Dragii mei,


"Nu voi fi un om obisnuit, pentru ca am dreptul sa fiu extraordinar." - Peter O'Toole


MOTTOUL după care mă ghidez în viaţă:,,Păşeşte drept înainte şi dacă pământul pe care-l cauţi nu există încă, fii sigură că Dumnezeu îl va crea într-adins pentru aţi răsplăti îndrăzneala,, (Regina Izabela)


Sunteţi curioşi să mă cunoaşteţi pentru a şti cu cine staţi de vorbă, pe cine vizitaţi şi ce am de spus, de oferit şi cu ce vă pot impresiona... Evident, sunt reacţii fireşti de început.

De când mă ştiu îmi place să scriu şi să citesc, îmi place muzica… Literele se adună pe foaia de hârtie, se grupează şi încep să curgă, se rup în bucăţi, se amestecă cu trăiri, sentimente şi îşi caută drumul spre suflet. Ele sunt o parte din viata mea... M-am aşezat pe marginea mea de vis, în colţul meu de Rai şi am început să scriu cu vorbe rupte din suflet. Sădesc în fiecare zi speranţe în grădina sufletului meu. Le ud cu dragoste şi le stropesc cu raze de dor şi încredere, le protejez pe timp de furtună cu vise, gânduri îndrăzneţe, năzuinţe şi promisiuni ţinute cu dinţii până în ultimele clipe ale vieţii! Las totul să curgă de la sine, iar tot ceea ce am de făcut este să sper că pe harta călătoriei prestabilite, există şi locuri bune, locuri de unde pot aduna cunoştinţe, unde pot lua naştere bunătatea, bunăstarea iar la final să trag linie şi să fiu mulţumită de tot ce am făcut.

Vă aştept cu drag pentru a ne cunoaşte mai bine! Georgeta.
vineri, 1 iulie 2011

Limbajul culorilor,,Viata e roz” spunem, cand suntem bine-dispuse si universul pare sa conspire pentru fericirea noastra. Altadata insa avem “inima albastra”, zile cenusii sau nopti albe. Indiferent ce am face, culoarea ne insoteste pretutindeni iar psihologii ne sfatuiesc sa ii acordam atentia cuvenita: viata noastra poate capata culoarea pe care i-o dam!

Interpretarea culorilor este diferita de la o cultura la alta dar in ce priveste spatiul vestic, expertii au ajuns la un consens:


Negrul

Este culoarea autoritatii si a puterii. Poplaritatea sa in lumea modei se datoreaza faptului ca face persoanele care o poarta sa para mai slabute. In plus, denota stil si nu se demodeaza niciodata. Hainele negre vor aduce insa intotdeauna suspiciuni asupra purtatorului lor, tocmai datorita fortei simbolistice a acestei culori. Ea poate insemna doliu, tristete sau rautate.

Negrul poate simboliza si supunere. Preotii poarta aceasta culoare ca simbol al devotiunii fata de Dumnezeu.


Albul

Miresele poarta aceasta culoare ca simbol a incontei si puritatii. Albul reflecta lumina si este considerat o culoare varatica, solara. Este extrem de popular in decorarea caselor pentru ca este luminos, neutru si… se asorteaza cu orice!

Din pacate, albul este si o culoare pretentioasa care se murdareste repede si face imperfectiunile imposibil de mascat. Doctorii si asistentele o poarta ca garantie a sterilitatii si sigurantei mediului de lucru.


Rosul

Culoarea cea mai intensa emotional, rosul accelereaza bataile inimii si respiratia. Este culoarea pasiunii, a iubirii. Hainele rosii ies imediat in evidenta si, din pacate, dau "greutate" purtatoarei. Fiind o culoare foarte de impact, rosul nu este recomandat ca tinuta in negocieri sau confruntari. Masinile rosii atrag mai mult hotii.

In decoratiuni, rosul este folosit mai des pentru a conferi un accent spatiului decat ca culoare de baza.


Rozul

Este cea mai romantica culoare, are un efect linistitor. Un mit urban spune ca echipele sportive vopsesc deseori vestiarele adversarilor in roz pentru a le rapi acestora din energie.


Albastrul

Culoarea cerului si a oceanului, albastrul este una dintre cele mai populare culori. Are un efect opus fata de rosu: linisteste si calmeaza, motiv pentru care este deseori folosit in decorarea dormitoarelor. Pe de alta parte, pentru personalitatile "solare", albastrul poate parea uneori prea rece si depresiv.

Expertii recomanda culoarea albastra la interviuri, pentru ca simbolizeaza

loialitatea. Oamenii sunt mai productivi atunci cand lucreaza intr-un mediu "albastru".


Verdele

Una dintre cele mai populare culori pentru decoratiuni interioare, verdele simbolizeaza natura. Este o culoare placuta, la care ochiul se acomodeaza rapid iar prezenta sa ascute "vederea". Inainte sa participe la un show TV invitatii asteapta de obicei intr-o "camera verde" pentru a se relaxa. Spitalele folosesc deseori aceasta culoare pentru ca relaxeaza pacientii. In Evul Mediu, miresele se imbracau in verde pentru a simboliza fertilitatea.


Galbenul

O culoare vesela care atrage imediat atentia. Dar si o lectie despre cum aparentele pot insela de multe ori. Chiar daca pare o culoare optimista, studiile au aratat ca oamenii isi sunt mai nervosi in camere colorate in galben iar bebelusii mai plangaciosi. Tot galbenul creste insa puterea de concentrare si accelereaza metabolismul.

Nu trebuie exagerat cu folosirea acestei culori in vestimentatie, pentru ca cere cel mai mare efort din partea ochiului.


Movul

Culoarea regalitatii, movul denota lux, bogatie, o viata sofisticata. Este feminin si romantic.

Dar mare atentie! Pentru ca este atat de rar in natura, movul poate parea de multe ori artificial. Atentie la dozaj!

Tu ce crezi ca ti se potriveste cel mai bine? Iti uram sa ai o viata cat mai frumos colorata!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu