Dragii mei,


"Nu voi fi un om obisnuit, pentru ca am dreptul sa fiu extraordinar." - Peter O'Toole


MOTTOUL după care mă ghidez în viaţă:,,Păşeşte drept înainte şi dacă pământul pe care-l cauţi nu există încă, fii sigură că Dumnezeu îl va crea într-adins pentru aţi răsplăti îndrăzneala,, (Regina Izabela)


Sunteţi curioşi să mă cunoaşteţi pentru a şti cu cine staţi de vorbă, pe cine vizitaţi şi ce am de spus, de oferit şi cu ce vă pot impresiona... Evident, sunt reacţii fireşti de început.

De când mă ştiu îmi place să scriu şi să citesc, îmi place muzica… Literele se adună pe foaia de hârtie, se grupează şi încep să curgă, se rup în bucăţi, se amestecă cu trăiri, sentimente şi îşi caută drumul spre suflet. Ele sunt o parte din viata mea... M-am aşezat pe marginea mea de vis, în colţul meu de Rai şi am început să scriu cu vorbe rupte din suflet. Sădesc în fiecare zi speranţe în grădina sufletului meu. Le ud cu dragoste şi le stropesc cu raze de dor şi încredere, le protejez pe timp de furtună cu vise, gânduri îndrăzneţe, năzuinţe şi promisiuni ţinute cu dinţii până în ultimele clipe ale vieţii! Las totul să curgă de la sine, iar tot ceea ce am de făcut este să sper că pe harta călătoriei prestabilite, există şi locuri bune, locuri de unde pot aduna cunoştinţe, unde pot lua naştere bunătatea, bunăstarea iar la final să trag linie şi să fiu mulţumită de tot ce am făcut.

Vă aştept cu drag pentru a ne cunoaşte mai bine! Georgeta.




sâmbătă, 2 iulie 2011

Cele 7 principii ale lui André Vermeulen

Gimnastica creierului


1. Stimulează-te fizic.

Mişcă-te. Dansează, fă exerciţii aerobice, înoată, joacă tenis, sau fotbal. Fă exerciţii de lateralitate, adică cu mâna stângă atinge-ţi urechea dreaptă şi cu mâna dreaptă atinge-ţi nasul, după care inversează-le, şi repetă mişcarea până o stăpâneşti complet.


2. Bea 8 pahare cu apă pe zi.

După cum susţin experţii, acest lucru nu este opţional, ci obligatoriu daca dorim să ne funcţioneze creierul la capacitate maximă.Şi dacă suntem stresaţi, trebuie să mărim la 16 paharele de apă pe zi. 90 % din volumul creierului este apă, şi este principalul vehicul de transmisii electrochimice.


3. Oxigenează-te.

Fă exerciţii, pleacă la ţară. Înainte de o întălnire importantă, sau de o muncă care are nevoie de concentrare, respiră adânc.Respiră în 4 timpi, Ţine aerul în 16 şi expiră în 8. Doctorul Otto Warburg, Premiul Nobel în Fiziologie, A făcut un experiment în care a reuşit să convertească celule sănătoase în maligne, printr-un proces lent de reducere de oxigen.


Înconjoară-te de plante.

Ştiai că o singură plantă poate înlătura particule contaminante din aer într-un spaţiu de 9 m2? Plantele măresc ionizarea negativă a aerului şi îl încarcă de oxigen, crescându-ne productivitatea cu 10%. Unele plante, cum ar fi cele din familia dracaena http://www.bing.com/images/search?q=dracaena&FORM=BILH# s-au dovedit a fi cele mai bune pentru oxigenare.


4. Consuma alimente pentru creier.

Creierul are nevoie de 5 porţii de fructe şi legume/verdeţuri pe zi, seminţe, nuci, usturoi, cereale complete, ciuperci, uleiuri presate la rece şi proteine. Peştele practic porneşte regenerarea a noi celule nervoase.


5. Gândeşte pozitiv.

Gândurile negative generează substanţe chimice care blochează conexiunile între neurotransmiţători. Cum spunea Henry Ford: “Dacă gândeşti că poţi, sau nu poţi, tot timpul vei avea dreptate".


6. Ascultă muzică barocă.

Muzica este poarta către lumea interioară; atinge locuri pe care noi nu suntem capabili să le descoperim. Ajută creativitatea, expresia personală. Uşurează învăţarea. Un fermier a observat că punând muzică barocă vacilor, a crescut producţia de lapte si numărul globulelor albe în sângele acestora.


7. Provoacă-ţi creierul.

Dacă nu îl folosim, îl pierdem. Joacă şah, rezolvă cuvinte încrucişate, învaţă să cânţi la un instrument, fă exerciţii de matematică,călătoreşte în locuri noi, mergi la expoziţii de artă, citeşte, studiază ceva.Scrie şi desenează cu mâna nedominantă. Deschide-ţi mintea noilor experienţe şi formelor de gândire. Toate acestea ajută unei mai bune funcţionări a creierului.


Putem trage concluzia că în acest "Mileniu al Minţii", unica manieră de a fi competitivi şi de a menţine un echilibru în vieţile noastre este nu să muncim mai mult, ci mai bine, să alegem calitatea, în detrimentul cantităţii….!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu