Dragii mei,


"Nu voi fi un om obisnuit, pentru ca am dreptul sa fiu extraordinar." - Peter O'Toole


MOTTOUL după care mă ghidez în viaţă:,,Păşeşte drept înainte şi dacă pământul pe care-l cauţi nu există încă, fii sigură că Dumnezeu îl va crea într-adins pentru aţi răsplăti îndrăzneala,, (Regina Izabela)


Sunteţi curioşi să mă cunoaşteţi pentru a şti cu cine staţi de vorbă, pe cine vizitaţi şi ce am de spus, de oferit şi cu ce vă pot impresiona... Evident, sunt reacţii fireşti de început.

De când mă ştiu îmi place să scriu şi să citesc, îmi place muzica… Literele se adună pe foaia de hârtie, se grupează şi încep să curgă, se rup în bucăţi, se amestecă cu trăiri, sentimente şi îşi caută drumul spre suflet. Ele sunt o parte din viata mea... M-am aşezat pe marginea mea de vis, în colţul meu de Rai şi am început să scriu cu vorbe rupte din suflet. Sădesc în fiecare zi speranţe în grădina sufletului meu. Le ud cu dragoste şi le stropesc cu raze de dor şi încredere, le protejez pe timp de furtună cu vise, gânduri îndrăzneţe, năzuinţe şi promisiuni ţinute cu dinţii până în ultimele clipe ale vieţii! Las totul să curgă de la sine, iar tot ceea ce am de făcut este să sper că pe harta călătoriei prestabilite, există şi locuri bune, locuri de unde pot aduna cunoştinţe, unde pot lua naştere bunătatea, bunăstarea iar la final să trag linie şi să fiu mulţumită de tot ce am făcut.

Vă aştept cu drag pentru a ne cunoaşte mai bine! Georgeta.




sâmbătă, 2 iulie 2011

Corpul tau iti trimite mesaje?


Sanatatea pielii tale, a degetelor, a parului, urechilor sau a gurii iti dau indicii asupra sanatatii nutritionale a corpului tau. Ti-au aparut pete albe pe unghii? Ai aproape tot timpul mainile si picioarele reci? Toate aceste lucruri minore, pe care este posibil sa le ignori, iti spun ca din alimentatia ta lipsesc vitamine sau minerale esentiale pentru sanatatea organismului tau.

Doza zilnica recomandata

Doza zilnica recomandata (DZR) reprezinta ghidul impus de Ministerul Sanatatii in ceea ce priveste consumul recomandat de vitamine si minerale la care trebuie sa se supuna majoritatea producatorilor de suplimente alimentare. DZR ofera o sugestie asupra consumului zilnic de nutrienti pentru prevenirea deficientelor nutritionale severe.

Iata cateva semne fizice ale unor deficiente nutritionale:

Par uscat si degradat – lipsa de acizi grasi esentiali.

Albirea prematura a parului - deficienta de acid pantotenic (B5).

Caderea parului - lipsa acidului folic, a vitaminelor B5, B6 si a acizilor grasi esentiali. Poate indica prezenta unor tipuri de substante toxice in organism.

Matreata - deficienta de acizi grasi esentiali, antioxidanti (in special seleniul), vitamina B6 si in general deficienta de vitamine din complexul B. Poate indica un nivel scazut al acidului gastric.

Acneea - deficienta de zinc, acizi grasi esentiali sau vitamina A. Nivel scazut de acid la nivelul stomacului si consumul ridicat de grasimi.

Carii dentare - deficienta de vitamina B6 si minerale (in special calciu si bor).

Sangerarea gingiilor - deficienta de vitamina C si bioflavonoide.

Crapaturi in colturile gurii - lipsa elementelor din complexul B sau a riboflavinei.

Limba umflata - lipsa acidului folic, a vitaminei B12, zincului sau fierului.

Limba deschisa la culoare - nivel scazut de fier.

Cearcane - nivel scazut de quercitina sau vitamina C.

Deformarea unghiilor - deficienta de fier.

Inflamarea cuticulelor - deficienta de zinc.

Pielea uscata - deficienta de acizi grasi esentiali, vitamina A sau vitamina E.

Vindecarea lenta a ranilor - deficienta de vitamina A, vitamina C, zinc sau acizi grasi esentiali.

Invinetire rapida - nivel scazut al vitaminelor K, C, E sau bioflavonoidelor.

Maini reci - lipsa acizilor grasi, a vitaminelor E si B12 sau a fierului.

Lista de mai sus are un caracter “orientativ”. Cand iti “examinezi” corpul, trebuie sa ai in vedere mostenirea ta genetica si alti factori care tin de sanatate si care pot cauza unele simptome asemanatoare.

In general, semnele fizice pot spune destul de superficial care sunt carentele tale nutritionale, dar cel mai important este sa faci o vizita medicului tau inainte de a te repezi la diverse suplimente alimentare. Poti acoperi nevoiele organismului tau printr-o alimentatie adecvata deficientele nutritionale pe care intuiesti ca le ai, dar cand vine vorba de suplimentele de vitamine si minerale, alege intotdeauna sfatul unui medic.

Alta parere despre sare, zahar si grasimi

Europenii importau cantitaţi imense de sare din Dacia, deşi aveau şi ei exploatări. De ce? Sarea lor era fără iod! Fără iod in alimentaţie e jale!

Ca sarea în bucate”, spune povestea, ca măsură a iubirii! Mesajul e mai actual ca niciodată ! Şi e singura poveste de acest fel de pe Pământ ! …

Excesul de sare, zahăr şi grăsimi, dăunează grav sănătăţii !

« Ăsta » avertisment medical!

Să luăm cuvânt cu cuvânt ! Exces, sare, zahăr… Ce înseamnă exces ? La prima citire, prea mult, dar raportat la masa corporală? Între corpul unui copil de 20 de kilograme şi cel al unui adult de 120, e o marjă de eroare foarte mare, ca să pronunţi exces sau să recomanzi doar 2, 4 sau 6 g de sare pe zi… Între cel de la munte care bea apă puternic magnetizată şi aproape pură şi cel de la şes care primeşte apa cea mai infectă, cel de la munte va solubiliza si elimina mult mai repede substanţele !

Şi de fapt cui se adresează televiziunile cu aceste spoturi ? Că nu suntem la fel ! Suntem unici cu organele noastre, cu metabolismul nostru, cu stilul de viaţă, cu totul, fiecare e unic în felul său !

Şi nici nu avem aceeaşi grupa sanguină ! Şi diferă şi RH-ul (purtătorul de oxigen din sange) ! Unii au predominant Cuprul (-) alţii Fierul (+) !

Sarea! Orice reacţie a apei cu sarea produce căldură! Iar sarea formează pricipalul electrolit care, scos din sânge, reduce de 11 000 de ori viteza transferului informaţional către creier!!! Intuiţia îmi spune că ăsta e scopul lor: să devenim legume! La muncă şi înapoi…acasă, la televizor…unde ni se repetă zilnic prostiile astea: excesul de sare, zahăr şi grăsimi dăunează grav sănătaţii!

Dar excesul de alcool,tutun şi medicamente?

Nu e mai periculos? Ba da! Dar aduce profituri imense, accize şi taxe la nivel mondial! Şi e bine să ai multe legume în sistem ! Pentru ca « legumele » îşi plătesc taxele…la zi !

Amintiti-va! Ce face medicul prima data in spital ? Schimbă regimul alimentar, fără sare… adică taie legăturile informaţionale cu creierul, ca să poată trimite medicamentele peste tot. Amorţeşte creierul pentru că altfel, acesta, ar reacţiona imediat la chimicalele administrate! Ar declanşa alergii! Dar zaharul? Zaharul e purtator de un cu totul alt tip de informatii ! Vorbim de zaharul natural din fructe sintetizat de natura cu ajutorul apei ! Vorbim de zaharurile multiple din mierea de albine… naturala! Glucoza participă direct la formarea acidului dezoxiribonucleic (ADN), adică a evoluţiei dvs.! Vitalitatea dvs. si a copiilor dvs.,atentia, concentrarea vin din zaharurile naturale ! Şi evoluţia dv. genetică !

Grăsimile... să vedem ce spun studiile.

Colesterolul ajută la formarea membranelor celulare; la sinteza hormonilor în glandele suprarenale şi în ovar; este indispensabil digestiei lipidelor, în urma transformării de către ficat în acid biliar. Nivele joase ale colesterolului induse cu ajutorul medicamentelor, duc la apariţia depresiei, comportamentului violent, sinucidere, creşterea riscului de infarct miocardic şi mai ales o slabă funcţionare a sistemului imunitar. În trecut, cineva cu un regim alimentar ce conţinea 300 mg de colesterol pe zi, cu un nivel HDL (colesterol bun) de 35 mg pe decilitru de sânge, era considerat normal. Asta până când, cei de la OMS, au hotărât să schimbe normele! Să le coboare la 200! Imediat, au apărut 36 de milioane de « bolnavi », şi 4,3 de miliarde de dolari pe an, câştig, dintr-un foc !…

Între « ştiinţa » unora şi intuiţia lui strămoşească, ciobanul român a ales intuiţia. Tot cu slană, pită şi pălincă trăieşte. Cum aţi vrea sa-şi crească oile, să lupte cu frigul, cu ploile sau cu urşii?

Vă doresc multă sănătate!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu