Dragii mei,


"Nu voi fi un om obisnuit, pentru ca am dreptul sa fiu extraordinar." - Peter O'Toole


MOTTOUL după care mă ghidez în viaţă:,,Păşeşte drept înainte şi dacă pământul pe care-l cauţi nu există încă, fii sigură că Dumnezeu îl va crea într-adins pentru aţi răsplăti îndrăzneala,, (Regina Izabela)


Sunteţi curioşi să mă cunoaşteţi pentru a şti cu cine staţi de vorbă, pe cine vizitaţi şi ce am de spus, de oferit şi cu ce vă pot impresiona... Evident, sunt reacţii fireşti de început.

De când mă ştiu îmi place să scriu şi să citesc, îmi place muzica… Literele se adună pe foaia de hârtie, se grupează şi încep să curgă, se rup în bucăţi, se amestecă cu trăiri, sentimente şi îşi caută drumul spre suflet. Ele sunt o parte din viata mea... M-am aşezat pe marginea mea de vis, în colţul meu de Rai şi am început să scriu cu vorbe rupte din suflet. Sădesc în fiecare zi speranţe în grădina sufletului meu. Le ud cu dragoste şi le stropesc cu raze de dor şi încredere, le protejez pe timp de furtună cu vise, gânduri îndrăzneţe, năzuinţe şi promisiuni ţinute cu dinţii până în ultimele clipe ale vieţii! Las totul să curgă de la sine, iar tot ceea ce am de făcut este să sper că pe harta călătoriei prestabilite, există şi locuri bune, locuri de unde pot aduna cunoştinţe, unde pot lua naştere bunătatea, bunăstarea iar la final să trag linie şi să fiu mulţumită de tot ce am făcut.

Vă aştept cu drag pentru a ne cunoaşte mai bine! Georgeta.




marți, 5 iulie 2011

Fereste-te de urmatoarele 5 diete!



Vara este anotimpul marilor decizii, cand aproape toate femeile recurg la o cura de slabire mai drastica pentru a imbraca fara emotii costumul de baie.

Unele reusesc sa slabeasca cateva kilograme, insa dupa vacanta si dupa reintoarcerea la vechile obiceiuri, acele kilograme revin si ele.

Insa, o dieta nesanatoasa nu iti va face bine, deloc. Alte femei, mai putin norocoase, nu reusesc decat sa-si dea metabolismul peste cap, sa se infometeze, sa lesine si sa aiba stari proaste sau depresie.

Toate aceste neajunsuri se datoreaza multitudinii de diete drastice si inutile care se gasesc pe piata, via internet sau presa scrisa. Am auzit multe cazuri in care femeile tinueau o dieta pe baza de… apa sau pur si simplu, evitau sa manance cu zilele. Rezultatele? O stare de sanatate precara si ceva suprize in vacanta, cand nu te vei putea bucura de soare, de miscare, vei fi ametita si nu vei avea chef de sex.

Nu cred ca 3-4 kilograme in minus sunt atat de importante incat sa renunti la relaxarea si fericirea pe care o poate aduce o vacanta! Iar pentru ca tu meriti mai mult, iata la ce diete sa spui NU din start.

Dieta nesanatoasa


1. Dieta cu frunze si apa

Nu stiu daca are vreun nume celebru, insa exista multe variante de regimuri care recomanda 2 salate verzi pe zi, fara adaos de ulei sau sare si consumul de peste 4 litri de apa si ceai. Oricat de bogate in vitamine ar fi legumele si verdeturile, acestea nu iti pot asigura doza zilnica necesara de nutrienti, proteine, carbohidrati si grasimi, fara de care nu poti trai pe termen lung. Nu te bucura ca aceasta dieta iti promite 7 kilograme in minus – desi, poate chiar vei slabi – insa vei ramane cu sechele psihice si fizice. Orice vei manca dupa aceasta dieta te va ingrasa, vei fi ametita si infometata in timpul ei si nu vei avea chef de nimic.

dieta

2. Dieta raw vegan

Daca nu ai tinut in viata ta o dieta vegetariana si tot timpul ai mancat carne, nu este cazul sa treci direct pe o dieta restrictiva din acest punct de vedere, decat daca te-ai consultat cu un medic si acesta ti-a recomandat expres aceasta dieta. Raw Vegan are succes printre vedetele de la Hollywood sau printre persoanele obsedate de nutritie, de hrana bio si de “intoarcerea la natura”. Acest regim consta in ingerarea de hrana cruda, neprelucrata termic si care nu contine carne, oua, lactate, grasimi, proteine animale, carbohidrati, etc. Daca nu este obisnuita cu un regim vegan, aceasta dieta s-ar putea sa fie prea mult pentru tine!

dieta

3. Supa de varza

Este o dieta celebra in intreaga lume. Sute de mii de femei o incearca in fiecare zi, insa nu am auzit de rezultate spectaculoase pe termen lung. Unele se plang de ameteli, de mirosul urat al mancarii, de foame continuua si chiar de dureri de cap si menstruatie dereglata. A consuma doar o apa in care a fiert niste varza si alte legume pe termen lung (zile, saptamani) poate fi o incercare dramatica pentru organismul tau. In plus, toate acele legume isi pierd vitaminele si mineralele prin fierbere, deci beneficiul este… zero. In dieta originala mai sunt incluse si alte legume, fructe si chiar produse animale pe parcursul unei saptamani, insa va trebui sa ceri sfatul medicului daca vrei s-o urmezi. Supa de varza te poate deshidrata foarte tare, ceea ce nu ai nevoie, mai ales pe perioada verii.

dieta

4. Dieta cu sirop de artar

Aceasta dieta a fost un adevarat hit al anilor trecuti, cand Beyonce a decalat ca a slabit 9 kilograme in doua saptamani consumand doar o limonada cu apa, lamaie, sirop de artar si piper cayenne. Multe femei au incercat si au slabit cateva kilograme, insa cu riscul unor probleme majore de sanatate in timp.

dieta

Dupa acele saptamani de foc (de la iuteala cayenn-ului!), kilogramele se vor intoarce cu siguranta, intr-un ritm rapid si aducand si altele dupa ele. Trebuie sa fii constienta ca nu te poti hrani cu apa si piper! Creierul, inima si toate celelalte organe au nevoie de o hrana echilibrata, saraca in calorii, dar sanatoasa.

5. Dieta drastica de detoxifiere

Regimul care iti propune sa scapi de toxine si slabesti pare a fi tentant. Insa trebuie sa citesti cu atentie ce alimente si in ce cantitati va trebuie sa consumi in urmatoarele saptamani. Daca dieta de detoxifiere consta in ceaiuri de plante (mai ales verde si negru – ultra-exictatante!), salate fara adaos de grasimi, citrice si seminte, poate ar fi bine sa te mai gandesti o data inainte de a porni la drum. Sfatul unui medic este aboslut necesar si in acest caz – doar daca medicul este de parere ca ai neaparat nevoie de o astfeld e dieta dura, atunci vei avea “liber”.

dieta

Insa nu cred ca un medic iti va recomanda sa traiesti cu ceaiuri, seminte de in si citrice (care irita stomacul). Daca vei tine aceste diete de detoxifiere inainte de a pleca in concediu, s-ar putea sa fii apatica, fara energie, fara chef de viata sau de sex. Cel mai bine ar fi sa ai un regim de viata sanatos, in care sa incluzi toate categoriile de alimente, sa mananci moderat si sa faci multa miscare.

Dieta asociata cu sportul garanteaza efecte miraculoase!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu