Dragii mei,


"Nu voi fi un om obisnuit, pentru ca am dreptul sa fiu extraordinar." - Peter O'Toole


MOTTOUL după care mă ghidez în viaţă:,,Păşeşte drept înainte şi dacă pământul pe care-l cauţi nu există încă, fii sigură că Dumnezeu îl va crea într-adins pentru aţi răsplăti îndrăzneala,, (Regina Izabela)


Sunteţi curioşi să mă cunoaşteţi pentru a şti cu cine staţi de vorbă, pe cine vizitaţi şi ce am de spus, de oferit şi cu ce vă pot impresiona... Evident, sunt reacţii fireşti de început.

De când mă ştiu îmi place să scriu şi să citesc, îmi place muzica… Literele se adună pe foaia de hârtie, se grupează şi încep să curgă, se rup în bucăţi, se amestecă cu trăiri, sentimente şi îşi caută drumul spre suflet. Ele sunt o parte din viata mea... M-am aşezat pe marginea mea de vis, în colţul meu de Rai şi am început să scriu cu vorbe rupte din suflet. Sădesc în fiecare zi speranţe în grădina sufletului meu. Le ud cu dragoste şi le stropesc cu raze de dor şi încredere, le protejez pe timp de furtună cu vise, gânduri îndrăzneţe, năzuinţe şi promisiuni ţinute cu dinţii până în ultimele clipe ale vieţii! Las totul să curgă de la sine, iar tot ceea ce am de făcut este să sper că pe harta călătoriei prestabilite, există şi locuri bune, locuri de unde pot aduna cunoştinţe, unde pot lua naştere bunătatea, bunăstarea iar la final să trag linie şi să fiu mulţumită de tot ce am făcut.

Vă aştept cu drag pentru a ne cunoaşte mai bine! Georgeta.
duminică, 3 iulie 2011

Vinul roşu ar putea compensa lipsa de activitate fizică

Vinul roşu ar putea compensa lipsa de activitate fizică

Componenta sănătoasă a vinului, resveratrolul, ar putea contracara efectele negative ale zborului în spaţiu sau ale sedentarismului asupra oamenilor.

Un nou studiu publicat în Jurnalul FASEB sugerează că un aport zilnic de resveratrol previne efectele negative ale imponderabilităţii simulate asupra metabolismului muşchilor şi al oaselor.

Raportul descrie o serie de experimente realizate pe şobolani cu simularea imponderabilităţii din cadrul unui zbor în spaţiu. Grupul de test care a primit resveratrol nu a dezvoltat rezistenţă la insulină şi nici pierderi ale densităţii minerale osoase precum cel care nu au primit resveratrol.

"Există dovezi de necontestat care arată că organismul uman are nevoie de activitate fizică, dar, pentru unii dintre noi, prestarea acestei activităţi nu este uşor de realizat. Un mediu cu gravitate redusă face ca acest lucru să fie aproape imposibil de realizat pentru astronauţi.

Dar şi aici, pe Terra, barierele din calea activităţii fizice sunt la fel de provocatoare, fie că este vorba de o boală, o accidentare sau o slujbă de birou. Resveratrolul nu este un substitut pentru exerciţii, dar ar putea încetini ritmul de deteriorare a aparatului locomotor până când persoana poate începe din nou să facă mişcare", susţine Gerald Weissmann, redactor şef al FASEB Journal.

Oamenii de ştiinţă au studiat şobolani, care au fost plasaţi în condiţii de imponderabilitate prin suspendarea de coadă (neutilizarea membrelor posterioare) şi le-au administrat zilnic resveratrol. Grupul de control a prezentat o reducere a masei musculare la nivelul muşchiului solear, a densităţii minerale osoase şi a rezistenţei la rupere, dar a dezvoltat şi rezistenţă la insulină.

În plus, studiul a mai relevat şi faptul că resveratrolul acţionează pentru a împiedica atrofierea determinată de inactivitate şi că el ar putea preveni consecinţele negative ale sedentarismului la om.

În cazul în care suplimentele alimentare cu resveratrol nu sunt pe gustul dumneavostră, există o alternativă convenabilă: vinul roşu.

Sursa: Eurekalert

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu