Dragii mei,


"Nu voi fi un om obisnuit, pentru ca am dreptul sa fiu extraordinar." - Peter O'Toole


MOTTOUL după care mă ghidez în viaţă:,,Păşeşte drept înainte şi dacă pământul pe care-l cauţi nu există încă, fii sigură că Dumnezeu îl va crea într-adins pentru aţi răsplăti îndrăzneala,, (Regina Izabela)


Sunteţi curioşi să mă cunoaşteţi pentru a şti cu cine staţi de vorbă, pe cine vizitaţi şi ce am de spus, de oferit şi cu ce vă pot impresiona... Evident, sunt reacţii fireşti de început.

De când mă ştiu îmi place să scriu şi să citesc, îmi place muzica… Literele se adună pe foaia de hârtie, se grupează şi încep să curgă, se rup în bucăţi, se amestecă cu trăiri, sentimente şi îşi caută drumul spre suflet. Ele sunt o parte din viata mea... M-am aşezat pe marginea mea de vis, în colţul meu de Rai şi am început să scriu cu vorbe rupte din suflet. Sădesc în fiecare zi speranţe în grădina sufletului meu. Le ud cu dragoste şi le stropesc cu raze de dor şi încredere, le protejez pe timp de furtună cu vise, gânduri îndrăzneţe, năzuinţe şi promisiuni ţinute cu dinţii până în ultimele clipe ale vieţii! Las totul să curgă de la sine, iar tot ceea ce am de făcut este să sper că pe harta călătoriei prestabilite, există şi locuri bune, locuri de unde pot aduna cunoştinţe, unde pot lua naştere bunătatea, bunăstarea iar la final să trag linie şi să fiu mulţumită de tot ce am făcut.

Vă aştept cu drag pentru a ne cunoaşte mai bine! Georgeta.




joi, 23 iunie 2011

Danut dintr-a-xi-a



... s-a aruncat de la etaj!--- Stii mama, care e cea mai frumoasa fata din scoala? LIA, dintr-a 7-a...
--DANUT, te-ai indragostit?
--Da... Nu... Dar sti ... e cea mai frumoasa... imi place de ea!. ..
--Ce vorbesti?cine-ti place .... il lua peste picior , tatal lui, care tocmai intrase in casa.
--Da, lasa-l...imi facea si el niste confidente...
--Ia te uita! confidente?...
--Dar n-am facut nimic, tata...si pe deasupra, azi am luat 8 la matematica.
--Si ce daca; trebuie sa lasi haimanalicul, daca vrei sa iei la " aeronautica", ai inteles?.
--Ce ai cu el, de te pornisi asa?.
--O vorba sa nu mai aud!. Sa nu mai umbli dupa ea, ca aflu eu care este si ma duc direct la tatal-sau. Pricepi?. Si la diriginta! Conversatia a durat mult, consumind timpul tuturor, dar mai ales al baiatului dintr-a xi-a., care isi pregatea temele de a doua zi. Frumoasele sentimente pt. LIA, "cea mai frumoasa fata", cum o vedea el, ---s-au naruit, strivite de zeflemitoarea si brutala interventie paterna.Oare, va solicita vreodata fiul, sprijinul tatalui in problemele vietii intime?.
Nici o perspectiva!.
Stirea s-a raspindit ca fulgerul"Danut dintr-a 9-a, s-a aruncat de la etaj". Vestea circula pe buzele tuturor. toti sunt consternati, toti vorbeau despre el---cit era de cuminte, silitor, respectuos. Toti il apreciau; ce sa fii fost cu el?. O singura fiinta stia raspunsurile, dar pe ea, nimeni nu o intreba.Gina dintr-a x-a, plingea cu sughituri, undeva, retrasa; fata era prietena nedespartita a lui Danut.. Erau prieteni nedespartiti de f. nulti ani. Isi jurasera credinta vesnica, de cind erau ion gimnaziu. Trecusera amindoi printoate emotiile scolii, ale tezelor, ale treptelor, si invinsesera. Aveau planuri frumoase de viitor , cu privire la facultate ,la profesie, la viata!. Gina si Danut, stiau de pe acum ca sunt facuti unul pt. celalalt. Citeau ,scriau, invatau impreuna, de peste trei ani de zile. Simteau tot mai puternic nevazutele verigi ale acestui fermecat lant al iubirii care se infiripase intre ei si-i unise sufleteste pt. vesnicie. Isi aminteste aceste clipe acum, cind ochii ei sunt scaldati de lacrimi care nu se mai opresc, si parca-l aude spunind: " Nu! eu fara tine nu mai pot trai, n-as rezista, cred nici o singura zi.".Si izbucneste din nou in plins, la gindul ca n-a fost destukl de tandra cu el, cu dragostea lui. "Hai sa terminam lectiile, ii spunea ea, apoi...mai avem 5-6 ani, terminam facultatea si... te vei indragosti de alta fata mai frumoasa si mai bogata". el se intrista, o privea melancolic, cu o suferinta greu de exprimat, si-i replica:" Bogatia mea esti tu, mai presus de viata". Gina tresari. abia acum intelegea sensul vorbelor lui. Despartirea, ruptura, a venit ca un trasnet. Inginerul pavelescu--tatal lui Danut, lucrase in strainatate. Intr-o zi ,l-a gasit pe fiul lui ,facindu-si lectiile cu Gina. Cind a dat cu ochii de ea, a tunat necrutator: " Sa n-o mai prind pe aici, de miine; s-a inteles?. Baiatul meu nu se poate incurca cu fata unei ....spalatorese!". Zadarnice au fost interventiile bunicilor, al memei, sau al lui Danut; tatal a fost de neclintit. Zece zile, Danut---sechestrat--- a lipsit de la liceu . In cea de-a unsprezecea zi---eliberat---a alergat la scoala, a cautat-o pe Gina, i-a strins miinile tremurind si i-a soptit ca in alte dati:"Nu pot trai fara tine. Tu esti mai presus de viata"Si sarutind-o, pt. prima data ,pe frunte, a privit-o lung, apoi intr-o goana nebuna a coborit scarile scolii in recreatie. In ziua urmatoare, scoala vuia....Danut dintr-a xi-a, s-a aruncat de la etaj!"

Va rog sa va spuneti parerea in legatura cu acest subiect, postat aici, doar pt. a invata ceva din intimplarile de azi ale adolescentilor, care nu sunt prieteni cu parintii lor. Aici, cred ca parintii ar trebui sa le intinda mina, sa-i asculte, sa fie linga ei , sa le dea sfaturi. In concluzie: SA FIE PRIETENI CU COPII LOR!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu