Dragii mei,


"Nu voi fi un om obisnuit, pentru ca am dreptul sa fiu extraordinar." - Peter O'Toole


MOTTOUL după care mă ghidez în viaţă:,,Păşeşte drept înainte şi dacă pământul pe care-l cauţi nu există încă, fii sigură că Dumnezeu îl va crea într-adins pentru aţi răsplăti îndrăzneala,, (Regina Izabela)


Sunteţi curioşi să mă cunoaşteţi pentru a şti cu cine staţi de vorbă, pe cine vizitaţi şi ce am de spus, de oferit şi cu ce vă pot impresiona... Evident, sunt reacţii fireşti de început.

De când mă ştiu îmi place să scriu şi să citesc, îmi place muzica… Literele se adună pe foaia de hârtie, se grupează şi încep să curgă, se rup în bucăţi, se amestecă cu trăiri, sentimente şi îşi caută drumul spre suflet. Ele sunt o parte din viata mea... M-am aşezat pe marginea mea de vis, în colţul meu de Rai şi am început să scriu cu vorbe rupte din suflet. Sădesc în fiecare zi speranţe în grădina sufletului meu. Le ud cu dragoste şi le stropesc cu raze de dor şi încredere, le protejez pe timp de furtună cu vise, gânduri îndrăzneţe, năzuinţe şi promisiuni ţinute cu dinţii până în ultimele clipe ale vieţii! Las totul să curgă de la sine, iar tot ceea ce am de făcut este să sper că pe harta călătoriei prestabilite, există şi locuri bune, locuri de unde pot aduna cunoştinţe, unde pot lua naştere bunătatea, bunăstarea iar la final să trag linie şi să fiu mulţumită de tot ce am făcut.

Vă aştept cu drag pentru a ne cunoaşte mai bine! Georgeta.




duminică, 21 februarie 2010

Cei care vor sa stie cum sunt eu


Sunt o persoana foarte serioasa, foarte sincera, comunicativa, simpla, simpatica, modesta, activa, temperamentala, directa, vesela si mereu optimista. Nu caut un partener, ci doar prieteni deosebiti carora sa le fac viata mai frumoasa si - la randul lor - sa faca acelasi lucru pentru mine. Imi plac florile, animalele,imi place natura si tot ce inseamna viata. Urasc minciuna, tutunul, alcoolul, lenea si ipocrizia.

Ati primit rezultatul pentru testul CAT DE FIDEL ESTI?

Fidela pina-n pinzele albe! Fidelitatea este felul tau de a fi. Esti fidela si constanta in raport cu timpul si cu diferitele situatii. Fidelitatea te face o prietena de nadejde, o persoana pe care te poti baza oricand. Esti ceea ce se cheama ‘om de cuvant’, pentru ca respecti intelegerile si promisiunile fata de ceilalti fara nici un efort, ba chiar cu placere. Din acest motiv, iti vine greu sa intelegi pe cei care nu-si respecta cuvantul si ii eviti. In dragoste, odata cucerita, nu mai ai ochi decat pentru el, fiind nevoie de motive serioase care sa te faca sa-ti schimbi comportamentul.

DORINTELE TALE SUNT FRUMOS AMBALATE! Tii foarte mult la armonie, dar si la dorintele tale, de aceea esti nevoita uneori sa apelezi la mici minciuni, care sa te scape de ,,obligatiile " pe care le-ai avea fata de prieteni. Esti foarte prietenoasa, de aceea cei din jur nu se simt jigniti daca ii refuzi, mai ales ca gasesti tot timpul o scuza plauzibila. De obicei obtii ceea ce vrei cu mult sarm si zambetul pe buze, iar cand este nevoie, stii sa lasi de la tine.

Ati primit rezultatul pentru testul SUNT EGOISTA, DAR MA TRATEZ!

Esti gata oricand sa te sacrifici pentru cei apropiati. Aproape intotdeauna pui dorintele si nevoile celorlalti mai presus de ale tale. Disponibilitatea si generozitatea ta sunt laudabile, dar trebuie sa devii constienta de faptul ca nu poti face la nesfarsit gesturi altruiste pentru altii. Din simplul motiv ca iti neglijezi propria persoana si vei ajunge la un moment dat sa te intrebi ce-ai facut pentru tine. Asta nu inseamna ca este cazul sa devii egoista, ci ca ai nevoie de mai mult timp pentru tine, pentru problemele tale personale. Atitudinea ta lipsita de orice urma de egoism ii incurajeaza pe ceilalti sa te exploateze si, din pacate, risti sa dai peste persoane lipsite de scrupule care nu vor ezita sa profite de situatie. Asadar, fii mai vigilenta si nu uita: o doza mica de egoism este absolut necesara, caci te ajuta sa mentii echilibrul in viata.

Ati primit rezultatul pentru testul ESTI STAPANA PE VIATA TA?

ESTI COMPLET STAPANA PE VIATA TA. Felicitari! Atitudinea ta cu privire la viata este una pozitiva. Ai foarte mare incredere in tine si stii exact cum sa actionezi atunci cand dai de greu. Intotdeauna iei hotararea potrivita pentru fiecare situatie in parte, fie ca este vorba despre serviciu, fie despre familie. Pentru tine nu este deloc dificil sa faci observatii sau complimente atunci cand este cazul. Stii perfect sa-ti exprimi sentimentele si de bucurie, dar si de tristete. Nu stii sa minti, de aceea pe chipul tau se pot citi, ca dintr-o carte deschisa, toate starile pe care le traiesti.

Ati primit rezultatul pentru testul ESTE STRESUL DUSMANUL TAU?

NU TE LASI INVINSA PREA USOR IN LUPTA CU STRESUL! Trairile tale se exprima prin simptome la nivelul organismului. Fii atenta, caci limita care desparte cele doua extreme este destul de fragila, existand oricand riscul ca stresul sa-ti puna in pericol sanatatea. In cazul unui stres mai mare, care persista in timp, exista riscul sa devii bulimica, fiindca poti gasi alinarea in mancare. Chiar daca se mai intampla sa pierzi din cand in cand cate o lupta, esti facuta ,,sa castigi razboiul" cu stresul.

Ati primit rezultatul pentru testul CUM STAI CU SPONTANEITATEA?

RISCUL, E VIATA TA! Renunti usor la planul initial, iti schimbi look-ul una-doua si scoti imediat banii pentru un aranjament in casa. Cauti placerea si de cele mai multe ori actionezi fara sa stai pe ganduri. Te ,,doare sifletul" doar la gandul ca ai putea rata o distractie, asa ca te grabesti sa profiti cat mai mult de fiecare ocazie, fara sa te mai gandesti si la eventualele consecinte. Data viitoare cand iti va sari oportunitatea tentanta in cale, nu te simti obligat sa actionezi ,,in pas alegator", acorda-ti nitel timp de gandire si vei putea lua o hotarare mai rationala. A opta in cunostinta de cauza te poate scuti de probleme ulterioare. In ragazul pe care ti-l iei, joaca rolul de avocat al diavolului. Poate parea nemaipomenit sa mergi la un concert pana in zori, dar gandeste-te la dimineata urmatoare, cand vei avea nevoie de tone de cafea pentru a functiona. O data ce cantaresti opriunile pro si contra, vei fi in stare sa eviti situatiile neclare, fara a avea senzatia ca ratezi lucrurile placute pe care ti le doresti atat de mult.

Ati primit rezultatul pentru testul CE CADOU TI SE POTRIVESTE?

FAMILISTA! Familia este pe primul loc pentru tine. Nu esti prea pretentioasa, orice cadou din partea alor tai e bine venit. Oricum, ei te cunosc indeajuns de bine incat sa-ti ofere ce ti-ai dori mai mult. Printre cadourile care te-ar bucura ar fi un pulover, o pijama, papuci de casa sau o carte.

Ati primit rezultatul pentru testul CAT ESTI DE PUTERNICA?

BATAIOASA! Gata oricand de a te lupta cu morile de vant, ai o buna impresie despre tine si sti care iti sunt limitele. Cei din jur vad ca pui pasiune in tot ceea ce faci, iar in general lucrurile se leaga dupa voia ta. Cheia succesului, pe care se pare ca ai gasit-o, consta in increderea in sine. Stii ca oricand si oriunde vei fi, propriile resurse nut e for lasa. Uneori optimismul poate fi interpretat ca dovada de nerealism. Asa ca ai grija de modul in care iti indeplinesti planrile. Incearca sa fii mai realista.

Ati primit rezultatul pentru testul CAT ESTI DE OPTIMISTA?

O PERLA RARA! Esti o perla rara intr-o societate pesimista. O copilarie fericita a facut din tine un adult care vede lumea in roz. Spontana si deloc complicata, stii sa faci alegerea cea buna, te imprietenesti cu oameni sensibili si buni. Acest optimism atrage ironii din partea anturajului, ti se spune cate-odata ca esti naiva sau ca nu traiesti cu picioarele pep amant. Insa tu vezi partea buna a lucrurilor, devixa ta este :’ Zambeste si viata iti va zambi si ea.

Ati primit rezultatul pentru testul CAT ESTI DE NOROCOS?

PUR SI SIMPLU NOROCOASA Intotdeauna ai succes in orice ai face. Ai un mod pozitiv de a privi viata, iar cei din jur te invidiaza pentru asta. Te miri si tu uneori cum ti se pune totul la picioare, dupa cel mai mic gest de vointa. Reusesti sa aduci zambetul pe fetele celor cu care te intalnesti sau cu care vorbesti la telefon, fara nici un efort. Daca se intampla vreodata sa ai un mic ghinion, te amuzi pe seama asta si nu te temi ca se va intampla din nou. Tine-o tot asa!

Ati primit rezultatul pentru testul CAT ESTI DE INDRAZNET?

ECHILIBRATA Nu-ti lipseste indrazneala, atuncu cand esti hotarata sa obtii ceva. Cu toate astea, precautia are un rol important in momentele decisive, pentru ca nu-ti place sa te lasi la indemana hazardului. Ceilalti vad in ti9ne o persoana care isi cunoaste limitele si pe care se pot baza, pentru ca actionezi, cel mai adesea, pe baza unor rationamente de bun-simt.

Ati primit rezultatul pentru testul CAT ESTI DE GENEROS?

ZAMBETUL CELORLATI E PRETIOS PENTRU TINE Chiar daca nu faci eforturi in acest sens, esti o buna prietena si o vecina ideala. Te-ai nascut cu aceast acalitate si, ca urmare, iti face mare placere sa-i ajuti pe cei din jurul tau. Pentru cei din familie, esti in stare sa te scarifici fara a sta prea mult pe ganduri, iar prietenii tai vor gasi mereu un colac de salvare in preajma ta, caci vei face tot ce iti sta in putere ca sa-i ajuti. Lumea ar fi un loc mult mai bun daca ar exista mai multe persoane care sa-ti semene.

Ati primit rezultatul pentru testul CAT ESTI DE ECHILIBRATA?

ECHILIBRATA! Esti persoana care-si cunoaste limitele, deci s-ar putea spune ca esti echilibrata. Ca toate femeile, ai toanele tale, pe care nu faci eforturi sa ti le infranezi. Insa, asta nu inseamna ca uiti de obligatiile pe care le presupune viata de adult.

Ati primit rezultatul pentru testul CAT ESTI DE COMUNICATIVA?

COMUNICATIVA! Se intampla sa intri in panica, din cand in cand, daca esti nevoita sa prezinti ceva in fata unui grup mai mare de oameni sau daca te afli la prima intalnire cu cineva.Exista si situatii cand in care dai dovada de o stapanire de sine extraordinara, iar asta te ajuta sa iti atingi scopurile.Cu apropiatii comunici foarte bine, pentru ca va cunoasteti si nu exista teama de situatii penibile.Intre a impartasi totul si a tine totul ,,sub cheie", tu ai ales calea de mijloc.

Ati primit rezultatul pentru testul CAT DE BINE REUSESTI SA ITI CONTROLEZI EMOTIILE?

PRIVESTI EMOTIILE CA PE CEVA NATURAL. Esti o persoana calda, sensibila, extrovertita, care isi exprima cu usurinta sentimentele. Atitudinea ta fata de manifestarile emotive sau de afectiune este una cat se poate de fireasca, de sanatoasa. Esti constient ca, precum orice alta fiinta, ai momentele tale de vulnerabilitate. De aceea, nu te sfiesti nici sa plangi, nici sa-ti arati dezamagirea atunci cand lucrurile nu merg chiar asa cum ti-ai fi dorit. Dar, in aceeasi masura, in momentele placute ale vietii, iti place sa iti arati satisfactia, zambesti sau chiar razi in hohote, daca e cazul.

Ati primit rezultatul pentru testul CAT ESTI DE DIPLOMATA?

CEDEZI PREA USOR! Iubesti pacea si faci tot ce iti sta in putere pentru a o pastra. Adaptabilitatea si diplomatia sunt punctele tale tari si slabe, deoptriva. Cand intervine un conflict, cedezi imediat, doar pentru a nu crea stari tensionante. Te expui insa riscului ca oamenii din jur sa profite de tine. Invata sa iti aperi interesele si sa iti spui parerea atuni cand simti nevoia. Diplomatia ta e de admnirat, dar trebuie sa te protejezi mai mult!

Ati primit rezultatul pentru testul CARE ESTE STILUL CASEI TALE SI CE SPUNE EL DESPRE TINE?

Clasic si modern Atunci cand este vorba de decoratiuni interioare, principala sursa de inspiratie este, pentru tine trecutul, pe care il consideri unic din acest punct de vedere. In plus, stii sa imbini extraordinar de bine elementele vechi cu elementele noi pentru a obtine efecte estetice deosebite in casa ta. Decorarea propriului spatiu fara interventia unui designer denota nevoia maxima de autonomie si de manifestare a subiectivitatii.

2 comentarii:

  1. "Sunt o persoana foarte serioasa,..."
    Atat de serioasa incat doamna Geta stie , atrage si face ca o pritenie sa functioneze folosind metode clasice, de suflet si caldura vorbelor pe care ti le aduce in inima.
    "...foarte sincera, comunicativa, simpla, simpatica, modesta, activa, temperamentala, directa, vesela si mereu optimista."
    Ajuta oamenii fara sa ceara recompensa, sentimente reciproce sau bunatate reciproca. Ea a inteles si a deslusit cateva din secretele vietii, caci bunatatea ta este motorul intern a dragostei absolute de oameni. Te face sa o asculti ore in sir, nu cred ca m-as plictisi vreodata de povestile ei. Am multi prieteni si cu toti sunt tineri si prinsi intr-o capcana in care viata ii schimba. Acelasi lucru nu il pot spune despre doaman Geta, caci ea este viata, viata care ii da vlaga si putere in fiecare zi. Energia care o propulseaza este insusi persoana ei, viata nu o controleaza pe ea, ci traieste si imparte in armonie fecare clipa alaturi de cei dragi si in special de familia ei. Se spune ca atunci cand avem copii, ei sunt mesajele vii pe care le ransmitem unor vremuri pe care noi ca parinti nu le vom prinde.
    "Urasc minciuna, tutunul, alcoolul, lenea si ipocrizia."
    Ca orice om spune si raul din viata, si lucrurile care intr-adevar sunt rele. Nici mie nu imi plac!!!

    Spre finalul acestui comentarie, vreau sa spun ca noi ne-am bucurat si in continuare ne bucuram de prezenta si vibratiile pe care le tranmiteti in lume.

    Va multumim pentru frumoasa primire asta vara la dumneavoastra in casa si speram sa mai revenim sa va vedem si sa stam mai mult de vorba. Va pupam dulce. Cristian si Elena. Galati si Braila :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Am rămas mişcată de cuvintele tale. Mă bucur că v-am cunoscut. Nu e aşa cum se spune - că cei în vârstă nu se înţeleg cu cei tineri: eu mă înţeleg foarte bine cu majoritatea tinerilor. Va mai aştept şi altădată pe la mine. Vă îmbrăţişez cu drag, Georgeta.

    RăspundețiȘtergere