Dragii mei,


"Nu voi fi un om obisnuit, pentru ca am dreptul sa fiu extraordinar." - Peter O'Toole


MOTTOUL după care mă ghidez în viaţă:,,Păşeşte drept înainte şi dacă pământul pe care-l cauţi nu există încă, fii sigură că Dumnezeu îl va crea într-adins pentru aţi răsplăti îndrăzneala,, (Regina Izabela)


Sunteţi curioşi să mă cunoaşteţi pentru a şti cu cine staţi de vorbă, pe cine vizitaţi şi ce am de spus, de oferit şi cu ce vă pot impresiona... Evident, sunt reacţii fireşti de început.

De când mă ştiu îmi place să scriu şi să citesc, îmi place muzica… Literele se adună pe foaia de hârtie, se grupează şi încep să curgă, se rup în bucăţi, se amestecă cu trăiri, sentimente şi îşi caută drumul spre suflet. Ele sunt o parte din viata mea... M-am aşezat pe marginea mea de vis, în colţul meu de Rai şi am început să scriu cu vorbe rupte din suflet. Sădesc în fiecare zi speranţe în grădina sufletului meu. Le ud cu dragoste şi le stropesc cu raze de dor şi încredere, le protejez pe timp de furtună cu vise, gânduri îndrăzneţe, năzuinţe şi promisiuni ţinute cu dinţii până în ultimele clipe ale vieţii! Las totul să curgă de la sine, iar tot ceea ce am de făcut este să sper că pe harta călătoriei prestabilite, există şi locuri bune, locuri de unde pot aduna cunoştinţe, unde pot lua naştere bunătatea, bunăstarea iar la final să trag linie şi să fiu mulţumită de tot ce am făcut.

Vă aştept cu drag pentru a ne cunoaşte mai bine! Georgeta.
sâmbătă, 2 iulie 2011

Cinci lucruri pe care nu le cunosti despre dintii tai!

14 Apr 2010, 01:27


O dantura perfecta este ca o carte de vizita pentru imaginea ta. Totusi sunt foarte multe obiceiuri alimentare care pot dauna in timp dintilor tai.

1. Acriturile pot dauna in egala masura ca si dulciurile.

Alimentele cu o aciditate ridicata, cu ph-ul scazut, bauturile acidulate sau sucurile de fructe erodeaza in timp smaltul dintilor tai, potrivit webmd.com. Stomatologii ne sfatuiesc sa evitam consumul de alimente acre, cu mult acid si zahar. Sfatul este adresat in special parintilor in ce priveste alimentatia administrata copiilor. De asemenea, trebuie sa se stie ca momentul ideal de consumare a acestor tipuri de alimente este de dimineata pana la pranz.

2. Floricelele, inghetata, piercingul in limba si chipsurile pot dauna smaltului pe timp indelungat.

3. Tartrul este pricipala cauza a caderii dintilor. Contrar opiniei generale, acestia cad la orice varsta, caninii cel mai frecvent. De multe ori, aceasta problema poate fi chiar mostenita.

4. Prea mult fluor in pasta de dinti poate sa dauneze dintilor tai. In scurt timp se va ivi fluoroza, intoxicatie cu flor, si se manifesta prin aparitia petelor pe dinti.

5. Aparatul dentar poate fi si el daunator dintilor tai. Mancarea se va depune pe el si in timp acesta va afecta smaltul dintilor. Ei se demineralizeaza si apar astfel petele deschise si suparatoare.

Normele de igiena trebuie strict respectate, la fel si vizita la stomatolog pentru controalele de rutina, pentru o dantura sanatoasa.

Potrivit statisticilor, 72% dintre romani prezinta carii dentare, 58% tartru, 23% carii la radacina dintilor, 37% pete pe dinti, 57% din populatie nu au o respiratie sanatoasa.


Sursa: Newz

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu