Dragii mei,


"Nu voi fi un om obisnuit, pentru ca am dreptul sa fiu extraordinar." - Peter O'Toole


MOTTOUL după care mă ghidez în viaţă:,,Păşeşte drept înainte şi dacă pământul pe care-l cauţi nu există încă, fii sigură că Dumnezeu îl va crea într-adins pentru aţi răsplăti îndrăzneala,, (Regina Izabela)


Sunteţi curioşi să mă cunoaşteţi pentru a şti cu cine staţi de vorbă, pe cine vizitaţi şi ce am de spus, de oferit şi cu ce vă pot impresiona... Evident, sunt reacţii fireşti de început.

De când mă ştiu îmi place să scriu şi să citesc, îmi place muzica… Literele se adună pe foaia de hârtie, se grupează şi încep să curgă, se rup în bucăţi, se amestecă cu trăiri, sentimente şi îşi caută drumul spre suflet. Ele sunt o parte din viata mea... M-am aşezat pe marginea mea de vis, în colţul meu de Rai şi am început să scriu cu vorbe rupte din suflet. Sădesc în fiecare zi speranţe în grădina sufletului meu. Le ud cu dragoste şi le stropesc cu raze de dor şi încredere, le protejez pe timp de furtună cu vise, gânduri îndrăzneţe, năzuinţe şi promisiuni ţinute cu dinţii până în ultimele clipe ale vieţii! Las totul să curgă de la sine, iar tot ceea ce am de făcut este să sper că pe harta călătoriei prestabilite, există şi locuri bune, locuri de unde pot aduna cunoştinţe, unde pot lua naştere bunătatea, bunăstarea iar la final să trag linie şi să fiu mulţumită de tot ce am făcut.

Vă aştept cu drag pentru a ne cunoaşte mai bine! Georgeta.
marți, 12 iulie 2011

Gradina de zarzavaturi din balcon

Rosii aromate, ardei grasi sau salata verde – toate acestea pot fi cultivate direct in balcon sau pe terasa de catre cei care nu beneficiaza de gradina, sunt pasionati si vor sa consume alimente 100% bio. Pe langa faptul ca acestea cresc aromate si delicioase, sunt si decoratiuni veritabile, facandu-le florilor concurenta.

Ardeii, rosile si celalate legume au un gust absolut delicios si natural, iar noi o senzatie minunata atunci cand le culegem direct de pe lastari. Partea buna este ca aceste legume pot fi cultivate direct in ghivece, deoarece nu sunt pretentioase din acest punct de vedere. In plus, nu ne trebuie spatiu mult pentru o astfel de "gradina".

Daca balconul dvs. este amplasat in partea de est sau vest, plantele vor fi extrem de fericite, deoarece vor simti mangaierea razelor de soare la rasarit si la apus. Problematica este partea de sud, deoarece daca afara este canicula si soarele arde, zarzavatul va avea de suferit, fructele se vor pata, iar frunzele se vor ingalbeni. Unica solutie este sa gasiti o modalitate de a le face umbra. In plus este foarte important sa fie udate zilnic.

Balconul poate arata foarte bine si intr-un mod aparte cu laditele si ghivecele de zarzavat. Aceastea pot fi chiar impodobite cu accesorii decorative sau pictate cu motive ale verii.

Zarzavatul care creste in balcon are nevoie de o atenta ingrijire. Astfel ii este necesar un pamant bun si bineinteles ingrasamant. Ardeii au nevoie de multa lumina si caldura. Pentru ca plantele sa nu se prabuseasca sub povara fructului este bine daca am preveni acest lucru cu ajutorul betelor din bambus.

Sursa A.V.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu