorii prin proiecte megalomane. Sectoarele profesionale compatibile cu Leul sunt multe, dar cele mai potrivite sunt: activitatea teatrala si a divertismentului in general, comertul cu articole de lux si politica.
Sanatatea Leului este optima, ca si capacitatea de refacere dupa boli. Trebuie totusi sa acorde o atentie deosebita activitatii cardiace, inima reprezentand organul sau cel mai sensibil. Creierul, ochii si coloana vertebrala pot constitui alte zone de risc.

Barbatul Leu cauta si gaseste toate satisfactiile in munca. Face totul sa nu lipseasca nimic necesar din caminul sau. Ii place sa i se spuna tata si capteaza atentia fiilor. Exista cazuri de Lei care isi schimba partenerele foarte des, preferandu-le pe cele elegante, rezistente la critici, dar exista si Lei care se dedica vietii matrimoniale traditionale.

Femeia Leu iubeste imaginea de prima doamna. Este partenera ideala pentru un barbat cu functii inalte, un ambasador, un sef de stat etc. Mersul ei este maiestos si se bucura imens cand i se acorda atentie ca unei persoane regale. Ii plac cadourile costisitoare si florile scumpe. Nu suporta mizeria si privatiunile. Nu este o femeie casnica si va refuza intotdeauna sa faca munci umile.
Pasionala, capabila de elanuri afective, va fi fidela partenerului potrivit, care nu va trebui niciodata sa incerce sa o subordoneze. Inclinata spre comanda, va incerca sa se faca apreciata profesional, independent de importanta postului ocupat.

Copilul Leu este iubitor, loial, generos, lipsit de meschinarie. Este atras de tata, pe care incearca sa-l imite. Nu este influentabil si nu accepta critici. Este necesar ca parintii sa-l invete ce este modestia de la o varsta frageda.

SAGETATOR

NUMERE NOROCOASE
2, 9, 12, 17, 22, 26, 39

Piatra norocoasa OBSIDIAN - Anuleaza energiile negative si ajuta la evolutia interioara.

Semn de foc, mobil, pozitiv, masculin, guvernat de Jupiter.
Perioada: 22 noiembrie - 20 decembrie.

Sagetatorul este cel de-al noualea semn al zodiacului si se extinde de la gradul 240, la gradul 270. In opozitie cu zodia Gemeni, are o multitudine de asemanari si de deosebiri cu acest semn. Simbolul sau iconografic, sageata, reprezinta elanul proiectiei spre care tinde: depasirea conditiei, departarea de punctul de start prin cunoastere. Aspira permanent sa realizeze o crestere.
Focul Sagetatorului este unul care se stinge incet, reprezentat de jarul care continua sa arda mult timp. Chiar daca ii lipseste scanteia nestavilita a Berbecului si puterea Leului, focul Sagetatorului are durata in timp si poarta toata caldura arderii precedente formarii jarului.
Guvernatorul sau, Jupiter, ii daruieste calitati deosebite: optimism, forta, expansiune, bunatate, ambitie, generozitate, paternalism, lacomie, exuberanta, simt al grandorii etc.
Pentru o analiza corecta a caracteristicilor acestei zodii, trebuie mentionat ca exista nativi orientati mai mult spre frugalitate si altii spre autoindulgenta, adica spre gasirea satisfactiei prin satisfacerea simturilor. Exista Sagetatorul exuberant, sportiv, cu pofta de viata, dar si cel arivist, adept al lui Machiaveli.
Combinat cu calitati saturniene, neptuniene sau uraniene, spiritul sau prevaleaza si gasim tipul ascet, pur, just, idealist, tinzand catre perfectiune. Ceea ce uneste toate aceste tipuri este simtul ordinii in sens social, de autoritate constienta, de putere centrala.
Nativul evoluat va ajunge preot, filozof, judecator, cu alte cuvinte un cetatean model. Exista insa cazuri de Sagetatori anarhici, rebeli, contestatari, daca Jupiter in tema lor astrala este afectat de aspecte nearmonioase. Candoarea, ingenuitatea sa, se manifesta cu deosebire in increderea exagerata pe care o are in altii.
In general, tinde sa-si aprofundeze cunostintele, fiind un individ studios, macar pentru a-i impresiona pe cei din jur. De cele mai multe ori isi termina discursul cu o gluma, urmata de un hohot de ras. Toate aceste observatii pot aparea la indivizi diferiti ori pot coexista in personalitatea unuia singur, exprimandu-se pe parcursul vietii sale.
Din cauza acestui polimorfism excesiv, Sagetatorul este greu de analizat.
In iubire, Sagetatorul este patimas si foarte exuberant. Evita sa creeze situatii confuze, avand un simt moral dezvoltat, dar exuberanta fizica si calatoriile lungi il imping spre infidelitate. In aceasta paleta variata de tipuri, se gasesc insa si nativi care considera adulterul o metoda de a se emancipa.
In ceea ce priveste munca, Sagetatorul, fiind ambitios, tinde sa se evidentieze si sa ocupe posturi inalte in societate, chiar daca este vorba sa fie sef pentru trei functionari. Mercur fiind in exil in aceasta zodie, inteligenta este medie, insa bagajul bogat de cunostinte combinat cu intuitia si increderea in propriile capacitati, il ajuta sa se impuna.
Profesiile cele mai potrivite sunt: judecator, comerciant, sportiv, pilot aeronautic, profesor, traducator, politician, preot, medic veterinar.
Avand o constitutie robusta, Sagetatorul se bucura de o sanatate buna si de o refacere rapida. Nervozitatea permanenta poate ajunge la niveluri ridicate, uneori patologice. Zona anatomica cea mai vulnerabila o constituie gambele, afectate de sporturile practicate des si cu placere.
Excesele alimentare actioneaza defavorabil in timp asupra functionarii ficatului si in unele cazuri poate aparea si guta.

Barbatul Sagetator nu este potrivit pentru casnicie si tinde catre o existenta aventuroasa, la baza careia se afla intotdeauna calatoriile lungi. Idealul sau ar putea fi cel de a ajunge ambasador sau diplomat. Ii plac viata mondena si activitatile sociale. Monotonia vietii domestice il frustreaza de placerile proprii. Deseori insa isi schimba opiniile in functie de moda.

Femeia Sagetator este o feminista emancipata, capabila sa se sustraga din adolescenta de sub tutela parintilor. Daca tema sa astrala este armonioasa, nativa va avea un comportament moral, caracterizat de candoare si dulceata, va avea pielea alba si neteda, cu un aspect general de papusa visatoare.
In celelalte cazuri, nativa este degajata, rebela, un pic masculina, energica, aventuroasa, vrand sa socheze, sa atraga cu orice pret atentia asupra sa, libertina si lipsita de sentimente de vinovatie.

Copilul din Sagetator se bucura de o sanatate buna, insa se expune la riscuri ce pot provoca accidente. Este atras de biciclete, motociclete si cai. Este indicata activitatea sportiva pentru a-l ajuta sa-si consume energia si sa-si ostoiasca nelinistea nativa. Geografia, calatoriile si aviatia pot deveni hobby-uri perene.
Pentru ca iubeste animalele, acestea vor fi din primii ani de viata cele mai bune tovarase de joaca।

*

TAUR

NUMERE NOROCOASE
2, 15, 21, 26, 37, 40, 44

Piatra norocoasa CUART ROZ - Pastreaza forta interioara, inlatura starile depresive si intareste inima.

Semn de pamant, fix, feminin, negativ, guvernat de Venus.
Perioada: de la 21 aprilie la 20 mai.

Taurul este cel de-al doilea semn al zodiacului si se intinde de la gradul 30 la gradul 60. Reprezinta conceptul de condensare a energiei imediat dupa prima sa manifestare si este asociat din acest motiv cu imagini cum ar fi viteza cinetica, caldura care urmeaza exploziei, energia care se degaja in urma unei metabolizari etc.
In analogie cu imaginea bovina, ritmul este lent si stabil prin greutatea si densitatea materiei. Dar incarnarea aceasta este bogata, asimilata cu pamantul-doica, mama-natura, fertila prin excelenta. Ne aflam in prezenta semnului cel mai feminin si al imaginii vacii hiper-feminine.
Aceasta fiinta isi manifesta dorintele mai ales prin intermediul gurii. Chiar si la individul adult, regasim 'oralitatea' intr-o forma oarecare, de exemplu in aviditatea dupa alimente, de bani, de sex, de obiecte (colectionari), de putere, de prestigiu, de onoruri etc.
Constatam ca si la nivel psihologic, Taurul este un secundar, adica este inclinat sa 'rumege' propriile ganduri si sa nu actioneze imediat. Caracteristica il distinge net de Berbec care de obicei mai intai actioneaza si abia dupa aceea gandeste. Bovinul intr-adevar se misca lent, cat se poate de calm, dar este capabil sa duca poveri, in aparenta de neurnit.
El este de asemenea un animal pe care nu izbutesti sa-l faci sa se deplaseze nici macar cu un centimetru atunci cand decide sa nu se urneasca din loc. Cele doua caracteristici ale semnului Taur sunt forta-rezistenta fizica si incapatanarea. Prima da nastere marilor muncitori, capabili sa macinea singuri enorme cantitati de munca, atat fizica cat si intelectuala.
Cealalta le sugereaza celor care au discutii de fond cu reprezentantii semnului, sa nu insiste prea mult asupra propriilor motive, daca acestea se deosebesc de ale celuilalt, pentru ca se vor obtine cu greu rezultate bune in directia convingerii. Acest fapt poate fi interpretat ca o dubla polaritate, pozitiva si negativa.
Pozitiva pentru subiectul Taur care, nefiind aproape deloc influentabil, reuseste sa-si gestioneze propria viata in modul pe care il considera el oportun. Negativa, pentru altii care nu izbutesc sa stabileasca un curent bidirectional de transfer cu el.
Aceasta nu inseamna ca raporturile cu Taurul ar fi dificil de realizat, ba chiar adevarul este exact contrar, acestea fiind elemente optime in companie, ci inseamna ca nu se ajunge niciodata la tonurile emotionale realizabile de exemplu cu Pestii sau cu Racul, deoarece Taurul este de obicei impermeabil sub profil emotiv si in consecinta blocheaza transferul.
Ca si la celelalte semne ale zodiacului, si la Taur distingem doua tipuri substantial diferite pe care le-am putea numi cu dominanta calda si rece dupa Barbault, ori autoindulgent si autorefulat, dupa cum ilustreaza Charles Harvey (in Taurul, Editura Armenia).
Taurul cu dominanta calda sau autoindulgent este cel in a carui tema natala figureaza in mod evident astre cum ar fi Soarele, Marte, Jupiter ori semne cum ar fi Berbecul si Leul. El este cel care se identifica cel mai bine cu caracteristicile planetei guvernatoare, Venus, care in acest caz este Venus Genitrix, diferita de Venus Afrodita care guverneaza Balanta.
Caracteristicile cele mai pronuntate ale acestui tip sunt: activitatea, emotivitatea, exagerarea, neinfranarea (lipsa de disciplina), destinul schimbator, marea atractie pentru viata mondena, pentru sex, pentru mancarea buna, pentru bani etc.
Taurul cu dominanta rece sau autorefulat este cel cu o puternica prezenta lunara sau saturniana in horoscop sau cu valori horoscopice de 'franare'. Caracteristicile sale sunt: incetineala, pasivitatea, neemotivitatea, tendinta spre viata linistita in familie, spre conservare, spre avaritie. Cele doua tipuri pot si sa coexiste in acelasi individ.
Comun la ambele tipuri gasim atractia pentru natura (mai ales viata la tara), pentru mobila din lemn (multi Tauri au hobby-ul de a-si construi singuri mobila), pentru mancarurile bune si copioase si pentru companie.
In iubire, Taurul reprezinta senzualitatea cea mai naturala. In aceasta sfera a vietii cotidiene el este intru totul instinctiv, in cel mai sanatos sens ce poate fi dat termenului. Nu este sofisticat in avansuri si nici plin de fantezie in practica, dar izbuteste sa-si satisfaca partenerul cu o doza de caldura, realmente putin obisnuita. Deseori poate deveni intolerant prin exces.
Din punct de vedere afectiv este de obicei gelos si posesiv. Printre Taurii cu dominanta rece se afla barbatii si femeile cei mai fideli. Nu se poate spune acelasi lucru si despre autoindulgenti, care de obicei (este valabil mai mult pentru barbati) colectioneaza aventuri amoroase.
Profesiunile tipice pentru Taur sunt: constructor, arhitect, inginer, agricultor, crescator de animale, bancher, artist, muzician, cantaret, artizan, coafor, croitor, estetician etc. Se subintelege ca spunand bancher se face referire la activitate financiara in general.
De aceea, mergand pe aceasta cale, la nivelurile mai joase vom gasi directorul de banca ori functionarul sau casierul de la bar, ori cersetorul de la coltul strazii. Binomul Taur-bani este in relatie cu ceea ce deja am spus in privinta oralitatii. Meseriile care au legatura cu constructiile si cu agricultura sunt in relatie cu elementul pamant care stapaneste acest semn.
Venus, guvernatoarea semnului, ii inclina pe nativi spre cele mai diverse forme artistice ceea ce ii face in general abili la desen, pictura, constructii si la cantat (iarasi regasim oralitatea), la recitare, interpretare la diverse instrumente muzicale. Taurii autorefulati tind de obicei sa indeplineasca munci de rutina, spre deosebire de cei care apartin celuilalt tip.
Din punctul de vedere al sanatatii, aflam inainte de orice referinte patologice care au legatura cu gatul. E greu sa intalnesti un Taur care sa nu sufere sau sa nu fi suferit multa vreme de boli ale gatului. Foarte multi sunt cei operati de amigdalectomie.
Intre altele, vocea lor este ceea ce impresioneaza (este aproape intotdeauna vorba de o voce placuta, mai ales atunci cand semnul Taurului se afla la Descendent). Alte elemente ale patologiei semnului sunt: dereglari ale glandelor sexuale, astm, dereglari circulatorii si bolile care deriva din obezitate.
La nativii celei de a doua emanatii zodiacale, greutatea tinde in general sa exceada, dar avem si limita opusa si in acest sens este necesar sa facem o distinctie.
Cele mai slabe persoane pe cate le intalnim sunt aproape intotdeauna ori Tauri ori Pesti, dar cu urmatoarea diferenta: primii sunt de o slabiciune uscata, estetica, sanatoasa, iar ceilalti dau impresia unei stari de sanatate precare, deoarece slabiciunea lor este exagerata si scoasa in evidenta de pometi si de oasele care ies in afara, producand goluri mai mult sau mai putin profunde.
Chiar si coloritul acestora din urma sugereaza impresia descrisa.
Mirosul pielii este un alt element care de obicei il distinge pe Taur: cand nu foloseste parfumuri si deodorante, cine ii sta in apropiere simte un puternic miros de transpiratie cutanee care poate fi atat placut, cat si neplacut.
Din punct de vedere existential, Taurul poate avea doua directii destul de divergente intre ele, totul depinzand de apartenenta la tipul autoindulgent sau autorefulat.
In primul caz va fi inclinat sa vada viata mai ales prin optica consumista si in consecinta isi va orienta actiunile in scopul achizitionarii a cat mai mult posibil din punctul de vedere al banilor sau al iubirii, al sexului, al muncii, al onorurilor etc. Acest prim tip se descopera deseori gresind din cauza aviditatii si tinde sa faca datorii la altii.
Celalalt insa viseaza o existenta linistita in familie, pe cat posibil la tara, ca crescator de animale sau agricultor. Tintele acestui al doilea tip sunt orientate ceva mai jos, ceea ce-i procura, cu o frecventa mai mare, o fericire usor accesibila.

Barbatul din Taur este un traditionalist concret, laboriosul care tine la satisfacerea apetitului senzorial, baza fundamentala a echilibrului sau psiho-fizic general. Raportat la patologia existentiala a omului generatiilor moderne, Taurul este unul dintre cei mai putin afectati, dat fiind ridicatul sau grad de respingere al influentelor exterioare.
Cu impermeabilitatea sa emotiva (reversibila dupa bunul lui plac), reuseste aproape intotdeauna sa mearga inainte pe drumul lui, fara interferente exterioare si pentru aceasta este acuzat, deseori pe buna dreptate, ca este un incapatanat.

Femeia nascuta in acest semn are ca mobil principal al existentei sale, crearea unei situatii stabile, capabila sa-i garanteze siguranta materiala. Mai mult decat barbatul, ea prefera trecutul viitorului, deoarece acesta nu-i poate rezerva surprize. Considerand acest punct ca baza a psihologiei sale, putem intelege de ce doreste atat de mult casatoria (ori o relatie echivalenta).
Prin aceasta spera sa-si stipuleze o asigurare in privinta viitorului sau material si afectiv.
Este in general o traditionala femeie de casa careia ii plac copiii si familia. Este inclinata pentru bucatarie si pentru treburile casnice. Cand alte valori din tema de nastere justifica alegerea unei munci extra domestice, femeia din Taur se face apreciata prin spiritul ei practic, bun simt, rationalitate si laboriozitate.
Nu sunt multe feministele apartinand acestui semn, dar pe acelea putine este preferabil sa nu le provoci intr-o controversa.

Copiii Taur sunt din zodiac dintre cei mai linistiti si fiziologic normali. Le place mai ales viata in aer liber si muzica. O mare parte din timpul lor liber ar trebui sa o petreaca la tara sau ascultand muzica. Lacomia la mancare este una din slabiciunile lor care trebuie combatuta.
Au o buna inclinatie pentru muncile manuale, de aceea e indicat sa fie pusi sa deseneze, sa picteze, sa modeleze, sa construiasca etc. Data fiind marea lor incapatanare de fond, e preferabil sa nu fie niciodata infruntati direct, deoarece cu greu vor ceda, iar probabila pedeapsa pe care o vor primi va sfarsi prin a-i frustra serios.
Cu totul alte rezultate se vor putea obtine luandu-i cu delicatete.

FECIOARA

NUMERE NOROCOASE
6, 9, 22, 27, 32, 36, 47.

Piatra norocoasa CITRIN - Favorizeaza energia pozitiva si buna dispozitie. Atrage simpatia celor din jur. Ajuta la buna functionare a pancreasului.

Semn de pamant, feminin, mobil, negativ, guvernat de Mercur
Perioada: 23 august-22 septembrie

Fecioara este cel de-al saselea semn al zodiacului si se extinde de la gradul 150, pana la gradul 180. Inceputul zodiei coincide cu sosirea toamnei, cand energia solara incepe sa scada. Este timpul pentru provizii. Mercur, guvernatorul zodiei, are in Fecioara domiciliul sau nocturn si se afirma prin cerebralitate si pragmatism.
Spre deosebire de calitatile sale din Gemeni, aici Mercur este sustinut, condus si conditionat de o exigenta speculativa, total aservita utilitatii. Cuvantul cheie pentru Fecioara este profunzimea, care implica metoda, cercetarea, seriozitatea, minutiozitatea, precizia, repetitia, laboriozitatea, scrupulozitatea, incredulitatea, criticismul, selectivitatea.
Duse la extrem, aceste calitati pot deveni tipicareala, pedanterie, meschinarie, calcul, avaritie, sarcasm etc.
Orice persoana care are in tema sa astrala mai mult de o singura planeta in zodia Fecioara este mai nervoasa, mai laborioasa, precisa, critica si concreta. Pragmatismul (concretetea) apare si la celelalte doua semne de pamant ale zodiacului (Taur si Capricorn). Nativul din Fecioara refuza speculatiile filozofice si se bazeaza pe perceptiile propriilor simturi.
Jocurile de cuvinte si fanteziile ii sunt straine. De cele mai multe ori repeta intrebarile ,,ce inseamna", "unde vrei sa ajungi?" si uraste punctele de suspensie sau aluziile.
Acesti nativi nu au incredere nici in altii, nici in propria persoana. Atenti, sunt vigilenti, gata sa surprinda inselatoria. Cerebralitatea lor nu ii lasa sa accepte nimic din ceea ce nu analizeaza singuri la 'microscop'. Cei din anturaj trebuie sa nu lase nimic la intamplare, deoarece totul va fi minutios analizat.
Fecioara este considerata adesea cea mai plictisitoare persoana, care are notate toate scadentele si nu accepta dezordinea la nici un nivel, care nu rade, pentru ca nu sesizeaza poantele. Nativul Fecioara poate fi insa considerat lumina casei, cel care impune ordinea, precizia, care nu omite principalul dintr-un discurs, functionarul model si observatorul cel mai obiectiv.
Foarte muncitor, face din activitatea sa o rutina constructiva. Nu este ambitios si nu doreste sa acceada neaparat la functiile de conducere, ci mai degraba iubeste locul al doilea, cel al eminentei cenusii care actioneaza din umbra.
In cazul in care planetele din Fecioara sunt afectate de aspecte dizarmonice, nativul respectiv este dezordonat, anarhic, neingrijit, lipsit de masura, excesiv de vorbaret.
In iubire, atat femeia cat si barbatul Fecioara sunt mai degraba reci si apar multe cazuri de frigiditate sau de semi-impotenta. Nu se relaxeaza nici in cele mai intime momente, ci raman critici, studiind cu atentie orice situatie. Nu lasa nimic la intamplare si planifica pana si iubirea.
Igiena personala, a mediului, senzatiile olfactive, ecologia in sens larg, joaca un rol important chiar si in viata lor sexuala. Poate din cauza spiritului critic excesiv, cele mai multe virgine si cei mai multi celibatari sunt nativi din Fecioara. Potentialul partener este analizat, radiografiat, criticat, judecat si condamnat.
Chiar si dupa casatorie, examenul continua si nu se sfarseste niciodata.
Menajul cu cei nascuti in acest semn nu este niciodata usor, mai ales pentru ca lipseste pasiunea, dar exista persoane care ii considera potriviti, in primul rand pentru fidelitatea pe care o manifesta.
Nativul din Fecioara are cele mai mari satisfactii din munca. Profesiunile contraindicate, deoarece presupun asumarea unor riscuri sunt: pilot de curse, politist operativ, inotator subacvatic. Nici cele care presupun fantezie sau imaginatie nu sunt recomandate, cum ar fi cea de creator de moda artist sau agent de presa.
Toate activitatile 'birocratice' sunt indicate, nativul din Fecioara fiind functionarul model, scrupulos si atent, intotdeauna fidel angajatorului. Acolo unde este nevoie de precizie maxima, este nevoie de o Fecioara. Ca medic, mecanic ori contabil, va fi deosebit de apreciata.
Atent mereu la igiena personala si la problemele de alimentatie, va fi permanent interesat de medicina. Starea de sanatate a celor din aceasta zodie poate deveni problematica din cauza patologiei intestinelor, a sistemului nervos, psihosomatic si neurovegetativ.

Barbatul Fecioara este traditionalist, metodic si tributar rutinei. Este o fiinta aseptica, fiind lipsit de pasiuni. Bea putin, nu vrea sa riste si este cam avar. Cea mai buna partenera de cuplu va fi tot o Fecioara, pentru ca se pot intelege si aprecia reciproc. Nu este foarte viril, iar hobby-urile se rezuma la gradinarit si jocurile de carti gen bridge.

Femeia Fecioara este tot ce isi poate dori un barbat antifeminist in ceea ce priveste activitatea casnica, dar nu poate satisface aproape pe nimeni ca feminitate. Pudoarea virginala proprie adolescentei va exista intreaga viata si nu arareori va respinge un curtezan patimas. Profesional, nu i se poate reprosa nimic, mai ales daca alege domeniul medical.
Fizic, isi va pastra silueta cu orice efort si va adopta diete spartane, daca va fi nevoie.

Copilul Fecioara este rational si lipsit de emotii de la varste fragede. Nu iese in evidenta si nu trezeste simpatii spontane. Are o constitutie slaba si o capacitate redusa de refacere dupa boala. Ii place sa-i priveasca si sa-i asculte pe cei din jur.
Cel mai potrivit cadou pentru un astfel de copil va fi un microscop, care ii va permite sa analizeze, sa cerceteze, sa studieze minutios detaliile. Pentru o dezvoltare armonioasa, i se vor recomanda vacantele la munte.

CAPRICORN

NUMERE NOROCOASE
9, 10, 11, 19, 20, 29, 38

Piatra norocoasa OCHI DE PISICA - Va protejeaza si va aduce noroc financiar si sentimental.

Semn de pamant, cardinal, negativ, feminin, guvernat de Saturn.
Perioada: 21 decembrie - 19 ianuarie

Capricornul este cel de-al zecelea semn al zodiacului si se extinde de la gradul 270, la gradul 300. Este opus semnului delicatului Rac, asa ca guvernatoarea acestuia, Luna, se va afla aici in exil. Guvernatorul zodiei, Saturn, este secundat de Marte, aflat in exaltare. Aceasta combinatie da nastere unui ansamblu 'scortos', dur, impenetrabil, constructiv, dinamic si concret.
Simbolul iconografic, capra, este surprinsa in momentul in care loveste pamantul cu copita. De aici se deduc si alte caracteristici proprii acestor nativi: ambitia, seriozitatea, duritatea, rigoarea, concentrarea, profunzimea, dominarea sentimentelor, stabilitatea, rationalitatea si raceala.
Ambitia este fara indoiala axa principala in jurul careia se roteste psihologia nativului. Trei semne zodiacale sunt caracterizate in mod deosebit de ambitie, dar fiecare implica o 'coloratura' speciala. Leul este ambitios mai ales in obtinerea aprecierii celor din jur, dar devine sef pentru ca este decis sa fie sef.
Sagetatorul isi poate exploata energia pentru a ajunge in pozitia din care ii poate ajuta pe cei slabi, pentru a putea lupta pentru libertate ori emancipare, dar poate fi si doar un simplu arivist, ingamfat si demagog.
Capricornul este motivat de dorinta de a obtine prestigiul social. Este o fiinta lenta, care 'tese' cu rabdare un plan pe termen lung, care stie sa astepte si sa-si construiasca baza propriului viitor piatra cu piatra. Daca Sagetatorul se a??catapulteazaa?? spre inaltimi calare pe o sageata, Capricornul se catara pe perete cu mainile si picioare, transpirand si patimind.
Statura medie spre mica a acestui nativ poate dezvolta un complex de inferioritate care motiveaza setea de afirmare, de elevare. O mica parte dintre Capricorni renunta la tot si se sacrifica pentru altii, traind dupa cel mai riguros exemplu crestin ori dupa preceptele filozofiei stoice.
Acestia aspira de fapt la recunoasterea generala a calitatilor lor si este posibil sa nu scomporte astfel decat in prezenta unor 'spectatori'.
Capricornul este insa ascet prin natura sa si nu sufera renuntand la placerile sexuale ori de alta natura. Combinatia Saturn-Marte este cea care ii permite eliberarea spiritului de materie, acumuland energie pentru obiective mai durabile.
Ambitia este cea mai semnificativa calitate a Capricornului si se poate exprima in o multitudine de forme diferite. Complexul de inferioritate ii poate induce idei de tip paranoic. Capricornul isi optimizeaza laturile slabe si devine usor un animator spiritual de grupuri, nerenuntand la comportamentul rece, critic si sarcastic.
Exista insa si Capricorni detasati de anturaj, dedicati telurilor lor, harnici si muncitori. Lipsesc manifestarile emotionale si detine un autocontrol total. Nu arareori in aceste cazuri apar gesturi de cruzime. Calitatile sale generale sunt: tenacitate, harnicie, seriozitate, autocriticism, lipsa de expansivitate.
In iubire, Capricornul investeste o foarte mica parte din interesele sale. Nu este un pasional, ci mai degraba un evaluator al posibilelor avantaje oferite. Priveste in jurul sau cu neincredere si chiar daca obiectivul propus il solicita la maximum, nu se tulbura niciodata, ceea ce poate fi interpretat de partener ca lipsa de interes si astfel este exclus din competitie.
Nu este deloc tandru si ii lipseste elanul. Rareori se casatoreste sub impulsul unei decizii neasteptate. Este un partener fidel, adept al conceptelor traditionale. Nu are o senzualitate puternica si nu-i place sa vorbeasca despre aspectele intime ale vietii sale.
In munca, investeste maximul energiilor sale in primul rand pentru ca motivatia sa cea mai puternica este cea a recunoasterii propriilor merite si obtinerea unui mare prestigiu. Asadar munca este canalul cel mai bun de orientare a calitatilor Capricornului si prin aceasta se realizeaza deplin.
Sensibil in egala masura la reprosuri si la elogii, va incerca sa obtina stima colegilor si sefilor, chiar daca nu va accede la posturi de conducere.
Domeniile in care reuseste cel mai bine sunt cele ale politicii, dar si in functii de presedinte, director sau fondator de firme. Meseriile preferate sunt: medic, chirurg, gerontolog, savant, arheolog, militar, actor comic.
In ceea ce priveste sanatatea, Capricornul se poate lauda cu rata cea mai inalta de longevitate. In copilarie, starea de sanatate este mai degraba subreda. Cu timpul, lucrurile se amelioreaza. Bolile caracteristice semnului se localizeaza la oase, la incheieturi, stomac si la piele. Tenul acneic este o alta caracteristica a nativului Capricorn.

Barbatul din aceasta zodie este un traditionalist care se casatoreste din comoditate si care isi indeplineste datoria de partener in mod cam egoist. Autoritar si econom, se gandeste permanent sa organizeze, sa ordoneze, sa ierarhizeze si aproape deloc sa ajute, sa asculte, sa vina in ajutor. Este plictisitor si greoi in intimitate, dar straluceste ca orator in public.

Femeia Capricorn este usor de recunoscut, fiind nerabdatoare sa capteze admiratia generala, impodobindu-se cu inele, bratari, lantisoare, margele, medalioane etc. Cheltuieste multi bani pentru a oferi cea mai reusita imagine si este o abonata a stilistilor, coaforilor, designerilor, croitorilor etc.
Este o femeie vesela, spirituala si stralucitoare in societate, cat timp nu este ironizata.
Ii place sa primeasca musafiri si este o buna organizatoare de dineuri ori receptii.
Din punct de vedere sexual, nu este tandra si ii este greu sa se relaxeze, sa se abandoneze placerilor. Preferintele sale se indreapta catre acumularea de bunuri materiale. Ii plac oamenii educati si uita de ratiune cand i se fac complimente.

Copilul semnului nu este fericit din cauza bolilor dese si a faptului ca nu poate sa dea ordine, ci poate doar sa le execute. Se recomanda vacantele la mare si baile de soare pentru a se evita neplacerile de la nivelul sistemului osos. Nu sunt indicate sporturile periculoase, pentru a fi evitate caderile.

Parintii trebuie sa stimuleze aprecierea sentimentelor, deoarece rational va fi acest copil intreaga viata.

GEMENI

NUMERE NOROCOASE
3, 12, 21, 29, 31, 38, 45

Piatra norocoasa OCHI DE TIGRU, TURMALINA - Aduc dragoste universala, imbunatatesc vederea, calmeaza astmul.

Semn de aer, mobil, masculin, pozitiv, guvernat de Mercur
Perioada: 21 mai - 21 iunie

Cel de-al treilea semn din zodiac si se intinde de la gradul 60 la gradul 90. Pentru a intelege acest semn este bine sa ne referim la planeta care-l guverneaza: Mercur. Acesta guverneaza si Fecioara, dar, dupa cum vom vedea mai departe, in acel caz asuma coloraturi specifice, care il diferentiaza in mod sensibil de rolul sau de stapan al Gemenilor.
Mercurul este metalul in stare lichida, care prin conditia sa fizica aluneca pe orice suprafata ar fi asezat si este din acest motiv 'de neprins'. El ia de asemenea formele locurilor care-l contin, ceea ce il face 'comunicant intru totul'.
Elementul sau este aerul, acesta fiind mijlocul de transmisie prin excelenta si tocmai aerul este cel care caracterizeaza semnul cel mai 'usor' din zodiac. In activitatea respiratorie, inteleasa ca schimb, putem regasi semnificatia si specificul pe care le aduce acest semn. Acesta, mai mult decat oricare alt semn, nu indica valori absolute, ci sugereaza rolul de schimbator, mediator, interfata.
Numai daca intelegem dorinta interna de dialog schimb-relatie a Gemenilor, putem descifra perfect acest semn care intre altele nu prezinta necunoscute indescifrabile. Caracteristica cea mai vizibila a Geamanului este mobilitatea la toate nivelurile. In sens fizic, nelinistea de spatiu care il patrunde in intregime si care il impiedica sa ramana nemiscat intr-un loc mai mult de cateva minute.
Gaseste modalitatea de a se misca oriunde: daca se afla intr-un mijloc de transport (avion, tren, autobuz) isi va petrece o mare parte din timpul calatoriei ridicandu-se si mutandu-se neincetat. Daca este constrans sa ramana asezat, isi va agita oricum mainile ori picioarele, pana cand va putea sa se ridice iarasi. Pasiunea sa pentru calatorii este o derivatie naturala a acestei exigente primare.
Dar mobilitatea sa este mai ales mentala. Este vorba despre o sete insatiabila de cunoastere, de noutati culturale, de actualizarea poli-matematica, alimentata de curiozitatea care-i este unul dintre cei mai puternici stimuli.
Citeste mult si observa pentru a se re-forma, dar nu se dedica niciodata complet unui argument, deoarece se teme ca ar pierde altele si atunci testeaza forme de alchimie mentala care numai lui ii reusesc: citeste o carte, dar in acelasi timp tine o ureche la radio ori la televizor, gata chiar sa puna o intrebare persoanei de langa el.
Se poate intampla sa-l vezi mergand pe strada, citind in acelasi timp o carte, fara sa-l preocupe cei care trec pe langa el si de care se izbeste. Este evident ca o astfel de versabilitate are ca revers al medaliei o buna doza de superficialitate. Iar superficialitatea, in cazul Gemenilor, este utila scopurilor pe care acestia vor sa le atinga.
Cum ar putea sa-si construiasca o cultura enciclopedica de invidiat, daca nu ar folosi metoda 'putintel de aici, putintel de dincolo'? Intocmai ca si mercurul, Geamanul 'aluneca fara sa se odihneasca niciodata' si nu patrunde, nu pentru ca nu ar fi capabil de asa ceva, ci pentru ca stie ca daca ar face-o, ar fi nevoit sa renunte la multele obiective pe care i-ar placea sa le atinga din prima
incercare. Cele abia spuse, sfarsesc prin a constitui un handicap si un avantaj in acelasi timp. Un handicap e lesne de intuit, pentru ca el nu reuseste sa realizeze programe cu scadenta indelungata, deoarece acestea se opresc de obicei pe drum, intervenind intre timp noi interese. Un avantaj, deoarece il face mai putin vulnerabil la suferinte.
Acestea din urma, ca orice stimul al sferei sale perceptive, prind cu greu radacini in el, fiind neincetat conditionat de noi solicitari. In timp ce pentru Berbec, este valabil mai ales prezentul, iar pentru Taur, trecutul, pentru Geaman conteaza binomul prezent-viitor, cu greu de scindat din cauza psihologiei sale.
Versatilitatea, adaugata rapiditatii mentale, care este un alt atribut caracteristic lui, il face omul ocaziilor, al improvizatiilor, al inspiratiei, al inventivitatii. Poate indeplini dupa bunul sau plac rolul care-i convine cel mai mult in acel moment. Stie sa fie convingator, induiosator, bine dispus: este un actor innascut.
Traieste mult cu psihologia negustorului si a lui Bula (cunoscutul personaj al bancurilor noastre), face afacerile din instinct, se foloseste adesea de minciuna ca de un mijloc legitim. Dar minciunile sale nu sunt grosolane, ci numai 'mici neadevaruri' la care recurge spiritul sau nelinistit mai mult din placerea de a inventa decat dintr-o vointa mistificatoare.
Adesea spiridusul siret din el ii sugereaza sa traiasca din subterfugii, din multe mici inselaciuni si infractiuni.
Escrocii profesionisti sunt in general Gemeni, Scorpioni si Varsatori (aceasta nu inseamna si ca reprezentantii semnelor citate ar fi cu totii astfel, ci numai ca din randurile inselatorilor obisnuiti ies in evidenta aceste trei tipuri), dar, in timp ce primii se disting prin simplitate si 'bunatate' (nu trebuie sa uitam ca ignora aproape total sentimentul de ura si sunt primari), Scorpionii se diferentiaza de obicei prin planuri tinute ascunse multa vreme si duse la capat fara ezitari, iar Varsatorii prin inselatoriile originale, rasunatoare, de prima pagina.
Capacitatile sale mercuriene Geamanul nu le foloseste insa numai in sens smecheresc, ci adesea prin acestea atinge culmi nebanuite in domeniul gandirii omenesti.
Acest semn este primul din cele patru numite mobile sau duble, iar ideograma sa reprezinta Dioscurii, gemenii mitologicii Castor si Pollux. Cei doi frati figureaza polaritatile opuse care pot fi prezente in semn. Dintre cei doi, Castor este cel mai sensibil, mai inclinat spre plans, spre pasiuni. Are o umoare foarte schimbatoare si este cel mai putin reprezentativ pentru semn.
Pollux ilustreaza din plin cele spuse pana acum si se diferentiaza mai ales prin marea activitate, nedisociata de lipsa de emotivitate.
In iubire, Geamanul tinde sa stabileasca un raport facut din multa prietenie si intelegere reciproca. Nu este obisnuit sa accepte atitudinile romantice. Chiar si dupa casatorie, va tinde sa-si largeasca cercul de prietenii, decat sa-l restranga. Apetitul sau sexual este mai curand redus si este atras mai mult din curiozitate, decat de dorinta propriu-zisa.
Dintr-un asemenea motiv, sub acest aspect, casatoria sa prezinta o latura falimentara dupa cativa ani de viata. Voyerismul este deviatia sexuala care il atrage cel mai mult.
Geamanul produce in general disperarea propriei partenere sau a partenerului, pentru ca uita datele de nastere, aniversarile, festivitatile. In favoarea sa, in viata de relatie, este faptul ca stie sa fie o companie optima (i se potriveste mai ales rolul de 'remorcator' in momente dificile) si ca este putin gelos.
De asemenea, nu pastreaza multa vreme ranchiuna, de aceea este intotdeauna dispus sa revina la buna dispozitie dupa o cearta.
In ceea ce priveste munca, se poate spune ca nu exista profesie in care Geamanul sa nu se poata implica, atat de mare este adaptabilitatea sa. Cea mai potrivita din toate este cea de comerciant, pentru ca este ajutat de usurinta cu care se exprima, de inventivitatea, agilitatea mentala si simpatia pe care o inspira.
Orice meserie ii vine ca o manusa, daca il poate face sa cunoasca oameni si locuri noi, daca presupune absenta rutinei, inclusiv transporturile, divertismentul, editarea si redactarea, dar si diplomatia, medicina, arta in general. De cele mai multe ori exercita doua sau mai multe meserii in acelasi timp ori trece de la o profesie la alta cu placere si usurinta.
Din punct de vedere patologic, orice Geaman trebuie sa se fereasca de bolile aparatului respirator: bronsite, pneumonii, pleurite si tuberculoza. Ficatul este un alt organ sensibil al corpului sau.
Partile corpului care corespund semnului Gemeni sunt: plamanii, bratele, mainile si umerii. Acest nativ trece de la stari de buna dispozitie la cele de melancolie foarte usor, iar hiperactivitatea mentala il predispune la stres psihic. Va fi atras de fumat, care, ca si frigul si curentii de aer, reprezinta potentiale pericole.
In plan social, dau senzatia ca nu sunt preocupati de marile probleme existentiale, dar curiozitatea lor este vizibila si poate de aceea isi pastreaza aerul si spiritul vesnic adolescentin.

Barbatul Gemeni va parea si la cea mai inaintata varsta un copil istet. Interesele sale majore se refera la sport, calatorii si lecturi.

Femeia acestui semn zodiacal este putin feminina, se imbraca 'sportiv' si da prea putina atentie propriei persoane. Nu are un simt matern exagerat, insa poate fi cicalitoare. Are in general putini copii sau deloc. Este simpatica si cu un aspect tineresc, ce implica o doza de imaturitate.
Sexual este mai mult frigida ori putin senzuala. Este in schimb foarte stimulativa pentru creatori si poate fi o partenera exceptionala pentru cine doreste alaturi o fiinta inteligenta.

Copilul Gemeni este precoce la mers si vorbit. Reuseste sa-si impresioneze parintii prin glume spirituale. Are simtul imitatiei dezvoltat si nu va pierde nici o ocazie pentru un mic spectacol. Este hiperactiv, mobil, neobosit, agitat, nervos, insomniac si avid de informatii. Ii va teroriza pe cei din jur cu infinite intrebari 'de ce?'.
Nu-i place sa fie mangaiat, alintat, sarutat sau pus in imposibilitatea de a nu se misca in voie.
In prima parte a copilariei, este de preferat sa faca tratamente homeopate, pentru a evita administrarea excesiva a antibioticelor pentru desele raceli si infectii respiratorii. Este bine sa nu fie evitate cresa si gradinita, avand in vedere 'foamea' de relatii interumane. Cel mai frumos cadou pentru un astfel de copil va fi o enciclopedie.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu