Dragii mei,


"Nu voi fi un om obisnuit, pentru ca am dreptul sa fiu extraordinar." - Peter O'Toole


MOTTOUL după care mă ghidez în viaţă:,,Păşeşte drept înainte şi dacă pământul pe care-l cauţi nu există încă, fii sigură că Dumnezeu îl va crea într-adins pentru aţi răsplăti îndrăzneala,, (Regina Izabela)


Sunteţi curioşi să mă cunoaşteţi pentru a şti cu cine staţi de vorbă, pe cine vizitaţi şi ce am de spus, de oferit şi cu ce vă pot impresiona... Evident, sunt reacţii fireşti de început.

De când mă ştiu îmi place să scriu şi să citesc, îmi place muzica… Literele se adună pe foaia de hârtie, se grupează şi încep să curgă, se rup în bucăţi, se amestecă cu trăiri, sentimente şi îşi caută drumul spre suflet. Ele sunt o parte din viata mea... M-am aşezat pe marginea mea de vis, în colţul meu de Rai şi am început să scriu cu vorbe rupte din suflet. Sădesc în fiecare zi speranţe în grădina sufletului meu. Le ud cu dragoste şi le stropesc cu raze de dor şi încredere, le protejez pe timp de furtună cu vise, gânduri îndrăzneţe, năzuinţe şi promisiuni ţinute cu dinţii până în ultimele clipe ale vieţii! Las totul să curgă de la sine, iar tot ceea ce am de făcut este să sper că pe harta călătoriei prestabilite, există şi locuri bune, locuri de unde pot aduna cunoştinţe, unde pot lua naştere bunătatea, bunăstarea iar la final să trag linie şi să fiu mulţumită de tot ce am făcut.

Vă aştept cu drag pentru a ne cunoaşte mai bine! Georgeta.




duminică, 3 iulie 2011

TARATELE DE GRAU


TARATELE_DE_GRAU_37392.jpgTaratele de grau sunt folosite de sute de ani, sunt un tratament ieftin si eficient, pentru o multime de boli.

Tarata de grau este coaja bobului de grau, care rezulta din macinarea graului pentru a se obtine faina de grau. Ieftine si la indemana oricui, taratele de grau, sunt unul dintre cele mai importante "medicamente" ale naturii, cu rezultate surprinzatoare intr-o multime de boli.

In urma cercetarilor s-a stabilit ca cerealele integrale si inclusiv taratele din grau contin inhibitori de proteaze si antioxidanti, care au un rol foarte important in inactivarea substantelor carcinogene. Virtutile terapeutice ale taratelor de grau sunt multiple.


Proprietatile medicinale

Bogate in grupul de vitamine B (B1, B2, B3, B5, B6, B8, B9), in aminoacizi si minerale (sodiu, potasiu, magneziu, calciu etc.), taratele de grau au numeroase proprietati medicinale: regleaza digestia, sunt emoliente, in special pentru stomac si intestine, laxative, nutritive, reconfortante, remineralizante, tonic general.

Sunt indicate in urmatoarele afectiuni: afectiuni endocrine, afectiuni ale ovarelor, afectiunile prostatei, adenopatii, anemie, cancer, dermatoze diferite, diabet zaharat, epilepsie, obezitate, afectiuni neuro-musculare, afectiuni neurologice, afectiuni ale sistemului neuro-vegetativ, afectiuni cardiace, ateroscleroza, afectiuni digestive, ale ficatului, constipatie cronica, dureri epigastrice, hemoroizi, adenom de prostata, fibrom uterin, impotenta sexuala, sterilitate, afectiuni renale, cistita, retentie urinara, laringita, rahitism, depresie nervoasa, nevroze, rheumatism, majoritatea afectiunilor care sunt denumite cu "hipo" sau "hiper", pentru ca taratele contribuie la reglarea intregului organism.


Tratamente cu tarate de grau
Laringita, faringita - apa de tarate cu miere, daca nu exista contraindicatii. Rezolva foarte rapid aceasta afectiune.

Cancer de colon - se pun 5 linguri de tarate de grau la un litru de apa, se lasa pentru 8-12 ore (de seara pana dimineata), cand se strecoara si se consuma indulcit cu miere (daca nu exista contraindicatii).

Dureri abdominale sau reumatice, dureri sciatice - se pun tarate intr-un saculet de panza, se incalzesc si se aplica calde pe locul dureros. Remediul e bun si la dismenoree(durerea menstruala) sau fibroame uterine. Taratele se pot incalzi cu apa calda sau cu ceaiuri calde, cu care se umezeste saculetul inainte de aplicare. Se tine cat timp este cald. Se pune apoi din nou apa calda (ceai) si se aplica pe locul bolnav.

Boli de piele cronice (inclusiv cancer) - se fac bai cu tarate: 500 g tarate se pun in cada, intr-un saculet, peste care se toarna apa fierbinte. Apoi se completeaza cu apa rece, pana se ajunge la temperatura dorita(preferabil temperatura corpului) si se sta in cada 20-30 de minute. Baile se fac zilnic. Intern, se consuma tarate de grau cu plante medicinale specifice bolii, in una din formele de mai sus. Are rol cicatrizant, emolient si este indicat si in psoriazis sau ihtioza.

Diaree - intr-un litru de apa se pun la macerat 5 linguri de tarate si 4 linguri de afine uscate. Se consuma zilnic. Daca se adauga doua linguri de miere, este un foarte bun laxativ, dar daca cantitatea este mai mare - 3-4 linguri pe zi - mierea devine utila contra diareei. In plus, mierea ajuta la foarte multe alte afectiuni, inclusiv in afectiunile intestinale care au nevoie de antibiotice, distrugand o serie de germeni patogeni.

Constipatie cronica - se pun la 1 litru de apa 5-8 linguri de tarate de grau si 4 lingurite de stafide maruntite. Se lasa de seara pana dimineata, cand se strecoara prin tifon. Se consuma lichidul in cursul zilei. Este un tratament simplu, foarte eficient si care se poate lua perioade lungi de timp.

Prostata - apa de tarate facuta cu ceai de seminte de bostan. Se iau 8 linguri de seminte si se maruntesc cu coaja cu tot (neprajite si nesarate). Se pun intr-un litru de apa si se fierb 15 minute. Se lasa sa se raceasca. Se scurge numai apa de la suprafata, care contine ulei de bostan, si se pune deoparte pana a doua zi. Restul de lichid se va turna nestrecurat peste 5 linguri de tarate de grau. Se lasa de seara pana dimineata, apoi se strecoara. Se combina cu apa care contine uleiul. Se pot adauga sucul de la doua lamai si, eventual, miere, daca nu aveti diabet, obezitate sau nu sunteti alergici.

Apa de tarate

Mai putin eficienta la obezitate, dar utila pentru anemii si boli nervoase. Se pun 3-4 linguri de tarate intr-un litru de apa si se lasa de seara pana dimineata, apoi se strecoara. Se consuma in locul apei, fiind mult imbogatita cu vitaminele din complexul B. Ajuta pe cei care au probleme cu stresul sau au anumite dereglari la nivelul creierului. Este recomandata si celor care doresc sa-si imbunatateasca memoria sau se afla in fata unor examene. Persoanele varstnice care au avut sau au suferinte cronice prelungite pot sa foloseasca permanent aceasta apa. Pentru a fi mai gustoasa si mai bogata in vitamine, in apa se pot adauga suc de lamaie si miere. Exceptie fac diabeticii si alergicii la cele doua alimente.


Dana Serbanescu


*


La ce ajută cura cu tărâţe de grâu



Datorită bogăţiei în substanţe active, cu valoare terapeutică ridicată, tărâţele de grâu însumează toate calităţile unui medicament natural.

Tărâţele de grâu sunt un fortifiant natural, care ajută la îmbunătăţirea digestiei şi revigorează organismul prin aportul de substanţe nutritive, fără contraindicaţii sau efecte secundare notabile.

Datorită proprietăţilor remineralizante, laxative, antimicrobiene şi antiinflamatoare dovedite, o cură cu tărâţe de grâu, urmată timp de una-două luni, este o soluţie naturală pentru probleme de sănătate precum anemie, epuizare fizică şi psihică, constipaţie, flebite şi tromboflebite, litiază biliară şi colite.

Surse de vitamine şi de minerale

Tărâţele de grâu sunt de fapt coaja exterioară a bobului de grâu, care de regulă se elimină în procesul obţinerii făinii. Această coajă, atunci când este proaspătă, este o sursă de nutrienţi: vitamine, minerale, celuloză, carbohidraţi şi aminoacizi esenţiali.

Printre vitaminele conţinute de tărâţele de grâu, cele mai importante sunt cele din complexul B (B1, B2, B5, B6, B12), betacarotenul, vitaminele D, E şi PP. Acest tonic general este şi un izvor de minerale de care organismul are nevoie: fosfor, magneziu, sodiu, calciu, zinc, potasiu, seleniu, cupru, iod şi bor.

Au efect laxativ şi detoxifiant

O altă variantă de administrare a tărâţelor se bazează pe efectul laxativ al terapiei. Tratamentul se face cu o oră înainte de micul dejun. Dimineaţa se bea o cană cu apă în care s-a pus la macerat de seara o lingură de tărâţe proaspete. După ce se bea apa, se consumă tărâţele care s-au depus pe fundul cănii.

Cura aceasta se poate face zilnic, timp de două-trei luni, fiind un leac pentru constipaţie. Astfel, se împiedică stagnarea reziduurilor în intestinul gros, factor care ar modifica flora microbiană şi ar contribui la transformarea sărurilor biliare în pietre. Datorită aceluiaşi efect, cura cu tărâţe de grâu este indicată şi pentru detoxifierea organismului.

Ajută la menţinerea siluetei

Pentru a scăpa de kilogramele în plus, poţi alege o zi pe săptămână în care să consumi doar fructe şi trei-patru linguri de tărâţe. De asemenea, pentru a-ţi menţine silueta există şi varianta ca, înaintea fiecărei mese, să consumi câte o cană cu apă caldă sau cu ceai verde, apoi, la 30 de minute, să consumi trei-patru linguri de tărâţe. În acest fel, îţi scade apetitul şi mănânci mai puţin.

Se poate prepara borş

Cura cu borş de putină, preparat din tărâţe, este un tonic al sistemului nervos şi endocrin, are efecte diuretice, depurative şi antihipertensive. Doar cei cu aciditate gastrică trebuie să consume cu prudenţă borşul de putină. Cura cu borş trebuie urmată timp de două-trei luni, iar în acest interval se consumă câte unul-două pahare de trei ori pe zi.

Cum se fac corect curele

O cură cu tărâţe constă în administrarea unei cantităţi de tărâţe (una până la trei linguri de tărâţe pe zi) cu apă şi cu miere. Tărâţele pot fi adăugate, de asemenea, în supe, în mâncăruri şi în făina albă folosită la gătit.

Astfel de cure sunt indicate persoanelor care vor să slăbească, deoarece conferă senzaţia de saţieta te. Datorită conţinutului bogat în calciu, cura cu tărâţe de grâu este indicată copiilor şi femeilor la menopauză, pentru consolidarea oaselor. Iar pentru că acest remediu este şi o sursă de magneziu este recomandat celor care suferă de stări depresive, de astenie şi de hipercolesterolemie.


Specialistul nostru Dr. Ruxandra Constantina

medic de familie competenţă în apifitoterapie

Tărâţele conţin substanţe active deosebit de valoroase din punct de vedere terapeutic: vitamine, acizi nucleici, minerale (magneziu, potasiu, sodiu, sulf, siliciu şi mangan), glucide, proteine, enzime şi fibre vegetale. Aceste elemente facilitează şi îmbunătăţesc digestia, conferă senzaţia de saţietate, sunt un tonic fizic şi psihic excelent.

Cura cu tărâţe de grâu poate fi utilizată în caz de: colite, dischinezii biliare, constipaţie, litiază biliară, dispepsii, obezitate, boli de piele, anemii, depresii, neurastenii. Acest remediu poate fi folosit şi de către persoanele fără probleme de sănătate, ca mijloc natural de întărire a sistemului imunitar şi pentru profilaxia cancerului de colon.

Recomandare

Tărâţele de grâu pot fi folosite în cosmetică, pentru curăţarea tenului de impurităţi.


www.adevarul.ro


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu