Dragii mei,


"Nu voi fi un om obisnuit, pentru ca am dreptul sa fiu extraordinar." - Peter O'Toole


MOTTOUL după care mă ghidez în viaţă:,,Păşeşte drept înainte şi dacă pământul pe care-l cauţi nu există încă, fii sigură că Dumnezeu îl va crea într-adins pentru aţi răsplăti îndrăzneala,, (Regina Izabela)


Sunteţi curioşi să mă cunoaşteţi pentru a şti cu cine staţi de vorbă, pe cine vizitaţi şi ce am de spus, de oferit şi cu ce vă pot impresiona... Evident, sunt reacţii fireşti de început.

De când mă ştiu îmi place să scriu şi să citesc, îmi place muzica… Literele se adună pe foaia de hârtie, se grupează şi încep să curgă, se rup în bucăţi, se amestecă cu trăiri, sentimente şi îşi caută drumul spre suflet. Ele sunt o parte din viata mea... M-am aşezat pe marginea mea de vis, în colţul meu de Rai şi am început să scriu cu vorbe rupte din suflet. Sădesc în fiecare zi speranţe în grădina sufletului meu. Le ud cu dragoste şi le stropesc cu raze de dor şi încredere, le protejez pe timp de furtună cu vise, gânduri îndrăzneţe, năzuinţe şi promisiuni ţinute cu dinţii până în ultimele clipe ale vieţii! Las totul să curgă de la sine, iar tot ceea ce am de făcut este să sper că pe harta călătoriei prestabilite, există şi locuri bune, locuri de unde pot aduna cunoştinţe, unde pot lua naştere bunătatea, bunăstarea iar la final să trag linie şi să fiu mulţumită de tot ce am făcut.

Vă aştept cu drag pentru a ne cunoaşte mai bine! Georgeta.
joi, 30 iunie 2011

Avioanele viitorului se vor repara singure

Avioanele viitorului se vor repara singure

Aeronavele avariate din viitorul apropiat vor avea incorporate mecanisme performante, capabile sa repare orice defectiune aparuta in timpul zborului ,declara cercetatorii Universitatii Bristol, Marea Britanie.

Una dintre primele metode, deja brevetate cu succes, consta intr-o rasina speciala care poate lipi orice fisura aparuta in fuselaj la o simpla comanda data de la bordul avionului.
“Orice aeronava ajunge in mod invariabil sa aiba de suferit in urma zborurilor zilnice. Ati fi surprinsi sa aflati cat de des sosesc camioanele de intretinere in preajma oricarui avion care aterizeaza intr-un aeroport. Nu sunt probleme serioase la prima vedere, doar mici fisuri, desprinderi, indoituri, probleme care, nereperate, pot duce la adevarate tragedii.”, declara intr-un interviu, Ian Bond, unul dintre inginerii care lucreaza la dezvoltarea noilor tehnologii de prevenire si reparare a defectiunilor aparute in timpul zborului.

Noile sisteme tehnologice au in vedere semnalarea oricarei defectiuni aparute in timpul zborului si repararea acesteia, cel putin pana in momentul in care aeronava va ateriza pe aeroport.
“Corpul uman se repara singur de nenumarate ori, de ce oare nu am incerca dezvoltarea unor tehnologii cu caracteristici similare si pentru avioane?”
Animati de aceasta intrebare, cercetatorii au in vedere realizarea unui sistem complex de auto-reparare a defectiunilor minore inca din timpul zborului, intr-un interval de circa 5 ani.


Sursa: Live Science

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu