Dragii mei,


"Nu voi fi un om obisnuit, pentru ca am dreptul sa fiu extraordinar." - Peter O'Toole


MOTTOUL după care mă ghidez în viaţă:,,Păşeşte drept înainte şi dacă pământul pe care-l cauţi nu există încă, fii sigură că Dumnezeu îl va crea într-adins pentru aţi răsplăti îndrăzneala,, (Regina Izabela)


Sunteţi curioşi să mă cunoaşteţi pentru a şti cu cine staţi de vorbă, pe cine vizitaţi şi ce am de spus, de oferit şi cu ce vă pot impresiona... Evident, sunt reacţii fireşti de început.

De când mă ştiu îmi place să scriu şi să citesc, îmi place muzica… Literele se adună pe foaia de hârtie, se grupează şi încep să curgă, se rup în bucăţi, se amestecă cu trăiri, sentimente şi îşi caută drumul spre suflet. Ele sunt o parte din viata mea... M-am aşezat pe marginea mea de vis, în colţul meu de Rai şi am început să scriu cu vorbe rupte din suflet. Sădesc în fiecare zi speranţe în grădina sufletului meu. Le ud cu dragoste şi le stropesc cu raze de dor şi încredere, le protejez pe timp de furtună cu vise, gânduri îndrăzneţe, năzuinţe şi promisiuni ţinute cu dinţii până în ultimele clipe ale vieţii! Las totul să curgă de la sine, iar tot ceea ce am de făcut este să sper că pe harta călătoriei prestabilite, există şi locuri bune, locuri de unde pot aduna cunoştinţe, unde pot lua naştere bunătatea, bunăstarea iar la final să trag linie şi să fiu mulţumită de tot ce am făcut.

Vă aştept cu drag pentru a ne cunoaşte mai bine! Georgeta.
sâmbătă, 9 iulie 2011

Vrei să ştii dacă un bărbat va avea un comportament imoral? Priveşte-i faţa!
Vrei să ştii dacă un bărbat va avea un comportament imoral? Priveşte-i faţa!

Structura facială a unui bărbat poate prezice un comportament imoral, conform unui un nou studiu publicat în jurnalul Proceedings of the Royal Society B.

Bărbaţii cu faţa mai lată au şanse mai mari să fie caracterizaţi de un comportament lipsit de etică.

Descoperirile completează numărul mare de probe care demonstrează deja faptul că genele şi evoluţia hormonală pot influenţa comportamentul unei persoane. Studiul relevă faptul că anumite caracteristici fizice stabile precum structura osoasă a feţei pot servi drept repere vizuale de încredere ale comportamentului.

Modificarea semnificativă a indicelului WHR (width to height ratio), care măsoară lăţimea feţei versus înălţimea acesteia, are loc la vârsta pubertăţii, a afirmat Michael Haselhuhn, unul din autorii studiului.

Conform spuselor lui, structura facială a bărbatului diferă de cea a femeii datorită concentraţiei mai mari de testosteron, hormon care determină proporţiile faciale.

Haselhuhn, asistent universitar la Şcoala de Afaceri Lubar din cadrul Universităţii din Wisconsin-Milwaukee, a declarat că noile date indică faptul că o valoare de peste 1,9 indicelui care măsoară lăţimea vesus înălţimea feţei este considerată mare.

"Exemple celebre de persoane ale căror chipuri au depăşit valoarea de 1,9 a indicelui au fost John F. Kennedy (2,15), Richard Nixon (2,02) şi Ken Lay (1,86)", a declarat Husehuhn, adăugând faptul că Bill Clinton (2,07) şi John Edwards (2,38) "au fost prinşi în poziţii compromiţătoare din punct de vedere etic".

Pe de altă parte, un raport mic între lăţimea şi înălţimea feţei presupune o valoare mai mică de 1,7.

"Bărbaţii cu un raport mic între lăţimea şi înălţimea feţei, precum John Lennon (1,63) tind să aibă o faţă mai alungită, oarecum îngustă. George Washington (1,75) şi William Shakespeare (1,44) par să fi avut şi ei o valoare mică a indicelui, deşi este destul de greu de măsurat precis structura oasoasă doar din portrete pictate", explică acesta.

Hasehuhn şi colega sa Elaine Wong, au efectuat două expermente.

În cadrul primului experiment, 192 de masteranzi în Administrarea Afacerilor au participat la un exerciţiu de negociere între vânzători şi cumpărători. Cercetătorii au căutat să vadă în ce măsură cumpărătorii i-au indus în eroare în mod deliberat pe vânzători.

"Deşi nu au existat recompense pentru rezultatele bune la negociere, studenţii sunt întotdeauna foarte motivaţi, deoarece rezultatele de la negocieri sunt afişate public", a continuat Husehuhn.

Cercetătorii au stabilit că lipsa scrupulelor din timpul exerciţiilor ar fi putut fi prezisă doar pentru bărbaţi, deşi femeile au trişat şi ele.

În cadrul celui de-al doilea studiu, 103 participanţi au jucat la zaruri pentru a câştiga un tichet de cadou în valoare de 50 de dolari. Şi bărbaţii şi femeile au raportat o valoare a rezultatului zarurilor mai mare decât cea reală, dar, şi în acest caz, raportul dintre lăţimea şi înălţimea feţei a putut prezice acest comportament doar în cazul bărbaţilor.

"Studiile noastre indică faptul că sentimentul puterii este cel care permite estimarea acestui comportament. Bărbaţii cu o valoare mai mare a indicelui s-au simţit mai puternici, ceea ce a făcut posibilă distingerea persoanelor care vor raporta valori mai mari ale zarurilor lor", a susţinut Husehuhn.

"Algoritmul nu funcţionează în cazul femeilor, probabil pentru că acestea nu sunt supuse aceleiaşi presiuni de selecţie", a continuat acesta. "Bărbaţii cu chipuri late sunt mai agresivi şi mai egoişti, ceea ce îi ajută să obţină mai mult atunci când se află într-o competiţie cu alţi bărbaţi".

Hasehuhn va publica în curând în jurnalul Psychological Science un studiu în care va demonstra că bărbaţii care au un raport mai mare între lăţimea şi înălţimea feţei sunt consideraţi lideri mai buni. Autorul declară că structura facială a şefilor companiilor din topul Fortune 500 dă măsura performanţei financiare a acestora, în sensul că aceia cu chipuri mai late conduc companii mai profitabile.

Sursa: Discovery

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu