Dragii mei,


"Nu voi fi un om obisnuit, pentru ca am dreptul sa fiu extraordinar." - Peter O'Toole


MOTTOUL după care mă ghidez în viaţă:,,Păşeşte drept înainte şi dacă pământul pe care-l cauţi nu există încă, fii sigură că Dumnezeu îl va crea într-adins pentru aţi răsplăti îndrăzneala,, (Regina Izabela)


Sunteţi curioşi să mă cunoaşteţi pentru a şti cu cine staţi de vorbă, pe cine vizitaţi şi ce am de spus, de oferit şi cu ce vă pot impresiona... Evident, sunt reacţii fireşti de început.

De când mă ştiu îmi place să scriu şi să citesc, îmi place muzica… Literele se adună pe foaia de hârtie, se grupează şi încep să curgă, se rup în bucăţi, se amestecă cu trăiri, sentimente şi îşi caută drumul spre suflet. Ele sunt o parte din viata mea... M-am aşezat pe marginea mea de vis, în colţul meu de Rai şi am început să scriu cu vorbe rupte din suflet. Sădesc în fiecare zi speranţe în grădina sufletului meu. Le ud cu dragoste şi le stropesc cu raze de dor şi încredere, le protejez pe timp de furtună cu vise, gânduri îndrăzneţe, năzuinţe şi promisiuni ţinute cu dinţii până în ultimele clipe ale vieţii! Las totul să curgă de la sine, iar tot ceea ce am de făcut este să sper că pe harta călătoriei prestabilite, există şi locuri bune, locuri de unde pot aduna cunoştinţe, unde pot lua naştere bunătatea, bunăstarea iar la final să trag linie şi să fiu mulţumită de tot ce am făcut.

Vă aştept cu drag pentru a ne cunoaşte mai bine! Georgeta.
sâmbătă, 2 iulie 2011

Un nou tratament pentru carii

2 Mar 2010, 10:31In circa 3-5 ani, dentistii le vor putea trata cu ajutorul unor lampi cu plasma, care in doar cateva secunde reduc de 10.000 de ori concentratia de bacterii din cavitatea bucala.

Scaunul dentistului nu va mai infricosa asadar pe nimeni: in cel mult cinci ani, cariile se vor trata printr-un simplu "jet" de plasma, adica cu lampi de gaz plasma rece care, pulverizat in carie, o curata de toate bacteriile patogene si elimina tesutul infectat fara sa dauneze dintelui.

Revolutionara solutie apartine echipei de medici conduse de Stefan Rupf la Universitatea Hamburg. Potrivit unui articol pe acesta tema, publicat in Journal of Medical Microbiology, in doar cateva secunde, lampile cu plasma sunt capabile sa reduca de 10.000 de ori concentratia de bacterii dentare.

Plasma utilizata de cercetatorii germani este rece si nu-i produce pacientului nicio durere. "Gratie temperaturii scazute se pot omori bacteriile pastrandu-se integritatea dintilor", a precizat Rupf.

In plus, anul trecut, o echipa de cercetatori de la Leeds Dental Institute a descoperit o proteina care le va permite specialistilor sa repare gaurile din suprafata bolnava a dintilor intr-o maniera naturala, "atragand" mineralele care formeaza smaltul acestora in acelasi mod in care corpul uman creeaza noi dinti.

Sursa: Descopera

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu