Dragii mei,


"Nu voi fi un om obisnuit, pentru ca am dreptul sa fiu extraordinar." - Peter O'Toole


MOTTOUL după care mă ghidez în viaţă:,,Păşeşte drept înainte şi dacă pământul pe care-l cauţi nu există încă, fii sigură că Dumnezeu îl va crea într-adins pentru aţi răsplăti îndrăzneala,, (Regina Izabela)


Sunteţi curioşi să mă cunoaşteţi pentru a şti cu cine staţi de vorbă, pe cine vizitaţi şi ce am de spus, de oferit şi cu ce vă pot impresiona... Evident, sunt reacţii fireşti de început.

De când mă ştiu îmi place să scriu şi să citesc, îmi place muzica… Literele se adună pe foaia de hârtie, se grupează şi încep să curgă, se rup în bucăţi, se amestecă cu trăiri, sentimente şi îşi caută drumul spre suflet. Ele sunt o parte din viata mea... M-am aşezat pe marginea mea de vis, în colţul meu de Rai şi am început să scriu cu vorbe rupte din suflet. Sădesc în fiecare zi speranţe în grădina sufletului meu. Le ud cu dragoste şi le stropesc cu raze de dor şi încredere, le protejez pe timp de furtună cu vise, gânduri îndrăzneţe, năzuinţe şi promisiuni ţinute cu dinţii până în ultimele clipe ale vieţii! Las totul să curgă de la sine, iar tot ceea ce am de făcut este să sper că pe harta călătoriei prestabilite, există şi locuri bune, locuri de unde pot aduna cunoştinţe, unde pot lua naştere bunătatea, bunăstarea iar la final să trag linie şi să fiu mulţumită de tot ce am făcut.

Vă aştept cu drag pentru a ne cunoaşte mai bine! Georgeta.
joi, 14 iulie 2011

Proiect NASA: transformarea urinei în băutură energizantă

Proiect NASA: transformarea urinei în băutură energizantă

Echipajul de pe Atlantis, ultima misiune spaţială a Statelor Unite, testează un sistem de reciclare a urinei dezvoltat de NASA care este capabil să transforme urina astronauţilor într-o gustoasă băutură energizantă.

Atlantis transportă patru astronauţi către Staţia Spaţială Internaţională şi aduce cu ea un ultim lot de consumabile.

"Pungile de osmoză" sunt deja folosite de soldaţi pentru a curăţa fluidele, dar NASA a adaptat acest sistem pentru ca pungile să poată fi folosite şi în spaţiu.

Cercetătorul Howard Levine de la NASA a declarat că "acesta ar putea fi un prim pas pentru a folosi umiditatea din propria sudoare, din respiraţie şi chiar din urină şi să o reciclăm astfel încât să devină o băutură potabilă".

Staţia Spaţială Internaţională dispune deja de echipamentul necesar pentru reciclarea urinei, dar, spre deosebire de noile pungi de osmoză, acesta necesită energie electrică pentru a funcţiona

Noile pungi funcţionează fără energie electrică, folosindu-se doar de procesul de osmoză. Acesta implică difuziunea naturală a apei printr-o membrană semipermeabilă care acţionează ca o barieră, astfel că moleculele mici, precum cele de apă, trec de aceasta, în timp de moleculele mari, precum sarea, zahărul, amidonul, proteinele, viruşii, bacteriile şi paraziţii rămân blocate.

Lichidul rezultat în urma acestui proces va fi unul curat şi va fi combinat cu un aditiv cu aromă de zahăr. NASA susţine că orice lichid, nu numai apele reziduale umane, pot fi curăţate cu ajutorul acestui sistem. Aceste pungi de osmoză au fost deja folosite în teste efectuate în sate din Kenya.

Pe Pământ, sistemul s-a dovedit a fi capabil să creeze un litru de băutură pentru sportivi în aproximativ patru, până la şase ore. Acesta va fi testat de către unul dintre cei patru membri ai echipajului aflat la bordul navei Atlantis, spre sfârşitul misiunii ce va avea o durată de 12 zile.

Sursa: SMH

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu