Dragii mei,


"Nu voi fi un om obisnuit, pentru ca am dreptul sa fiu extraordinar." - Peter O'Toole


MOTTOUL după care mă ghidez în viaţă:,,Păşeşte drept înainte şi dacă pământul pe care-l cauţi nu există încă, fii sigură că Dumnezeu îl va crea într-adins pentru aţi răsplăti îndrăzneala,, (Regina Izabela)


Sunteţi curioşi să mă cunoaşteţi pentru a şti cu cine staţi de vorbă, pe cine vizitaţi şi ce am de spus, de oferit şi cu ce vă pot impresiona... Evident, sunt reacţii fireşti de început.

De când mă ştiu îmi place să scriu şi să citesc, îmi place muzica… Literele se adună pe foaia de hârtie, se grupează şi încep să curgă, se rup în bucăţi, se amestecă cu trăiri, sentimente şi îşi caută drumul spre suflet. Ele sunt o parte din viata mea... M-am aşezat pe marginea mea de vis, în colţul meu de Rai şi am început să scriu cu vorbe rupte din suflet. Sădesc în fiecare zi speranţe în grădina sufletului meu. Le ud cu dragoste şi le stropesc cu raze de dor şi încredere, le protejez pe timp de furtună cu vise, gânduri îndrăzneţe, năzuinţe şi promisiuni ţinute cu dinţii până în ultimele clipe ale vieţii! Las totul să curgă de la sine, iar tot ceea ce am de făcut este să sper că pe harta călătoriei prestabilite, există şi locuri bune, locuri de unde pot aduna cunoştinţe, unde pot lua naştere bunătatea, bunăstarea iar la final să trag linie şi să fiu mulţumită de tot ce am făcut.

Vă aştept cu drag pentru a ne cunoaşte mai bine! Georgeta.




vineri, 11 ianuarie 2013

10 aliati de nadejde in lupta cu kilogramele

In perpetua lupta impotriva kilogramelor care refuza sa fie date jos avem nevoie de multa ambitie si determinare. O sursa in plus de ajutor nu strica niciodata, motiv pentru care iti prezentam in cele ce urmeaza zece legume si fructe care iti ajuta organismul sa iasa victorios din acest razboi crancen.

1. Marul
Nu degeaba spun englezii ,,An apple a day keeps the doctor away”. Marul este fructul detoxifierii prin excelenta. Contine un acid care ajuta la eliminarea impuritatilor organice, iar pectina impeidica macerarea proteinelor in intestine. Pe deasupra, este cunoscut si pentru faptul ca taie pofta de mancare.
2. Grapefruitul
Coaja si pulpa acestui fruct sunt bogate in pectina, fibre si flavonoide. De asemenea, albeda, adica albeata dintre pulpa fructului si coaja, cunoscuta pentru gustul amar, ajuta in procesul de digestie. Fibrele si pectina joaca un rol de stimulare a tranzitului intestinal. Grapefruitul incetineste asimilarea alimentelor si reduce apetitul.
3. Socul
Florile acestui arbore au proprietati sudorifice, diuretice, actionand asupra epiteliului renal, marind cantitatea de urina eliminata in timp. De asemenea, favorizeaza evacuarea continutului intestinal.

La randul lor, fructele au actiune laxativa, diuretica si contin numeroase vitamine. Infuzati o lingurita de flori uscate, maruntite, in 200 ml de apa clocotita. Lasati vasul acoperit cateva minute, apoi strecurati. Beti inteaga cantitate obtinuta seara, inainte de culcare.
4. Ananasul
Acest fruct tropical trateaza celulita si elimina depozitele de grasime. Consumati fructul proaspat, fara adaos de indulcitori (deci nu ananas la conserva), dimineata, pe stomacul gol.
5. Prazul
Aceasta leguma are proprietati laxative si stimuleaza circuitul intestinal. Este diuretic si detoxifiant, motiv pentru care este adeseori recomandat in tratarea infectiilor urinare si a altor afectiuni ale rinichilor.

Faptul ca intervine favorabil in unele tulburari digestive precum greata, arsurile, digestia dificila, il face util si intr-un regim de slabire.
6. Pepenele verde
Acest fruc sezonier este unul dintre cele mai bune diuretice, fiind constituit in proportie de 85% din apa. Foarte bun pentru digestie, pepenele potoleste foamea si este recomandat in mod special ca gustare intre mese.

Desi este cunoscut pentru continutul caloric scazut, nu este indicat sa faceti exces de pepene verde fiindca are foarte mult zahar. Insa consumat rational, el favorizeaza eliminarea apei si a toxinelor, facilitand pierderea kilogramelor.
7. Ciresele
Fructele consumate in timpul sezonului, in cure, normalizeaza tranzitul intestinal, intensifica transpiratia si ajuta digestia. De asemenea, ciresele sunt un bun tonic pentru organism si piele. Puteti manca pana la 2 kg de cirese pe zi.

In timpul extrasezonului, folositi infuzia dintr-o lingurita de cirese uscate la o cana de apa clocotita. Beti trei cani de ceai pe zi, dupa fiecare masa principala.
8. Rosiile
Sarace in calorii, rosiile ajuta pielea sa reziste la agresiunile interne datorita continutul mare de vitamina A si C. De asemenea, consumul de rosii previne bolile vasculare.
9. Portocalele
Ca si grapefruitul, portocalele sunt un inamic redutabil al obezitatii. Aceasta titulatura se datoreaza proprietatilor lor aperitive, diuretice, laxative si nutritive.

Fierbeti timp de 10 minute intr-o jumatate de litru de apa o portocala si trei lamai taiate felii. Adaugati doua linguri de miere si puneti vasul inapoi la fiert timp de alte 5 minute. Strecurati si lasati la racit. Beti trei pahare de ceai in fiecare zi.
10. Ridichia neagra
Ridichia neagra contine importante depozite de sulf ce ajuta la asimilarea alimentelor, favorizand activitatea ficatului. Reduce acumularea toxinelor si are efecte impotriva reumatismului si celulitei. Consumati-o sub forma proaspata sau de suc, dimineata pe stomacul gol, intr-o cura de 12 zile.