Dragii mei,


"Nu voi fi un om obisnuit, pentru ca am dreptul sa fiu extraordinar." - Peter O'Toole


MOTTOUL după care mă ghidez în viaţă:,,Păşeşte drept înainte şi dacă pământul pe care-l cauţi nu există încă, fii sigură că Dumnezeu îl va crea într-adins pentru aţi răsplăti îndrăzneala,, (Regina Izabela)


Sunteţi curioşi să mă cunoaşteţi pentru a şti cu cine staţi de vorbă, pe cine vizitaţi şi ce am de spus, de oferit şi cu ce vă pot impresiona... Evident, sunt reacţii fireşti de început.

De când mă ştiu îmi place să scriu şi să citesc, îmi place muzica… Literele se adună pe foaia de hârtie, se grupează şi încep să curgă, se rup în bucăţi, se amestecă cu trăiri, sentimente şi îşi caută drumul spre suflet. Ele sunt o parte din viata mea... M-am aşezat pe marginea mea de vis, în colţul meu de Rai şi am început să scriu cu vorbe rupte din suflet. Sădesc în fiecare zi speranţe în grădina sufletului meu. Le ud cu dragoste şi le stropesc cu raze de dor şi încredere, le protejez pe timp de furtună cu vise, gânduri îndrăzneţe, năzuinţe şi promisiuni ţinute cu dinţii până în ultimele clipe ale vieţii! Las totul să curgă de la sine, iar tot ceea ce am de făcut este să sper că pe harta călătoriei prestabilite, există şi locuri bune, locuri de unde pot aduna cunoştinţe, unde pot lua naştere bunătatea, bunăstarea iar la final să trag linie şi să fiu mulţumită de tot ce am făcut.

Vă aştept cu drag pentru a ne cunoaşte mai bine! Georgeta.
vineri, 11 ianuarie 2013

7 pasi de care sa tii cont pentru a avea relatia pe care ti-o doresti

Poate traiesti o poveste de dragoste pentru prima oara sau ai deja experienta in acest domeniu. Psihologii cred ca este important cum te comporti la inceputul relatiei pentru ca aceasta sa dureze. Iata cateva lucruri de care ar trebui sa tii cont:

1. Fii tu cea aleasa!
Pentru o prima intalnire, este important sa avem incredere in noi si sa nu ne fortam prea mult sa fim perfecte. Adevarata personalitate va iesi oricum la suprafata mai devreme sau mai tarziu, iar atunci eforturile tale vor fi in zadar; mai mult, vor prejudicia cu totul potentialul inceput de relatie.

2. Fii autentica!
Fiecare ne dorim sa nu fim mintite, iar singurul mod prin care putem fi cu totul implicate in relatie este abordarea sincera, fara prefacatorii, fara incercarea permanenta de a te face placuta. Frustrarile vechilor relatii n-ar trebui s-o umbreasca pe cea noua. Fii pregatita sa incepi orice relatie ca o “tabula rasa”, doar cu asimilarile empirice ale subcontientului tau, fara prea multe analize si predictii.

3. Stabileste limite!
In orice relatie noua, este esential sa stabilesti de la inceput care sunt limitele pe care nu le poti depasi niciodata. Poate fi vorba despre sex, temeri, reguli de comportament pe care le consideri normale, gafe pe care nu le vei tolera. In acest fel, veti sti amandoi in ce masura sunteti compatibili, iar tu vei avea dreptul sa reprosezi si sa te retragi daca nu primesti ceea ce ti s-a promis.

4. Fii deschisa fata de umorul lui!
Alegeti pentru inceput un film care sa va relaxeze. In cazul in care are o abilitate umoristica speciala, rasul iti va starni o stare de bine asemanatoare cu preludiul unei seri romantice. Ce poate fi mai placut decat o seara relaxanta in care atmosfera sa fie intretinuta de umorul lui fin?!

5. Acorda importanta cuvenita respectului!
Respectul pe care il oferiti unul celuilalt la inceputul relatiei este cel de care va veti bucura si in viitor. Adresarea politicoasa, menajamentele reciproce si lucrurile pe care le faceti spre binele partenerului va asigura durabilitatea si calitatea unui cuplu pe mai departe.

6. Nu ignora telurile comune!
Un alt lucru pe care ar trebui sa-l clarifici inca de la inceput este masura in care telurile voastre corespund: tu iti doresti o viata in marele oras, el in urbea natala, tu vrei copii, el nu isi doreste acelasi lucru. Cunoscand in timp util planurile diferite ale fiecaruia, te poti scuti de multa durere si suferinta mai tarziu.

7. Fii atenta la semnalele negative!
Daca esti prea preocupata sa te angajezi intr-o relatie, s-ar putea sa pierzi din vedere cateva aspecte importante. Cum ar fi unele defecte ale lui peste care nu poti trece: dependenta de munca (inseamna mai putin timp petrecut impreuna), flirtul cu alte femei (pe internet sau de fata cu tine, care oricum arata lipsa de respect fata de persoana ta sau imaturitatea lui). Inutil de mentionat ca dependenta de alcool, droguri sau altele nu fac bine deloc unei relatii. Inainte ca aceasta sa se transforme intr-un cosmar alaturi de un barbat dependent, intelept e sa se termine cat mai repede. Iti vei multumi mai tarziu ca nu te-ai incurcat cu el.