Dragii mei,


"Nu voi fi un om obisnuit, pentru ca am dreptul sa fiu extraordinar." - Peter O'Toole


MOTTOUL după care mă ghidez în viaţă: ''Păşeşte drept înainte şi dacă pământul pe care-l cauţi nu există încă, fii sigură că Dumnezeu îl va crea într-adins pentru aţi răsplăti îndrăzneala,, (Regina Izabela)


Sunteţi curioşi să mă cunoaşteţi pentru a şti cu cine staţi de vorbă, pe cine vizitaţi şi ce am de spus, de oferit şi cu ce vă pot impresiona... Evident, sunt reacţii fireşti de început.

De când mă ştiu îmi place să scriu şi să citesc, îmi place muzica… Literele se adună pe foaia de hârtie, se grupează şi încep să curgă, se rup în bucăţi, se amestecă cu trăiri, sentimente şi îşi caută drumul spre suflet. Ele sunt o parte din viata mea... M-am aşezat pe marginea mea de vis, în colţul meu de Rai şi am început să scriu cu vorbe rupte din suflet. Sădesc în fiecare zi speranţe în grădina sufletului meu. Le ud cu dragoste şi le stropesc cu raze de dor şi încredere, le protejez pe timp de furtună cu vise, gânduri îndrăzneţe, năzuinţe şi promisiuni ţinute cu dinţii până în ultimele clipe ale vieţii! Las totul să curgă de la sine, iar tot ceea ce am de făcut este să sper că pe harta călătoriei prestabilite, există şi locuri bune, locuri de unde pot aduna cunoştinţe, unde pot lua naştere bunătatea, bunăstarea iar la final să trag linie şi să fiu mulţumită de tot ce am făcut.

Vă aştept cu drag pentru a ne cunoaşte mai bine! Georgeta.




luni, 20 iunie 2011

Horoscop culinar: ce si cum mancam in functie de zodie

Afla ce alimente ii priesc semnului tau astrologic, dar si ce trebuie sa servesti la masa atunci cand ai invitati ce s-au nascut in alte zodii. Planetele noastre guvernatoare si partea din Marele Om la care se raporteaza semnul sub care ne-am nascut au un impact extraordinar asupra organismului si al stilului alimentar.

Berbec

Deoarece capul este asociat cu gandirea si perceptia, nativii din Berbec sunt de regula isteti si pragmatici. Sunt predispusi la dureri de cap, inclusiv migrene, congestii si sinuzite. Berbecii sunt oameni activi, au o coordonare musculara excelenta si sunt cunoscuti pentru viata sexuala intensa. Deoarece ei sunt de regula ocupati, activi si mereu pe fuga, au nevoie de diete echilibrate pentru a-si mentine sanatatea si energia.

Mancaruri:

Mai mult decat oricare alt semn din zodiac, Berbecii trebuie sa se hraneasca rational. Desi suna anost, ar fi bine ca nativul acestei zodii sa manance terci de ovaz, peste si legume, mai ales varza, ridichi si sfecla, in locul carnurilor grase si cartofilor prajiti. Verdeturile precum patrunjelul, mararul si arpagicul sunt de asemenea foarte indicate pentru Berbeci. O dieta se poate dovedi utila. Este esential sa nu manance noaptea.

Bauturi:

Berbecii se lasa usor dusi de val si de aceea pot face excese in privinta bauturii. Alcoolul ii poate determina sa faca gesturi necugetate. Sunt predispusi la dureri de cap frecvente si, prin urmare, ar trebui sa evite sa bea vin rosu combinat cu branzeturi. Este preferabil sa bea 1-2 pahare de sampanie. Berbecii trebuie sa isi protejeze in mod special capul.

Daca ai invitati Berbec:

Daca aveti Berbeci ca invitati la masa, e preferabil sa gatiti carnuri condimentate. A nu se uita legumele! In ceea ce priveste desertul, dulciurile si fructele exotice le vor face mare placere.

Cele mai indicate alimente:

Carne: berbec sau oaie, miel, capra;
Fructe: grapefruit, pepene rosu;
Legume: morcov, ceapa alba, ceapa rosie, ridiche;
Plante aromatice: piper, usturoi, cimbru, sofran, menta, rozmarin, coriandru.

De evitat:

Sarea si bauturile alcoolice sunt adevarati inamici pe care Berbecii ar trebui sa ii evite. Prea multa sare afecteaza oasele si arterele, alcoolul ridica tensiunea si afecteaza rinichii. Ar trebui sa bea multa apa si sa se odihneasca suficient.

Taur

Fiindca papilele gustative ale Taurilor sunt sensibile, ei savureaza intotdeauna o mancare buna si de aceea au tendinta de a se ingrasa odata cu varsta. Sunt deosebit de vulnerabili la raceli, gripe su probleme cu gatul. Miscarea moderata si o dieta corespunzatoare ar trebui sa devina obisnuinta in viata unui Taur. Au tendinta de a manca tot felul de lucruri care ingrasa, sa fie lenesi si sa deteste miscarea. Pot sa apara probleme de genul ochi umflati, iar cu timpul pielea fetei se poate lasa.

Taurul guverneaza si glanda tiroida, ceea ce le poate provoca serioase probleme de greutate in caz de proasta functionare.

Mancaruri:

Taurii trebuie sa stie cand sa se opreasca din mancat, deoarece, in ceea ce-i priveste, lacomia este un pacat cu consecinte grave. Trebuie sa-si aminteasca mereu ca nu tot ce e gustos este si sanatos. Taurii au nevoie de diverse fructe: portocale, lamai, mere, prune si pere. Trebuie sa isi formeze obiceiul de a manca, intre altele, salate usoare de morcovi si varza.

Bauturi:

Excesul de alcool ii poate face pe Tauri periculosi pentru cei din jurul lor. De regula calm si cu picioarele pe pamant, un Taur poat deveni un adevarat butoi cu pulbere dintr-un simplu fleac. Nativii acestei zodii sunt buni cunoscatori de vinuri; ii incanta sa deguste diferite tipuri, dar cel mai mult le place vinu rosu, cu buchet bogat.

Daca ai invitati Taur:

Taurii iti vor accepta oricand invitatia la masa, dar vor fi si mai bucurosi sa fie primiti cu mancaruri bogate, cu feluri savuroase din bucataria autohtona. Ca prim fel, se poate servi o supa groasa, cu bucati de carne. Carnea inabusita, la felul principal, il va da gata pe un Taur. Surprinde-l, servindu-i un sortiment variat de fructe la desert.

Cele mai indicate alimente:

Carne: vita;
Fructe: mere, avocado, banane, cirese, pere, capsuni, zmeura, curmale;
Legume: mazare, spanac, rosii;
Plante aromatice: marar, patrunjel, chimen dulce, menta, karri, cuisoare.

De evitat:

Carbohidratii se transforma in grasimi in trupurile Taurilor si ar trebui consumati cat mai putin posibil, ca si mancarurile grele.

Gemeni

Gemenii sunt vulnerabili la infectii respiratorii, bronsite si astm. Ei guverneaza nervii si, prin urmare , sunt incitabili si dinamici. Planeta Mercur, care guverneaza Gemenii, este asociata cu respiratia, creierul si intregul sistem nervos. Ea guverneaza si legaturile dintre creier si diversele parti ale corpului, asa ca in cazul Gemenilor starea psihica e in stransa legatura cu starea sanatatii lor fizice. Nervozitatea si anxietatea ii pot imbolnavi literalmente.

Mancaruri:

Gemenii trebuie sa fie mai atenti decat celelalte zodii la produsele ce contin multa albumina: oua, nuci, branza grasa. Pentru sistemul lor nervos foarte solicitat sunt benefice prunele uscate, stafidele si caisele uscate. Gemenii pot consuma de asemenea masline si alune. Uneori, pot manca si feluri de mancare condimentate si iuti.

Bauturi:

Aparent, Gemenii nu sunt interesati de bautura deoarece nu le schimba dispozitia sau comportamentul. Intr-o companie selecta, e mai bine sa nu bea deloc, ci sa-i intretina pe cei din jur cu o conversatie inteligenta. Este cel mai bine sa bea vin slab sau tamaios.

Daca ai invitati Gemeni:

Gemenii nu sunt interesati de cantitate, ci de varietate. Masa poate sa fie mica, dar plina cu diverse feluri de mancare din multe tipuri de bucatarii ale oricarei culturi. Gemenii nu sunt tentati de mancarurile traditionale. Le place exoticul.

Cele mai indicate alimente:

Carne: de pui;
Fructe: caise, rodii;
Legume: fasole, conopida, telina;
Plante aromatice: cardamom, miez de nuca, vanilie, menta, susan, salvie.

De evitat:

Cafeaua si orice stimulent inrautatesc sanatatea Gemenilor si trebuie ocolite. Ceaiurile de plante au efect calmant. Gemenii sunt inclinati sa manance pe fuga si sunt consumatori inraiti de mancaruri fast-food. Pentru a le mentine energia si buna dispozitie, trebuie sa aiba o dieta alimentara echilibrata.

Rac

Exista posibilitatea ca reprezentantii acestei zodii sa ia in greutate pe masura ce inainteaza in varsta. Tensiunea, anxietatea si stresul emotional sunt principalele cauze care provoaca boli in randul Racilor. Tind sa aiba un stomac sensibil si probleme de digestie. Sunt predispusi la ulcer, probleme de vezica, dureri de stomac, greturi, gastrita. Fiind nascuti intr-o zodie de apa, exagereaza uneori cu alcoolul, pe care de altfel nu il tolereaza prea bine.

Mancaruri:

Racii sunt prin natura lor sclavii stomacului si trebuie sa isi mentina o dieta echilibrata. Pepenii rosii sunt foarte indicati si pot fi mancati la nesfarsit, deoarece purifica organismul. Racii pot manca si legume sau fructe de mare, dar in cantitati moderate.

Bauturi:

Racii trebuie sa fie cumpatati in privinta alcoolului, chiar si a berii. Fiind oameni organizati si placuti, pot in acelasi timp sa izbucneasca foarte brusc in plans. Nu ar trebui sa bea vin nou sau bere, deoarece stomacul lor este deosebit de delicat. Este mai bine sa bea vermut, dar a nu se abuza de el, deoarece Racii tind sa devina usor dependenti de alcool.

Daca ai invitati Rac:

Masa este un adevarat ritual pentru Raci. Este cel mai bine sa le serviti fructe de mare. Nu vor refuza nici mancaruri din ciuperci sau salate de legume. Nu e nici un secret ca le plac si sosurile. Ca desert, cremele cu fructe diverse si inghetata sunt ideale.

Cele mai indicate alimente:

Carne: homari, raci;
Fructe: nuci de cocos, struguri, pepeni, papaya;
Legume: varza, castraveti, dovleac, cartofi, letona, gulie;
Plante aromatice: coaja de lamaie, scortisoara, hrean, mustar, cimbru, vanilie.

De evitat:

Amidonul, zaharul si sarea, in principal. Primele doua provoaca constipatie, iar sarea baloneaza. Racii ar trebui sa nu consume mancaruri condimentate, sosuri piperate iuti si hrean. Excesul de dulciuri le afecteaza stomacul. Racii trebuie sa isi pazeasca sistemul digestiv si sa-si tina sub control greutatea.

Leu

Leii au constitutii robuste, sira spinarii supla, coordonare buna. Sunt de regula dansatori si atleti excelenti. Uneori se autosolicita atat de mult incat pot ajunge sa se surmeneze, inclusiv nervos. Partea de sus a spatelui oboseste cel mai repede. Sufera de dureri si presiune in zona inimii. Sunt celebri pentru longevitatea lor.

Soarele, care guverneaza Leul, a fost mereu asociat cu inima, spatele si coloana vertebrala. Influenteaza de asemenea splina si intreaga vitalitate a corpului. Zodia Leului se caracterizeaza prin crestere, vitalitate si sanatate buna. In general, Leii traiesc sanatos, dar trebuie sa invete sa se mai domoleasca pe masura ce inainteaza in varsta pentru a evita riscul unui atac de cord.

Mancaruri:

Leii trebuie sa consume carne de pui, fara a exagera insa. Ar trebui de asemenea sa consume fructe, crude sau uscate. In plus, dintre legume, sunt preferabile vinetele.

Bauturi:

Leii stiu cand trebuie sa se opreasca in cazul bauturii, deoarece ei au inima usor mai slaba si, in plus, cred ca un Leu beat isi pierde pretuirea semenilor, la care ei tin foarte mult. Leii detesta mahmureala, in urma careia, din nou, inima are de suferit. Este mult mai bine sa consume unul - doua pahare de vin vechi.

Daca ai invitati Leu:

Leilor le place luxul. Asa ca, daca aveti asemenea invitati la masa, ar fi bine sa le pregatiti tot felul de mancaruri selecte, de genul caviar, peste, somon, balyk (un tip de peste afumat) sau vanat cu garnitura. Completeaza atmosfera cu muzica clasica si intampinandu-i ca pe niste regi.

Cele mai indicate alimente:

Carne: vanat;
Fructe: lamai, portocale, ananas, mandarine, pepene galben;
Legume: masline, vinete;
Plante aromatice: tarhon, anason, cuisoare, cicoare, busuioc, coriandru, ghimbir.

De evitat:

Timpul isi pune amprenta asupra Leilor, iar ei trebuie sa invete sa se alimenteze cum trebuie si sa mai reduca din mancarurile grase.

Fecioara

Nativii acestei zodii pot sa se imbolnaveasca literalmente de griji. Cand lucurile nu merg bine, au tendinta sa se inchida in ei, acest lucru fiind imediat reflectat de o dereglare in organism, de obicei intestinala. Fecioarele au un sistem digestiv mai deosebit si pot suferi usor de indigestie, dureri, balonari, ulcer, probleme la ficat, colita si probleme intestinale. Isi fac multe griji in legatura cu sanatatea lor si uneori pot deveni de-a dreptul ipohondri.

Planeta Fecioarei, Mercur, guverneaza creierul si sistemul nervos, cat si reflexele.

Mancaruri:

Fecioarele, fiind niste "doamne" in orice situatie, ar trebui sa opteze pentru o dieta vegetariana. Sunt de evitat prajelile, carnea de porc si gratarul. Singura pe care si-o pot permite din cand in cand este carnea fiarta de pui, sau de vita, inabusita. In privinta merelor si a verdeturilor, pot manca linistiti oricat.

Bauturi:

Alcoolul are un efect negativ asupra Fecioarelor. Sub influenta acestuia, ficatul lor are mult de suferit, asa ca este cel mai bine sa bea vin alb, cat mai slab. Excesul de alcool le ataca si stomacul.

Daca ai invitati Fecioara:

Fecioarele nu sunt experte in arta culinara; o masa plina de delicatese ii lasa reci. Mananca salate de legume proaspete cu mare placere. Pentru felul principal, vita inabusita cu garnitura de orez si o multime de verdeturi merg excelent. Este cel mai bine sa le fie servite fructe la desert.

Cele mai indicate alimente:

Carne: vita;
Fructe: caise, rodii;
Legume: fasole, conopida, telina;
Plante aromatice: dafin, cicoare, scortisoara, cardamom, vanilie.

De evitat:

Fecioarelor le place ciocolata, careia din nefericire nu-i place de ele si le cauzeaza eruptii pe piele si deranjeaza stomacul. Nu toloreaza bine medicamentele, iar acestea trebuie luate doar sub stricta supraveghere a medicului. O dieta echilibrata este esentiala pentru mentinerea sanatatii si a energiei Fecioarei in limite normale. Trebuie evitate condimentele, sosurile grele si prajelile.

Balanta

Nativii acestei zodii au in general o sanatate robusta. Venus, planeta ce ii guverneaza, e asociata cu pielea, parul, venele, gatul, rinichii si regiunea lombara. Balantele sunt cunoscute pentru trasaturile lor fine, placute, si pentru sistemul osos rezistent. Sunt predispuse la slabiciuni in ceea ce priveste zona inferioara a spatelui, prima parte a corpului care sufera in caz de suprasolicitare. Mai pot fi predispusi la boli de rinichi si de piele. Echilibrul este vital pentru sanatatea unei Balante: o dieta alimentara corecta, un regim de lucru echilibrat, unul de recreere similar si relatii echilibrate cu cei din jur.

Mancaruri:

O regula importanta, demna de tinut foarte bine minte de catre Balante, este sa nu consume tot ce le apare in fata ochilor. Li se recomanda usturoiul si merisorul, deoarece sunt predispusi bolilor vasculare. Micul dejun perfect pentru ei este cel format din germeni de grau. Balantele trebuie sa elimine din dieta lor mancarurile condimentate si iuti. Este mai bine sa varieze meniul cu sosuri diverse si salate pline de vitamine.

Bauturi:

Balantele beau in general destul de mult, si uneori chiar prea mult. Nu le place sa manance cantitati prea mari cand beau si prefera aperitivele usoare, dar aceasta le favorizeaza mai mult ameteala. Mahmureala este rau suportata de catre nativii acestei zodii, atat fizic cat si psihic. Balantele ar trebui sa bea vin asezonat, in limite rezonabile.

Daca ai invitati Balanta:

Ce mananca in sine nu conteaza prea mult pentru Balante, ci ambianta si senzatia de armonie. Le plac salatele diverse si sosurile complicate. La fel si dulciurile.

Cele mai indicate alimente:

Carne: deloc, fiind recomandat un regim vegetarian;
Fructe: mere, avocado, banane, cirese, pere, capsuni, mure, curmale;
Legume: mazare, spanac, rosii;
Plante aromatice: tarhon, cimbru, anason, marar, trifoi, pelin, cuisoare.

De evitat:

Pielea sensibila a Balantelor indica imediat semnele lipsei de somn, a excesului de mancare sau de alcool. Ar trebui sa ocoleasca alcoolul si bauturile acidulate, care le ataca rinichii.

Scorpion

Scorpionii sunt renumiti pentru energia si imaginatia lor. Nativii sunt predispusi la probleme ale aparatului reproducator, eruptii pe piele in zonele genitale, cistita sau boli ale tractului urinar. In plus, exista si posibilitatea aparitiei unor boli pe fond nervos.

Scorpionul este guvernat de planeta Pluto, care este asociata cu formarea celulelor si cu sistemul reproducator. Prin urmare, legatura Scorpionului cu sexul si cu fortele regenerative este puternica. Nativii au trupuri puternice, voluptoase, si se regenereaza foarte usor. Se spune ca Scorpionii arata batrani cand sunt tineri si tineri cand imbatranesc.

Mancaruri:

Scorpionii trebuie sa-si tina in frau apetitul pentru sosuri iuti si nu trebuie sa abuzeze de ele in nici un caz. Cele mai indicate legume pentru ei sunt guliile, sfecla si varza. Produsele lactate sunt si ele indicate, insa in cantitati limitate. Pot consuma din cand in cand fructe de mare si delicatese din peste.

Bauturi:

Scorpionii trebuie sa bea alcool in cantitati moderate, deoarece, la betie, isi pierd controlul propriilor emotii si isi pot face rau singuri. Din cauza alcoolului, sufera, in primul rand, aparatul reproducator. Cele mai bune bauturi pentru Scorpioni sunt vinul spumant, sampania si vinul tamaios.

Daca ai invitati Scorpion:

Scorpionilor le plac felurile de mancare condimentate, cu aroma puternica. Nu te speria daca le dau lacrimile de-a dreptul. Scorpionilor le place mustarul iute, hreanul, otetul. Vor fi incantati daca li se serveste supa de moluste si crustacee. Branza la gratar e completarea perfecta.

Cele mai indicate alimente:

Carne: crustacee;
Fructe: grapefruit, pepene rosu;
Legume: morcovi, ceapa, hamei, dovleac, ridichi, piper, ceapa rosie;
Plante aromatice: cardamom, busuioc, coriandru.

De evitat:

Scorpionii nu trebuie sa manance in cantitati mari, iar masa de seara trebuie sa fie foarte usoara. Apa plata imbuteliata este mai buna pentru ei decat apa de la chiuveta. Scorpionii au greutati in a suporta bauturile alcoolice. Dintre toate zodiile, alcoolul afecteaza cel mai repede si mai tare aspectul exterior al Scorpionului.

Sagetator

Pentru Sagetatori, activitatea fizica este absolut necesara. Cu siguranta vor deveni sedentari si se vor imbolnavi daca nu fac destula miscare. Desi de obicei sunt supli in tinerete, au tendinta de a se ingrasa odata cu varsta. Femeile Sagetator depun acest surplus pe solduri si pe coapse.

Planeta ce guverneaza Sagetatorul, Jupiter, are influenta asupra ficatului si a glandei pituitare. Sagetatorii au un ficat activ, dar sensibil, care are de suferit imediat in cazul abuzului de alcool. Pot fi predispusi si la hepatita.

Mancaruri:

Pentru Sagetatori, cel mai sanatos lucru e apa minerala. O cantitate de 1-2 sticle pe zi ii va face sa se simta excelent. Ei, mai mult ca oricare altii, trebuie sa manance legume - mazare, fasole si soia. Nu e recomandat sa se gandeasca prea mult la gustul mancarii, ci la utilitate. Verdeturile, mai ales mararul si telina, se pot manca la nesfarsit.

Bauturi:

Sagetatorii beau cu placere si tocmai in aceasta consta pericolul. Problema apare la ficat, ce nu suporta prea bine alcoolul in exces. Vinul de struguri este foarte bun pentru asimilarea de siliciu, dar in limite rezonabile.

Daca ai invitati Sagatator:

Sagetatorii sunt considerati a fi niste cunoscatori in materie de arta culinara. Le place orice fel de mancare si le place sa stie si sa guste cate ceva din toate tipurile de bucatarii din lume. Vor aprecia carnea de porc, cu sosuri dulci-acrisoare. Serveste-le produse de patiserie la desert.

Cele mai indicate alimente:

Carne: porc;
Fructe: smochine, mango;
Legume: anghinare, varza, andiva, varza de Bruxelles;
Plante aromatice: cimbru, menta, busuioc, patrunjel, lamai, ginseng, usturoi.

De evitat:

Mancarurile care nu se impaca bine cu stomacul unui Sagetator sunt sosurile grase, frisca, untul, bomboanele si ciocolata. Ar trebui sa nu exagereze cu alcoolul, nu doar pentru a nu-si deranja ficatul, dar si din cauza pielii, care imbatraneste foarte repede sub efectul acestuia.

Capricorn

La fel ca Leii si Sagetatorii, Capricornii traiesc foarte mult.

Planeta Capricornului, Saturn, guverneaza vezica urinara, splina, oasele, pielea si dintii. Pielea lor tinde uneori sa se usuce si sa fie hipersensibila. Capricornii au si probleme legate de consumul de alcool. Tind sa faca multe lucruri in exces, sa munceasca pana la epuizare, sa nu manance la timp sau prea mult odata.

Mancaruri:

Capricornii adora rafinamentul cand vine vorba de mancare: o fata de masa frumoasa, tacamuri de argint, servire impecabila. Cum majoritatea lor au metabolism greoi, ar trebui sa fie atenti la mancare. Si totusi sunt singurii care pot manca orice doresc. Este de asemenea chiar recomandat sa bea un pahar de vin inainte de masa.

Bauturi:

Capricornii sunt zodia careia un pahar de vin nu ii face nici un rau, ci dimpotriva: ii ajuta pe reprezentantii zodiei sa-si stimuleze digestia lenta. Vinurile Tocay, Riesling, Muscatel, le fac foarte bine. Ei nu au nevoie sa-si faca griji in ceea ce priveste abuzul de alcool, deoarece atitudinea lor fata de acesta este relativ indiferenta. Vinul nu ii trimite pe alta lume - este mai degraba un medicament.

Daca ai invitati Capricorn:

Ei au o singura pretentie: mancarea trebuie sa fie gustoasa. Serveste-i cu miel gatit in stil elvetian si supa groasa de legume. Ca desert, placinte cu cirese.

Cele mai indicate alimente:

Carne: miel;
Fructe: pepene galben, pepene rosu, gutui;
Legume: sfecla, vinete;
Plante aromatice: anason, cuisoare, pelin, miez de nuca, patrunjel.

De evitat:

Ar trebui sa aiba o dieta variata, deoarece Capricornii au tendinta sa manance in fiecare zi acelasi lucru - ceea ce nu e bine. Ar trebui sa evite ciocolata si zaharul rafinat, care le afecteaza pielea, ca si mancarurile foarte condimentate, care le afecteaza intestinele.

Varsator

Varsatorii sunt in general oameni puternici si sanatosi, cu o coordonare buna, picioare proportionate si glezne suple. Sunt foarte activi din punct de vedere cerebral, mai mult decat fizic, si exista riscul sa se ingrase serios daca nu sunt atenti. Tind sa sufere de probleme de circulatie, de rigiditate arteriala, anemie si presiune sanguina scazuta.

Varsatorii au nevoie de o dieta alimentara sanatoasa pentru a-si mentine vitalitatea si greutatea in limite normale. Le place sa se lanseze in tot felul de proiecte si activitati, aceasta lasandu-le putin timp pentru mese echilibrate. Mananca pe fuga, mai ales sandwich-uri.

Mancaruri:

Varsatorii apartin acelei categorii de oameni care trebuie sa elimine dulciurile din dieta lor - complet. Prajituri, bomboane, biscuiti, toate acestea nu sunt pentru ei. Cel mai potrivit fruct este rodia. Lactatele pot reprezenta un mic dejun ideal, iar un chefir sau lapte prins sunt excelente pentru o gustare la o ora tarzie. Salatele usoare de legume pot fi consumate in voie.

Bauturi:

Alcoolul afecteaza sistemele nervoase sensibile ale Varsatorilor, asa ca ei trebuie sa fie atenti in ceea ce priveste bautura in exces. Sampania sau vinul tamaios sunt insa bune ca sedative si ca elemente antistres.

Daca ai invitati Varsator:

Ei prefera o masa simpla in favoarea unei cine fastuoase. Nu sunt pretentiosi in ce priveste aspectele culinare. Pregateste aperitive delicioase, fructe de mare si salate usoare.

Cele mai indicate alimente:

Carne: fructe de mare;
Fructe: pepeni, gutui;
Legume: sfecla, vinete;
Plante aromatice: cardamom, cimbru, menta, pelin, vanilie, patrunjel.

De evitat:

Ar trebui sa bea mai putina cafea, care ii face iritabili. Pot incerca sa bea ceaiuri de plante pentru a se calma.

Pesti

Acestia sunt cunoscuti pentru picioarele bine proportionate si multi devin dansatori excelenti. Pestii tind sa aiba o constitutie delicata care nu lupta foarte eficient cu bolile. Sunt vulnerabili la raceli, probleme cu sinusurile si cu retentia de apa in trup. Pestii au personalitati profund emotionale, sensibile, si adeseori bolile lor sunt tocmai pe fond nervos.

Sunt in general atrasi de viata traita intens, ceea ce adeseori inseamna mancare si alcool in exces, cat si lipsa de somn suficient. Cheia sanatatii lor sta in restabilirea unor obiceiuri moderate. Cu un minim de grija, cu o dieta echilibrata si putina miscare, se vor simti mereu tineri.

Mancaruri:

Din nefericire, Pestii fac indigestie cel mai usor. Ar trebui sa nu consume peste conservat, mancaruri condimentate sau prajeli grase. In ce priveste alcoolul, e mai bine sa bea vodca pura decat bauturi exotice - totusi cu masura.

Bauturi:

Pestii se obisnuiesc usor cu alcoolul. In afara de asta, sunt sensibili la indigestiile provocate de alcool si suporta greu mahmureala. Ar trebui sa-si aminteasca mereu consecintele pe care excesul de alcool le are asupra lor si sa nu amestece vinul rosu cu cel alb.

Daca ai invitati Pesti:

Pestii, in mod evident, adora pestele. Insa le place deosebit de mult acela care le aminteste de tari indepartate, exotice. Le poti gati peste in stil chinezesc sau indonezian.

Cele mai indicate alimente:

Carne: peste;
Fructe: smochine, mango;
Legume: anghinare, varza, andiva, varza de Bruxelles;
Plante aromatice: tarhon, cimbru, karri, ghimbir, usturoi, piper, coaja de lamaie.

De evitat:

Ar trebui sa evite sarea de masa, deoarece ii baloneaza. Cafeaua ii poate face hiperactivi pe nativii din Pesti si ar trebui consumata in cantitati minime. Pestii sunt foarte sensibili la efectele alcoolului.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu