Dragii mei,


"Nu voi fi un om obisnuit, pentru ca am dreptul sa fiu extraordinar." - Peter O'Toole


MOTTOUL după care mă ghidez în viaţă:,,Păşeşte drept înainte şi dacă pământul pe care-l cauţi nu există încă, fii sigură că Dumnezeu îl va crea într-adins pentru aţi răsplăti îndrăzneala,, (Regina Izabela)


Sunteţi curioşi să mă cunoaşteţi pentru a şti cu cine staţi de vorbă, pe cine vizitaţi şi ce am de spus, de oferit şi cu ce vă pot impresiona... Evident, sunt reacţii fireşti de început.

De când mă ştiu îmi place să scriu şi să citesc, îmi place muzica… Literele se adună pe foaia de hârtie, se grupează şi încep să curgă, se rup în bucăţi, se amestecă cu trăiri, sentimente şi îşi caută drumul spre suflet. Ele sunt o parte din viata mea... M-am aşezat pe marginea mea de vis, în colţul meu de Rai şi am început să scriu cu vorbe rupte din suflet. Sădesc în fiecare zi speranţe în grădina sufletului meu. Le ud cu dragoste şi le stropesc cu raze de dor şi încredere, le protejez pe timp de furtună cu vise, gânduri îndrăzneţe, năzuinţe şi promisiuni ţinute cu dinţii până în ultimele clipe ale vieţii! Las totul să curgă de la sine, iar tot ceea ce am de făcut este să sper că pe harta călătoriei prestabilite, există şi locuri bune, locuri de unde pot aduna cunoştinţe, unde pot lua naştere bunătatea, bunăstarea iar la final să trag linie şi să fiu mulţumită de tot ce am făcut.

Vă aştept cu drag pentru a ne cunoaşte mai bine! Georgeta.




miercuri, 13 iulie 2011

Bacul 2011

Situaţia învăţământului din România a făcut valuri, datorită rezultatelor de la bacalaureat. De câte ori butonez telecomanda, izbesc de tragi-comedia bacului de anul acesta. Rezultatele au fost catastrofale. Mai mult de 60% au dat-o în bară şi nu îşi vor putea lua diploma de bacalaureat... cel puţin până la toamnă. ,,Picaţii” au tunat şi au fulgerat că au fost stresaţi de camerele de luat vederi, care i-au speriat, ncât pasta le-a îngheţat în pix. Aşa ar trebui procedat şi la terminarea facultăţii – indiferent de profilul ei. Camerele de supraveghere nu au mai permis fraudarea bacului. Felicitări celui care a avut această idee; că e M..., Funeriu” sau altcineva!...

Acest sistem anti-fraudare (camerele de supraveghere), s-a dovedit eficient şi a demonstrat - încă odată în plus - că avem o generaţie care pune botul mai degrabă la droguri, decât să pună mâna pe carte.

Nu numai elevii sunt vinovaţi, ci şi profesorii, care sunt slabi pregătiţi sau dezinteresaţi. Se caută vinovaţi, se aruncă cu noroi tocmai de cei care ar fi trebuit să găsească soluţii

Că avem asemenea rezultate la examenul de bacalaureat din 2011, se datorează modificării regulilor în timpul jocului (vina aparţinând ministerului), pregătirea superficială a elevilor (vina aparţinând ministrului, profesorilor, familiei şi elevului) şi lipsa supravegherii unitare (vina aparţinând ministerului şi inspectoratului şcolar).

Cei care au crezut până mai ieribacalaureatul era „o simplă ambarcaţiune cu care poţi traversa râuri de cuvinte fără să le pătrunzi înţelesuli", s-au înşelat amarnic. Aceşti elevi nu şi-au dat seama că se vor scufunda şi se îvor neca la mal.

Era o vorbă: ,,Intră cine vrea, iese cine poate!” Aşa ar trebui să fie cu bacalaureatul şi terminarea facultăţilor. Astăzi, oricine poate avea o facultate dacă plăteşte. Tocmai din acest motiv mor atâţia oameni pentru că încap pe mâna unor incompetenţi.

Pentru mulţi dintre ei, şcoala este doar o plută. Eu cred că ar trebui să fie transportul cel mai sigur în viaţă pentru a ajunge OM.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu