Dragii mei,


"Nu voi fi un om obisnuit, pentru ca am dreptul sa fiu extraordinar." - Peter O'Toole


MOTTOUL după care mă ghidez în viaţă:,,Păşeşte drept înainte şi dacă pământul pe care-l cauţi nu există încă, fii sigură că Dumnezeu îl va crea într-adins pentru aţi răsplăti îndrăzneala,, (Regina Izabela)


Sunteţi curioşi să mă cunoaşteţi pentru a şti cu cine staţi de vorbă, pe cine vizitaţi şi ce am de spus, de oferit şi cu ce vă pot impresiona... Evident, sunt reacţii fireşti de început.

De când mă ştiu îmi place să scriu şi să citesc, îmi place muzica… Literele se adună pe foaia de hârtie, se grupează şi încep să curgă, se rup în bucăţi, se amestecă cu trăiri, sentimente şi îşi caută drumul spre suflet. Ele sunt o parte din viata mea... M-am aşezat pe marginea mea de vis, în colţul meu de Rai şi am început să scriu cu vorbe rupte din suflet. Sădesc în fiecare zi speranţe în grădina sufletului meu. Le ud cu dragoste şi le stropesc cu raze de dor şi încredere, le protejez pe timp de furtună cu vise, gânduri îndrăzneţe, năzuinţe şi promisiuni ţinute cu dinţii până în ultimele clipe ale vieţii! Las totul să curgă de la sine, iar tot ceea ce am de făcut este să sper că pe harta călătoriei prestabilite, există şi locuri bune, locuri de unde pot aduna cunoştinţe, unde pot lua naştere bunătatea, bunăstarea iar la final să trag linie şi să fiu mulţumită de tot ce am făcut.

Vă aştept cu drag pentru a ne cunoaşte mai bine! Georgeta.
luni, 4 iulie 2011

Apa la microunde


Este durerea unei mame al carei fiu a avut acest stupid si dureros accident... Este o intamplare adevarata, un ghinion pe care l-ar putea avea oricare dintre noi, din nestiinta sau ignoranta...

Acum 5 zile fiul meu de 26 de ani s-a decis sa bea o ceasca cu ceai.
A pus la incalzit la microwave (ceea ce a mai facut si inainte in diferite
ocazii) o ceasca cu apa. Nu stiu exact pentru cat timp l-a programat insa mi-a zis ca dorea sa fiarba apa.
La expirarea timpului, cuptorul s-a stins si el a scos ceasca cu apa.
Pe cand privea ceasca, a realizat ca apa nu fierbea; totusi, apa i-a sarit direct in fata.
El a lasat sa cada ceasca din maini dupa ce apa i-a sarit in fata datorita energiei acumulate..
Pe toata fata are rani de 1s si 2s grade si e foarte probabil ca fata sa-i ramana marcata pe langa faptul ca nu mai vede cu ochiul stang.
>Pe cand eram la spital, medicul care l-a ingrijit a spus ca sunt foarte frecvente aceste tipuri de accidente si ca nu ar trebui sa se puna apa singura la incalzit la microwave.
Daca se incalzeste apa in acest mod intotdeauna trebuie sa se puna ceva in ea, un betisor de lemn sau un plic de ceai, dar daca se intentioneaza sa se incalzeasca doar apa e mai bine sa se foloseasca aragazul.
Iata ce a spus un profesor de fizica despre acest subiect: ,,Multumesc ca m-ai avertizat in privinta folosirii apei in microunde.
Cunosc cateva cazuri. Acesta se datoreaza unui fenomen cunoscut ca supraincalzire.”
Se poate intampla in orice moment cand apa se incalzeste mai ales daca recipientul folosit e nou.
Ceea ce se intampla e ca apa se incalzeste mult mai rapid inainte ca bulele sa se formeze.
Daca cana e noua, nu are nici o zgarietura sau un loc unde ar putea sa se duca bulele si sa se formeze bule in apa care fierbe, apa se incalzeste trecand de timpul care ii ia pentru a se incalzi (cum se spune fierbe... fierbe... si fierbe...).
Atunci apa se inabusa, sta pe loc si in contact cu aerul tasneste cu putere din cauza energiei pe care o are..
Rog a se trimite acest mesaj tuturor prietenilor tai, ati putea evita o mare durere si suferinta.
La revedere!! Noroc bun!! ........ si ai grija de ochii tai, pentru ca dupa viata, cadoul cel mai de pret pe care ni l-a dat Dumnezeu e vederea!

A NU SE INCALZI APA IN MICROWAVE!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu