Dragii mei,


"Nu voi fi un om obisnuit, pentru ca am dreptul sa fiu extraordinar." - Peter O'Toole


MOTTOUL după care mă ghidez în viaţă:,,Păşeşte drept înainte şi dacă pământul pe care-l cauţi nu există încă, fii sigură că Dumnezeu îl va crea într-adins pentru aţi răsplăti îndrăzneala,, (Regina Izabela)


Sunteţi curioşi să mă cunoaşteţi pentru a şti cu cine staţi de vorbă, pe cine vizitaţi şi ce am de spus, de oferit şi cu ce vă pot impresiona... Evident, sunt reacţii fireşti de început.

De când mă ştiu îmi place să scriu şi să citesc, îmi place muzica… Literele se adună pe foaia de hârtie, se grupează şi încep să curgă, se rup în bucăţi, se amestecă cu trăiri, sentimente şi îşi caută drumul spre suflet. Ele sunt o parte din viata mea... M-am aşezat pe marginea mea de vis, în colţul meu de Rai şi am început să scriu cu vorbe rupte din suflet. Sădesc în fiecare zi speranţe în grădina sufletului meu. Le ud cu dragoste şi le stropesc cu raze de dor şi încredere, le protejez pe timp de furtună cu vise, gânduri îndrăzneţe, năzuinţe şi promisiuni ţinute cu dinţii până în ultimele clipe ale vieţii! Las totul să curgă de la sine, iar tot ceea ce am de făcut este să sper că pe harta călătoriei prestabilite, există şi locuri bune, locuri de unde pot aduna cunoştinţe, unde pot lua naştere bunătatea, bunăstarea iar la final să trag linie şi să fiu mulţumită de tot ce am făcut.

Vă aştept cu drag pentru a ne cunoaşte mai bine! Georgeta.




sâmbătă, 2 iulie 2011

Indestructibilii monstri ai apelor


Aruncati o privire la aceasta creatura! – seamana cu un monstru creat intr-un studio de efecte speciale pentru filme de groaza. Aceste creaturi insa chiar exista pe Pamant si detin niste abilitati si recorduri fantastice, fiind capabile sa supravietuiasca fara nicio problema in conditii extreme care ar ucide cu siguranta orice om, dar si majoritatea animalelor. Se numesc tardigrade si pot trai in vidul spatiului cosmic, suporta fara probleme temperaturi intre – 273 de grade Celsius si + 151 de grade Celsius, supravietuind chiar si unei fierbieri indelungate a apei. Tardigradele suporta, de asemenea, radiatiile cu un procent cu peste 1.000 de ori mai mare decat cel care ar ucide un om si traiesc pana la un deceniu fara apa si mancare. Microscopicele creaturi nevertebrate – cel mai mare exemplar observat vreodata avea o lungime de 1,5 mm – au fost descoperite in 1773 de catre naturalistul german Johann August Ephraim Goeze, care le-a poreclit « ursi de apa », datorita modului in care merg tardigradele, asemanator celui al unui urs.



Sursa: descopera.ro




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu