Dragii mei,


"Nu voi fi un om obisnuit, pentru ca am dreptul sa fiu extraordinar." - Peter O'Toole


MOTTOUL după care mă ghidez în viaţă:,,Păşeşte drept înainte şi dacă pământul pe care-l cauţi nu există încă, fii sigură că Dumnezeu îl va crea într-adins pentru aţi răsplăti îndrăzneala,, (Regina Izabela)


Sunteţi curioşi să mă cunoaşteţi pentru a şti cu cine staţi de vorbă, pe cine vizitaţi şi ce am de spus, de oferit şi cu ce vă pot impresiona... Evident, sunt reacţii fireşti de început.

De când mă ştiu îmi place să scriu şi să citesc, îmi place muzica… Literele se adună pe foaia de hârtie, se grupează şi încep să curgă, se rup în bucăţi, se amestecă cu trăiri, sentimente şi îşi caută drumul spre suflet. Ele sunt o parte din viata mea... M-am aşezat pe marginea mea de vis, în colţul meu de Rai şi am început să scriu cu vorbe rupte din suflet. Sădesc în fiecare zi speranţe în grădina sufletului meu. Le ud cu dragoste şi le stropesc cu raze de dor şi încredere, le protejez pe timp de furtună cu vise, gânduri îndrăzneţe, năzuinţe şi promisiuni ţinute cu dinţii până în ultimele clipe ale vieţii! Las totul să curgă de la sine, iar tot ceea ce am de făcut este să sper că pe harta călătoriei prestabilite, există şi locuri bune, locuri de unde pot aduna cunoştinţe, unde pot lua naştere bunătatea, bunăstarea iar la final să trag linie şi să fiu mulţumită de tot ce am făcut.

Vă aştept cu drag pentru a ne cunoaşte mai bine! Georgeta.
vineri, 11 ianuarie 2013

5 riscuri de atac de cord despre care nu stiai

Infarctul poate fi cauzat si de alte probleme din organismul tau sau din afara lui, indiferent ca nu fumezi, ca eviti grasimile saturate sau ca te straduiesti sa iti tii sub control colesterolul. Care sunt aceste riscuri pe care probabil nici nu le cunosteai pana acum, afli in continuare.


1. Ai o boala de piele

Boli de piele precum psoriazisul, care consta intr-o piele rosie, iritata, cu cruste dureroase poate duce la inflamarea tesuturilor in interiorul corpului tau, asa ca prezenta acestei boli in stare cronica poate mari semnificativ sansele de a avea o boala cardiovasculara, comparabila cu efectele pe care le lasa fumatul in organism.
2. Nu dormi suficient

Daca obisnuiesti sa dormi 5 ore sau mai putin pe noapte, iti dublezi riscul de a avea un infarct, chiar daca esti un om foarte sanatos.

Afla cum poti sa dormi mai usor si mai bine
3. Afectiuni dentare

Persoanele care prezinta infectii si afectiuni gingivale sunt de doua ori mai expusi la a avea un atac de cord, spre deosebire de cei care nu au astfel de probleme.
4. Complicatii la sarcina

Daca ai preeclampsie (presiune mare a sangelui si nivel proteic crescut in urina), esti de doua ori mai expusa la riscul de atac de cord odata cu inaintarea in varsta. Aparitia diabetului pe perioada sarcinii creste acest risc cu 70%.
5. Stresul de la job

Femeile cu un job stresant, cu multe responsabilitati si cu nivel redus de control sunt cu 40% mai expuse unui atac de cord spre deosebire de acele femei care au un job cu un nivel scazut de stres.