Dragii mei,


"Nu voi fi un om obisnuit, pentru ca am dreptul sa fiu extraordinar." - Peter O'Toole


MOTTOUL după care mă ghidez în viaţă:,,Păşeşte drept înainte şi dacă pământul pe care-l cauţi nu există încă, fii sigură că Dumnezeu îl va crea într-adins pentru aţi răsplăti îndrăzneala,, (Regina Izabela)


Sunteţi curioşi să mă cunoaşteţi pentru a şti cu cine staţi de vorbă, pe cine vizitaţi şi ce am de spus, de oferit şi cu ce vă pot impresiona... Evident, sunt reacţii fireşti de început.

De când mă ştiu îmi place să scriu şi să citesc, îmi place muzica… Literele se adună pe foaia de hârtie, se grupează şi încep să curgă, se rup în bucăţi, se amestecă cu trăiri, sentimente şi îşi caută drumul spre suflet. Ele sunt o parte din viata mea... M-am aşezat pe marginea mea de vis, în colţul meu de Rai şi am început să scriu cu vorbe rupte din suflet. Sădesc în fiecare zi speranţe în grădina sufletului meu. Le ud cu dragoste şi le stropesc cu raze de dor şi încredere, le protejez pe timp de furtună cu vise, gânduri îndrăzneţe, năzuinţe şi promisiuni ţinute cu dinţii până în ultimele clipe ale vieţii! Las totul să curgă de la sine, iar tot ceea ce am de făcut este să sper că pe harta călătoriei prestabilite, există şi locuri bune, locuri de unde pot aduna cunoştinţe, unde pot lua naştere bunătatea, bunăstarea iar la final să trag linie şi să fiu mulţumită de tot ce am făcut.

Vă aştept cu drag pentru a ne cunoaşte mai bine! Georgeta.
sâmbătă, 2 iulie 2011

Gelul care repara dintii ne-ar putea scapa de chinul “plombelor”

O metoda blanda, neinvaziva, de a repara micile degradari ale suprafetei dintilor ar putea fi disponibila in 3-5 ani, afirma un grup de cercetatori francezi de la Institutul pentru Sanatate si Cercetari Medicale din Paris.

Posted Image


Ei au realizat, recent, o serie de experimente cu hormonul stimulator al melanocitelor (MSH), pe care l-au amestecat cu acid poli-L- glutamic, creand un gel pe care l-au testat, deocamdata, in vitro si pe animale de laborator.

Aplicand gelul pe celule extrase din dintii umani, cercetatorii au constatat ca substanta stimuleaza proliferararea celulara, iar dupa aplicarea pe suprafata dintilor la soareci de laborator, dintii usor degradati au revenit la starea normala in mai putin de o luna.

Actiunea gelului urmeaza sa fie evaluata prin teste clinice, iar produsul ar putea fi disponibil in cabinetele stomatologice peste cativa ani; medicii specialisti estimeaza, insa, ca
el va putea fi folosit numai in cazul unor degradari mici ale suprafetei dintilor.

sursa: descopera

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu