Dragii mei,


"Nu voi fi un om obisnuit, pentru ca am dreptul sa fiu extraordinar." - Peter O'Toole


MOTTOUL după care mă ghidez în viaţă:,,Păşeşte drept înainte şi dacă pământul pe care-l cauţi nu există încă, fii sigură că Dumnezeu îl va crea într-adins pentru aţi răsplăti îndrăzneala,, (Regina Izabela)


Sunteţi curioşi să mă cunoaşteţi pentru a şti cu cine staţi de vorbă, pe cine vizitaţi şi ce am de spus, de oferit şi cu ce vă pot impresiona... Evident, sunt reacţii fireşti de început.

De când mă ştiu îmi place să scriu şi să citesc, îmi place muzica… Literele se adună pe foaia de hârtie, se grupează şi încep să curgă, se rup în bucăţi, se amestecă cu trăiri, sentimente şi îşi caută drumul spre suflet. Ele sunt o parte din viata mea... M-am aşezat pe marginea mea de vis, în colţul meu de Rai şi am început să scriu cu vorbe rupte din suflet. Sădesc în fiecare zi speranţe în grădina sufletului meu. Le ud cu dragoste şi le stropesc cu raze de dor şi încredere, le protejez pe timp de furtună cu vise, gânduri îndrăzneţe, năzuinţe şi promisiuni ţinute cu dinţii până în ultimele clipe ale vieţii! Las totul să curgă de la sine, iar tot ceea ce am de făcut este să sper că pe harta călătoriei prestabilite, există şi locuri bune, locuri de unde pot aduna cunoştinţe, unde pot lua naştere bunătatea, bunăstarea iar la final să trag linie şi să fiu mulţumită de tot ce am făcut.

Vă aştept cu drag pentru a ne cunoaşte mai bine! Georgeta.
luni, 27 iunie 2011

Stiti cind sa mincati fructele?

Mâncaţi-le pe stomacul gol!


Fructul este un aliment ideal, corpul are nevoie de minim de energie pentru a-l digera şi a oferi corpului dumneavoastră o rentabilitate maximă
Este singurul aliment care pune creierul la muncă.


Fructele sunt compuse în principal din fructoză (care poate fi uşor convertită în glucoză), restul este compus în principal din apă (90-95%). Acest lucru înseamnă că curăţă şi hrăneşte corpul dumneavoastră în acelaşi timp.

Singura problemă cu fructele este faptul că cei mai mulţi oameni nu ştiu cum să le mănânce pentru a asimila în mod eficient nutrienţii din ele.

Trebuie ca INTOTDEAUNA sa mâncăm fructele pe stomacul gol. De ce? Motivul este că fructele nu sunt digerate in stomac, ci în intestinul gros.

Fructele trec rapid de stomac şi ajung în intestin, unde işi eliberează sucurile. Dar dacă există carne, cartofi sau amidon în stomac, fructele sunt prinse aici şi încep să fermenteze.

Dacă aţi mâncat un fruct ca şi desert după cină şi petreceţi restul nopţii cu greutate în stomac şi un gust neplăcut în gură, este pentru că nu aţi mâncat corect Trebuie să mâncăm întotdeauna fructele pe stomacul gol!

Nu trebuie să beti sucuri de fructe din cutii sau recipiente de sticlă. De ce? Mai întotdeauna sucul din conserve este încălzit în timpul procesului de producţie şi structura sa iniţială devine acidă, şi are în plus adăugaţi conservanţi.

Care este cea mai bună afacere pe care poti s-o faci? Cumpara-ţi un storcător de fructe. Vei putea să bei sucul extras cu storcătorul, numai din fructe proaspete, pe stomacul gol. Sucul este digerat atât de repede ca veti putea mânca un snack după doar 15-20 de minute.

Dr. William Castillo, şeful de cardiologie al celebrei clinici Framington din Massachusetts, a declarat că fructele sunt cele mai bune alimente pe care le putem mânca pentru a ne proteja contra bolilor de inimă. El spune că fructele contin bioflavonoide, care impiedică îngrosarea sângelui şi blocarea arterelor. De asemenea ele întăresc vasele capilare, vasele capilare fragile fiind aproape întotdeauna cauza hemoragiilor interne şi a crizelor cardiace.

*

Un singur lucru vreau să păstraţi mereu în minte când vă gandiţi la fructe: Cum începeţi ziua? Ce mâncaţi la micul dejun ? Credeţi că e o idee bună să vă daţi jos din pat şi să vă umpleţi stomacul cu o cantitate imensă de alimente (în principal cafea, paine şi unt), care vă vor lua toată ziua sa le digeraţi ?

Bineînţeles că nu... Aveţi nevoie de o cantitate mică de alimente uşor de digerat, fructe pe care corpul le poate absorbi rapid şi care vor ajuta la curaţarea acestuia.

Dimineaţa, în timpul zilei, sau când este posibil şi confortabil, nu mâncaţi altceva în afară de fructe proaspete şi sucuri de fructe făcute pe loc. Faceţi astfel cel puţin pană la prânz, în fiecare zi. Cu cât mai mult timp veţi avea în corp doar fructe, cu atât ele vor fi mai eficiente în purificare.


Dupa ce vă veti schimba acest obicei de a vă umple corpul cu alimente la începutul zilei, veţi experimenta o explozie de vitalitate şi energie atât de intense încât vi se ​​va părea incredibil. Incercaţi timp de 10 zile şi veţi constata singuri.

Chinezii şi japonezii beau ceai fierbinte (de preferat ceai verde), în timpul mesei. Nu beţi niciodată apă de la gheaţă sau băuturi cu gheaţă.

*

“Băuturile îngheţate consumate în timpul sau după masă vor solidifica substanţele grase din produsele alimentare, ceea ce va încetini digestia. Ele vor reacţiona cu acidul gastric şi vor fi absorbite de intestin mai repede decât alimentele solide, mobilizand intestinul şi făcând ca substanţele grase să rămană aici mai mult timp.

Serviţi un ceai fierbinte sau chiar apă fierbinte după masă. Pe lângă că va uşura digestia şi va înmuia grăsimile care vor fi evacuate mai repede, vă va ajuta de asemenea să pierdeţi din kilograme.

Un medic cardiolog a afirmat că dacă fiecare persoana care a primit acest mesaj îl va transmite la alte 10 persoane, vom salva cu siguranţă cel puţin o viaţă. Eu mi-am făcut partea mea ,acum e rândul vostru sa faceţi la fel.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu