Dragii mei,


"Nu voi fi un om obisnuit, pentru ca am dreptul sa fiu extraordinar." - Peter O'Toole


MOTTOUL după care mă ghidez în viaţă:,,Păşeşte drept înainte şi dacă pământul pe care-l cauţi nu există încă, fii sigură că Dumnezeu îl va crea într-adins pentru aţi răsplăti îndrăzneala,, (Regina Izabela)


Sunteţi curioşi să mă cunoaşteţi pentru a şti cu cine staţi de vorbă, pe cine vizitaţi şi ce am de spus, de oferit şi cu ce vă pot impresiona... Evident, sunt reacţii fireşti de început.

De când mă ştiu îmi place să scriu şi să citesc, îmi place muzica… Literele se adună pe foaia de hârtie, se grupează şi încep să curgă, se rup în bucăţi, se amestecă cu trăiri, sentimente şi îşi caută drumul spre suflet. Ele sunt o parte din viata mea... M-am aşezat pe marginea mea de vis, în colţul meu de Rai şi am început să scriu cu vorbe rupte din suflet. Sădesc în fiecare zi speranţe în grădina sufletului meu. Le ud cu dragoste şi le stropesc cu raze de dor şi încredere, le protejez pe timp de furtună cu vise, gânduri îndrăzneţe, năzuinţe şi promisiuni ţinute cu dinţii până în ultimele clipe ale vieţii! Las totul să curgă de la sine, iar tot ceea ce am de făcut este să sper că pe harta călătoriei prestabilite, există şi locuri bune, locuri de unde pot aduna cunoştinţe, unde pot lua naştere bunătatea, bunăstarea iar la final să trag linie şi să fiu mulţumită de tot ce am făcut.

Vă aştept cu drag pentru a ne cunoaşte mai bine! Georgeta.




sâmbătă, 14 februarie 2015

Fumatul provoacă „putrezirea” creierului, avertizează oamenii de ştiinţă

Fumatul determină „putrezirea” creierului prin afectarea memoriei, a capacităţii de a învăţa şi a de argumentare, au descoperit oamenii de ştiinţă de la King's College.
Un studiu realizat pe 8.800 de subiecţi, cu vârste peste 50 de ani, a scos la iveală faptul că şi presiunea arterială crescută şi obezitatea par să afecteze creierul, dar într-o măsură mai mică. Din acest motiv, oamenii de ştiinţă implicaţi în studiu susţin că oamenii trebuie să conştientizeze că stilul de viaţă le afectează şi mintea, nu numai corpul.
Studiul oamenilor de ştiinţă britanici investiga legăturile dintre starea creierului şi probabilitatea de a suferi un atac de cord sau unul cerebral. Pentru acest studiu au fost colectate date privind stilul de viaţă şi sănătatea participanţilor. De asemenea, subiecţii au fost supuşi unor teste precum cele în care trebuiau să înveţe cât mai multe cuvinte sau nume noi ori cele în care aveau de enumerat cât mai multe animale într-un anumit interval de timp. Ulterior, participanţii au mai fost testaţi peste 4 şi respectiv 8 ani.
Rezultatele au arătat că riscul de apariţie a atacului de cord sau a accidentului vascular a fost asociat cu declinul cognitiv. De asemenea, s-a constatat o legătură puternică între fumat şi declinul cognitiv.
Totuşi, oamenii de ştiinţă nu cunosc modul în care declinul cognitiv afectează oamenii în viaţa de zi cu zi. De asemenea, ei nu şi-au putut da seama dacă o scădere timpurie a funcţiilor cognitive ar putea determina apariţia demenţei.

Sursa: BBC