Dragii mei,


"Nu voi fi un om obisnuit, pentru ca am dreptul sa fiu extraordinar." - Peter O'Toole


MOTTOUL după care mă ghidez în viaţă:,,Păşeşte drept înainte şi dacă pământul pe care-l cauţi nu există încă, fii sigură că Dumnezeu îl va crea într-adins pentru aţi răsplăti îndrăzneala,, (Regina Izabela)


Sunteţi curioşi să mă cunoaşteţi pentru a şti cu cine staţi de vorbă, pe cine vizitaţi şi ce am de spus, de oferit şi cu ce vă pot impresiona... Evident, sunt reacţii fireşti de început.

De când mă ştiu îmi place să scriu şi să citesc, îmi place muzica… Literele se adună pe foaia de hârtie, se grupează şi încep să curgă, se rup în bucăţi, se amestecă cu trăiri, sentimente şi îşi caută drumul spre suflet. Ele sunt o parte din viata mea... M-am aşezat pe marginea mea de vis, în colţul meu de Rai şi am început să scriu cu vorbe rupte din suflet. Sădesc în fiecare zi speranţe în grădina sufletului meu. Le ud cu dragoste şi le stropesc cu raze de dor şi încredere, le protejez pe timp de furtună cu vise, gânduri îndrăzneţe, năzuinţe şi promisiuni ţinute cu dinţii până în ultimele clipe ale vieţii! Las totul să curgă de la sine, iar tot ceea ce am de făcut este să sper că pe harta călătoriei prestabilite, există şi locuri bune, locuri de unde pot aduna cunoştinţe, unde pot lua naştere bunătatea, bunăstarea iar la final să trag linie şi să fiu mulţumită de tot ce am făcut.

Vă aştept cu drag pentru a ne cunoaşte mai bine! Georgeta.




sâmbătă, 14 februarie 2015

Retete naturiste pentru ingrijirea mainilor

Mainile reprezinta nu numai una dintre cele mai expuse parti ale corpului uman, ci si o adevarata carte de vizita, mai ales pentru femei. De aceea, ingrijirea lor constanta este esentiala, cu atat mai mult in sezonul rece, cand frigul si schimbarile de temperatura ne pot afecta sanatatea pielii.
Unele dintre cele mai utile formule de mentinere a sanatatii si frumusetii mainilor ne sunt oferite direct de natura si pot fi puse cu mare usurinta in aplicare.

Maini inrosite, invinetite sau degerate

Cartoful, pe langa excelentele sale calitati nutritive, ne poate ajuta sa combatem cu succes invinetirea mainilor. Pasta obtinuta din 100 g de cartofi fierti intr-un litru de apa se aplica prin masare usoara pe maini. Se lasa sa actioneze timp de 20 de minute, dupa care se indeparteaza cu apa calduta.

Tot pentru tratarea mainilor care se inrosesc sau invinetesc usor, putem apela la solutia obtinuta prin fierberea a 2 teline taiate in 1/2 de litru de apa, timp de 30 de minute. Mainile se scufunda in aceasta solutie timp de 10-15 minute.

Telina ne este utila si in tratarea degeraturilor. Pentru aceasta, o telina taiata marunt se fierbe in 2 litri de apa, timp de 45 de minute, dupa care este folosita pentru bai calde de 10-15 minute, efectuate de 2-3 ori pe zi.

Foarte buna in tratarea degeraturilor este si varza, aplicata ca atare sau sub forma de infuzie din frunze de varza.

Pentru mainile iritate de folosirea detergentului, sucul de rosii ne poate fi de ajutor. Vom amesteca 50 g/ml de suc de rosii cu un varf de cutit de sare si o lingurita de glicerina, dupa care vom lasa amestecul sa actioneze timp de 10 minute. La sfarsit se clatesc mainile cu apa calda.

Transpiratie abundenta a palmelor

Stejarul ne poate fi de folos in combaterea transpiratiei mainilor (si picioarelor). Se prepara un decoct din 20-30 de grame de coaja maruntita la un litru de apa. Decoctul se strecoara si este folosit caldut atat pentru bai efectuate de 1-2 ori pe zi, cat si pentru tamponari locale.


Foto: Hepta

Tot pentru diminuarea transpiratiei mainilor, putem apela cu incredere la infuzia de pedicuta. Peste o lingura de pedicuta uscata si maruntita se toarna 200 ml de apa clocotita, se lasa la infuzat timp de 20-30 de minute, iar apoi se foloseste pentru bai calde.


Hidratare si intretinere

Foarte bun pentru actiunea sa intens hidratanta asupra pielii mainilor (si a fetei) este maceratul de gutui, obtinut dintr-o lingura de samburi la 240 ml de apa rece, lasata sa macereze timp de 24 de ore.

Tot pentru actiunea sa hidratanta este recomandat si laptele de migdale. 30 g de migdale necojite se pun in 100 ml de apa clocotita, se racesc, dupa aceea se curata de pielita si se piseaza, amestecandu-se cu putina apa si 5 ml de alcool. Se aplica apoi sub forma de comprese si ca lotiune.
Foto: Hepta
Lamaia este buna atat pentru intretinerea mainilor foarte uscate, cat si pentru fortificarea unghiilor. Eu o folosesc ca atare.

Pentru pielea aspra si inrosita putem incerca laptele din tarate de grau. Acesta se obtine din 250 g de tarate, cernute printr-o sita deasa si fierte apoi intr-un litru de lapte, timp de 15 minute. Dupa ce amestecul incepe sa se raceasca, se tin mainile scufundate in el pana la racirea completa. Pentru a obtine cele mai bune efecte, vom efectua acest tratament de 3 ori pe saptamana.

Tot ca metoda de catifelare a mainilor, putem apela la exfoliantul rezultat din amestecarea unei lingurite de zahar cu o cantitate mica de ulei de masline. Mainile vor fi masate cu acest amestec timp de un minut, iar apoi se vor spala cu sapun si clati cu ceai de musetel.

Oricare ar fi necesitatile noastre in materie de intretinere a pielii mainilor, natura ne ofera cu generozitate solutii, care pot completa sau inlocui cu succes remediile propuse de industria cosmetica.

Andreea Peticaru