Dragii mei,


"Nu voi fi un om obisnuit, pentru ca am dreptul sa fiu extraordinar." - Peter O'Toole


MOTTOUL după care mă ghidez în viaţă:,,Păşeşte drept înainte şi dacă pământul pe care-l cauţi nu există încă, fii sigură că Dumnezeu îl va crea într-adins pentru aţi răsplăti îndrăzneala,, (Regina Izabela)


Sunteţi curioşi să mă cunoaşteţi pentru a şti cu cine staţi de vorbă, pe cine vizitaţi şi ce am de spus, de oferit şi cu ce vă pot impresiona... Evident, sunt reacţii fireşti de început.

De când mă ştiu îmi place să scriu şi să citesc, îmi place muzica… Literele se adună pe foaia de hârtie, se grupează şi încep să curgă, se rup în bucăţi, se amestecă cu trăiri, sentimente şi îşi caută drumul spre suflet. Ele sunt o parte din viata mea... M-am aşezat pe marginea mea de vis, în colţul meu de Rai şi am început să scriu cu vorbe rupte din suflet. Sădesc în fiecare zi speranţe în grădina sufletului meu. Le ud cu dragoste şi le stropesc cu raze de dor şi încredere, le protejez pe timp de furtună cu vise, gânduri îndrăzneţe, năzuinţe şi promisiuni ţinute cu dinţii până în ultimele clipe ale vieţii! Las totul să curgă de la sine, iar tot ceea ce am de făcut este să sper că pe harta călătoriei prestabilite, există şi locuri bune, locuri de unde pot aduna cunoştinţe, unde pot lua naştere bunătatea, bunăstarea iar la final să trag linie şi să fiu mulţumită de tot ce am făcut.

Vă aştept cu drag pentru a ne cunoaşte mai bine! Georgeta.




marți, 12 iulie 2011

A fost identificat primul animal terestru ce supravieţuieşte după ce a fost mâncat

A fost identificat primul animal terestru ce supravieţuieşte după ce a fost mâncat

O echipă de cercetători din Japonia a descoperit recent o specie de melci ce sunt capabili să supravieţuiască chiar şi după ce au fost înghiţiţi de păsări.

Specia de pasăre Zosterops japonicus din insula Hahajima, Japonia se hrăneşte cu melci tereştri mici, numiţi Tornatellides boeningi.

Hrănind păsările cu melci, cercetătorii au descoperit că 15% dintre aceştia au supravieţuit digestiei, fiind găsiţi vii în excremente. Mai mult, unul dintre ei a reuşit să se reproducă după ce a trecut prin intestin.

De aici specialiştii au ajuns la concluzia că păsările prădătoare ar putea fi un factor cheie în ceea ce priveşte răspândirea populaţiilor de melci.

Se ştia deja că seminţele plantelor sunt răspândite de păsări care se hrănesc cu fructe, iar studii anterioare au arătat că melcii de apă dulce pot supravieţui deşi au fost înghiţiţi de peşti, dar până acum nu se ştia că şi melcii tereştri sunt capabili de acest lucru.

Cercetătorii care au studiat populaţiile de melci T. boeningi de pe insula Hahajima au urmărit şi diferenţele genetice ale populaţiilor găsite aici şi au descoperit variaţii considerabile. Rezultatele au arătat că, în ciuda izolării geografice, melcii se împerechează mai degrabă cu melci din populaţii diferite.

Oamenii de ştiinţă spun că principalul avantaj al acestor melci ce le permite supravieţuirea după ce sunt ingeraţi de păsări este dimensiunea lor redusă. Având în medie doar 2,5 mm, aceşti melci se descurcă mult mai bine decât cei din alte specii, ale căror cochilii sunt grav afectate atunci când sunt mâncaţi de păsări.

Acum cercetătorii vor efectua alte studii pentru a afla dacă melcii prezintă şi alte adaptări care le permit să supravieţuiască atunci când sunt ingeraţi de păsări.

Sursa: BBC News

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu