Dragii mei,


"Nu voi fi un om obisnuit, pentru ca am dreptul sa fiu extraordinar." - Peter O'Toole


MOTTOUL după care mă ghidez în viaţă:,,Păşeşte drept înainte şi dacă pământul pe care-l cauţi nu există încă, fii sigură că Dumnezeu îl va crea într-adins pentru aţi răsplăti îndrăzneala,, (Regina Izabela)


Sunteţi curioşi să mă cunoaşteţi pentru a şti cu cine staţi de vorbă, pe cine vizitaţi şi ce am de spus, de oferit şi cu ce vă pot impresiona... Evident, sunt reacţii fireşti de început.

De când mă ştiu îmi place să scriu şi să citesc, îmi place muzica… Literele se adună pe foaia de hârtie, se grupează şi încep să curgă, se rup în bucăţi, se amestecă cu trăiri, sentimente şi îşi caută drumul spre suflet. Ele sunt o parte din viata mea... M-am aşezat pe marginea mea de vis, în colţul meu de Rai şi am început să scriu cu vorbe rupte din suflet. Sădesc în fiecare zi speranţe în grădina sufletului meu. Le ud cu dragoste şi le stropesc cu raze de dor şi încredere, le protejez pe timp de furtună cu vise, gânduri îndrăzneţe, năzuinţe şi promisiuni ţinute cu dinţii până în ultimele clipe ale vieţii! Las totul să curgă de la sine, iar tot ceea ce am de făcut este să sper că pe harta călătoriei prestabilite, există şi locuri bune, locuri de unde pot aduna cunoştinţe, unde pot lua naştere bunătatea, bunăstarea iar la final să trag linie şi să fiu mulţumită de tot ce am făcut.

Vă aştept cu drag pentru a ne cunoaşte mai bine! Georgeta.




joi, 22 noiembrie 2012

Orbirea ar putea fi vindecată graţie unei descoperiri surprinzătoare!

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Southampton au făcut o descoperire extraordinară, care ar putea îmbunătăţi viaţa persoanelor care riscă să-şi piardă vederea. Cercetătorii au descoperit că celulele din cornee, care pot fi extrase cu uşurinţă, ar putea lua locul celulelor retinale degradate, fiind astfel posibilă prevenirea şi chiar tratarea orbirii.
Echipa de cercetători condusă de profesorul Andrew Lotery a analizat celulele stromale aflate în limbusul corneal, o regiune groasă situată în faţa ochiului. Poziţionarea acestei regiuni este una excelentă pentru chirurgi, care pot extrage cu uşurinţă celulele respective, iar grosimea sa reduce probabilitatea ca vederea pacientului să fie afectată în timpul operaţiei de prelevare a celulelor.
Cercetătorii au descoperit că aceste celule stromale se comportă într-un mod similar celulelor stem, fiind posibilă transformarea lor în alte tipuri de celule. Cercetătorii au reuşit să cultive aceste celule în laborator şi să le facă să obţină câteva din proprietăţile ce caracterizează celulele retinale.
Teoretic, această descoperire înseamnă că, în viitor, celulele stromale vor putea fi extrase din limbusul corneal pentru a fi transformate în laborator în celule similare celulelor retinale. Apoi, acestea ar fi transplantate în retina pacientului, unde ar lua locul celulelor retinale care nu mai funcţionează. Pentru că sursa celulelor ar fi chiar pacientul tratat, acest lucru ar elimina riscul ca transplantul să fie respins de corp. „Dacă vom avea succes, această tehnică ar deschide noi căi eficiente de a trata persoanele care suferă de afecţiuni care îi orbesc”, a declarat profesorul Lotery.
Cu toate acestea, specialistul afirmă că este nevoie de mai multe cercetări înainte ca această inovaţie să fie folosită pe pacienţi.

Surse: Gizmag, University of Southampton

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu