Dragii mei,


"Nu voi fi un om obisnuit, pentru ca am dreptul sa fiu extraordinar." - Peter O'Toole


MOTTOUL după care mă ghidez în viaţă:,,Păşeşte drept înainte şi dacă pământul pe care-l cauţi nu există încă, fii sigură că Dumnezeu îl va crea într-adins pentru aţi răsplăti îndrăzneala,, (Regina Izabela)


Sunteţi curioşi să mă cunoaşteţi pentru a şti cu cine staţi de vorbă, pe cine vizitaţi şi ce am de spus, de oferit şi cu ce vă pot impresiona... Evident, sunt reacţii fireşti de început.

De când mă ştiu îmi place să scriu şi să citesc, îmi place muzica… Literele se adună pe foaia de hârtie, se grupează şi încep să curgă, se rup în bucăţi, se amestecă cu trăiri, sentimente şi îşi caută drumul spre suflet. Ele sunt o parte din viata mea... M-am aşezat pe marginea mea de vis, în colţul meu de Rai şi am început să scriu cu vorbe rupte din suflet. Sădesc în fiecare zi speranţe în grădina sufletului meu. Le ud cu dragoste şi le stropesc cu raze de dor şi încredere, le protejez pe timp de furtună cu vise, gânduri îndrăzneţe, năzuinţe şi promisiuni ţinute cu dinţii până în ultimele clipe ale vieţii! Las totul să curgă de la sine, iar tot ceea ce am de făcut este să sper că pe harta călătoriei prestabilite, există şi locuri bune, locuri de unde pot aduna cunoştinţe, unde pot lua naştere bunătatea, bunăstarea iar la final să trag linie şi să fiu mulţumită de tot ce am făcut.

Vă aştept cu drag pentru a ne cunoaşte mai bine! Georgeta.




luni, 20 iunie 2011

Horoscopul defectelor: Zodia Gemeni si Zodia Rac

Zodia Rac


Vrei sa stii ce spun astrele despre defectele barbatilor? Horoscopul nostru rautacios contine defectele barbatilor din Zodia Gemeni si a celor din Zodia Rac.

Zodia Rac

Luna e Guvernatoarea acestei zodii de misteriosi si tinciti. Barbatii nascuti sub semnul zodiacal Rac puteau sa se numeasca si “lunatici”, pentru ca li s-ar fi potrivit la fel de bine.

Sunt un carusel de emotii care are mare nevoie de un mecanic sa mai unga rotile. Sensibili si labili, isi schimba dispozitia de la un minut la altul si se zbat in mari chinuri sentimentale.

Primul impuls e sa te lasi induiosata de aceasta zbatere continua si sa alegi sa ramai langa un Rac. O sa ai o mare surpiza: a doua zi te vei trezi langa o alta persoana si va trebui sa regandesti toata situatia.

Majoritatea celor din Zodia Rac sunt cam mototoli: timizi in public si destul de speriosi. Sunt mai degraba genul casnic si au nevoie de un mediu care sa le ofere siguranta.

Probabil cel mai mare aport al Racilor la istoria ideilor este “teoria conspiratiei”. Sunt convinsi nu doar de asta, dar si de faptul ca ei insisi sunt victimele unui mare complot intergalactic. Aceasta angoasa ii tine mereu departe de gandirea rationala si ii face extrem de iritabili.

Daca se intampla sa cazi in clestii unui Rac, e foarte greu de crezut ca iti va mai da drumul, ba dimpotriva. Ideea lui despre o relatie este sa fiti impreuna minut de minut, ora de ora, zi de zi, luna de luna… pentru tot restul vietii!

Poate aceasta nevoie naprasnica de a fi mereu cu tine tocmai ti-a inmuiat inima si te-a facut sa ii admiri iubirea neconditionata. Ei bine, e cazul sa te trezesti la realitate: barbatul din Zodia Rac e mai mult “baiatul mamii” decat indragostitul patimas. Are nevoie de tine ca sa ii acorzi atentie permanent, sa ii faci mofturile, sa il impaci cand face botic s.a.m.d.

E aproape convins ca ii poti ghici gandurile. Chiar daca nici el nu poate controla montagne-russe-ul sentimental in care se afla, se asteapta ca tu sa ii intuiesti toate manevrele. Are un orgoliu fragil ca un bibelou de portelan. Nu te gandi la “iubire, bibelou de portelan”, ci mai degraba la sunetul isteric pe care un astfel de obiect il face cand e lovit de gresie.

Semnul zodiacal Rac iti va cere empatie totala desi el nu iti va oferi nici macar un strop. Este campionul santajului sentimental, iar dupa cateva minute de facut fete-fete te poate convinge inclusiv ca esti vinovata pentru al doilea razboi mondial.

Au un mod aparte de a face terorism emotional: tac. Se innegresc la fata si clocotesc pufnind sau scancind din cand in cand. Un adevarat Vezuviu al suferintei. Daca il pui la inima de fiecare data, te-ai ars.

Cum ii supravietuiesti: Ii oferi siguranta si il ajuti sa isi cultive simtul deosebit al umorului, cu care reuseste sa mai treaca uneori peste marile tragedii emotionale “la minut”. Cel din Zodia Rac are nevoie de alint si de afectiune.

Zodia Gemeni

Adica de doua ori mai multe probleme decat te-ai astepta.

Planeta guvernatoare a Gemenilor este Mercur, zeul escrocilor si al trisorilor. Gura rapida, atentia redusa – acesta e cifrul cu care dezlegi comportamentul unui individ nascut sub semnul zodiacal Gemeni.

Stii povestea cu dr. Jekyll si Mr. Hide? Ei bine, ala era un caz fericit! In ce ii priveste pe cei din Zodia Gemeni, personalitatile lor multiple nu sunt deloc straine una de alta si colaboreaza excelent, cu un singur scop vizibil: acela de a te scoate pe tine definitiv din minti.

Geamanul o sa iti dea impresia ca stie cate in luna si in stele, dar nu te lasa amagita: el e un smecher, nu un intelectual. E un parvenit spiritual, exact inversul filosofului. Tinta lui sunt elitele, nu cunoasterea. El nu vrea sa stie, vrea sa fie stiut.

E un adolescent etern: dorinta lui de independenta nu scade niciodata. Nu e vorba de libertate, ci de o idee fixa. Vrea sa se razvrateasca pentru ca a invatat la 16 ani ca asta te face cool.

Cu barbatii din Zodia Gemeni nu are sens sa te certi. Au un mod unic de a anihila orice impuls venit din exterior si a-l transforma in hrana pentru propria vanitate. Daca vei castiga o disputa cu un Geaman, ultima replica ii va apartine tot lui si va fi: “Pai asta incercam si eu sa zic”.

Cuvintele “fustangiu”, “afemeiat”, “infidel” – ar trebui ilustrate in toate dictionarele cu simbolul Gemenilor. Gemenii fideli sunt un adevarat fenomen al naturii, cam la fel de frecvent ca Sagetatorii timizi.

Gemenii sunt innebuniti dupa petreceri, decorul cel mai potrivit pentru a pune in scena grandiosul spectacol care se considera a fi: muzica e tare, tu vei fi usor ametita de vin si de citatele celebre; iar drumurile dese spre bar pentru a-ti mai aduce ceva de baut ii vor da si ocazia de a mai cere cateva numere de telefon.

Pentru barbatii nascuti sub semnul zodiacal Gemeni o petrecere “intima” inseamna minim 100 de persoane. Tot ei sunt dintre cei care contribuie foarte activ la globalizare: au prieteni in toate colturile lumii, la mari departari. Pe toti acestia ii considera, nediscriminatoriu “prieteni foarte apropiati”.

Instabilitatea nu le e caracteristica doar in viata sentimentala. Formula definitorie pentru un (1) Geaman este: 1000 de hobby-uri, 100 de cariere posibile si 10 iubite.

Cum ii supravietuiesti: In primul rand te bucuri de… diversitate. Gemenii sunt oamenii langa care nu te plictisesti niciodata, dar daca esti genul care vrea seri linistite la televizor… e cazul sa muti televizorul la tine in camera. E foarte important sa stii sa comunici cu unul din Zodia Gemeni (adica, in traducere, sa stii sa il asculti). Fiind atat de vanitos are nevoie de incurajari permanente, asa ca lauda-l mereu cand ai ocazia.

Daca aveti un moment tensionat, scoate-l la o plimbare prin oras. O sa se regaseasca imediat in agitatia infernala iar tu iti vei putea reface provizia de calmante de la cea mai apropiata farmacie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu