Dragii mei,


"Nu voi fi un om obisnuit, pentru ca am dreptul sa fiu extraordinar." - Peter O'Toole


MOTTOUL după care mă ghidez în viaţă:,,Păşeşte drept înainte şi dacă pământul pe care-l cauţi nu există încă, fii sigură că Dumnezeu îl va crea într-adins pentru aţi răsplăti îndrăzneala,, (Regina Izabela)


Sunteţi curioşi să mă cunoaşteţi pentru a şti cu cine staţi de vorbă, pe cine vizitaţi şi ce am de spus, de oferit şi cu ce vă pot impresiona... Evident, sunt reacţii fireşti de început.

De când mă ştiu îmi place să scriu şi să citesc, îmi place muzica… Literele se adună pe foaia de hârtie, se grupează şi încep să curgă, se rup în bucăţi, se amestecă cu trăiri, sentimente şi îşi caută drumul spre suflet. Ele sunt o parte din viata mea... M-am aşezat pe marginea mea de vis, în colţul meu de Rai şi am început să scriu cu vorbe rupte din suflet. Sădesc în fiecare zi speranţe în grădina sufletului meu. Le ud cu dragoste şi le stropesc cu raze de dor şi încredere, le protejez pe timp de furtună cu vise, gânduri îndrăzneţe, năzuinţe şi promisiuni ţinute cu dinţii până în ultimele clipe ale vieţii! Las totul să curgă de la sine, iar tot ceea ce am de făcut este să sper că pe harta călătoriei prestabilite, există şi locuri bune, locuri de unde pot aduna cunoştinţe, unde pot lua naştere bunătatea, bunăstarea iar la final să trag linie şi să fiu mulţumită de tot ce am făcut.

Vă aştept cu drag pentru a ne cunoaşte mai bine! Georgeta.
sâmbătă, 30 iulie 2011

Renunţarea subită la alcool poate duce la moarte

Renunţarea subită la alcool poate duce la moarte

Oamenii de ştiinţă au intervenit pentru a lămuri o ipoteză lansată de curând în urma dispariţiei celebrei cântăreţe Amy Winehouse. Familia artistei susţine că este posibil ca tânăra să fi murit pentru că a încetat brusc să mai consume alcool. Apropiaţii cred că Amy a intrat în sevraj şi a suferit convulsii fatale. Acum experţii au încercat să le explice fanilor dacă acestă posibilitatea poate fi luată sau nu în calcul.

"Sevrajul intervine atunci când o persoană întrerupe consumul de alcool după o perioadă lungă de dependenţă şi poate produce convulsii", susţine Dr. Robert Schwartz de la Universitatea Miliatră de Medicină din Miami.

Aceste crize pot fi deosebit de periculoase. În timpul lor, individul se poate sufoca inhalând prin trahee mâncarea care vine din stomac sau se poate dezechilibra şi lovi la cap.

Cele mai comune simptome ale sevrajului alcoolic se manifestă prin insomnie, transpiraţie şi palpitaţii. Foarte dese sunt şi cazurile în care intervin delirul, halucinaţiile, creşterea tensiunii arteriale şi hiperventilaţia.

Acoolul este toxic pentru organism şi cauzează modificări ale metabolismului şi ale sistemului nervos central. În cazul alcoolicilor, corpul se adaptează la mediu, ceea ce înseamnă că abstinenţa poate deveni periculoasă.

"În cazul dependenţilor de alcool, corpul lucrează pentru a se echilibra, proces numit homeostazie. Când consumul de alcool este oprit brusc, acest echilibru dispare la fel de rapid," explică Schwartz.

Atunci când un alcoolic se abţine de la băut intră într-o stare de hiperexcitaţie din cauza faptului că alcoolul în sine poate fi un sedativ, iar atunci când "administrarea" lui este oprită, efectele pot fi inverse. În plus, atunci când cineva renunţă brusc la consumul alcoolului poate suferi aritmii cardiace şi renale sau disfuncţii hepatice.

Astfel, doctorii afirmă că este, într-adevăr, posibil ca o persoană care renunţă brusc la alcool să moară din această cauză, însă aceste cazuri sunt rare.

Tocmai de aceea, specialiştii recomandă alcoolicilor să renunţe treptat la consumul de alcool şi să consulte un medic specialist.

/www.descopera.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu