Dragii mei,


"Nu voi fi un om obisnuit, pentru ca am dreptul sa fiu extraordinar." - Peter O'Toole


MOTTOUL după care mă ghidez în viaţă:,,Păşeşte drept înainte şi dacă pământul pe care-l cauţi nu există încă, fii sigură că Dumnezeu îl va crea într-adins pentru aţi răsplăti îndrăzneala,, (Regina Izabela)


Sunteţi curioşi să mă cunoaşteţi pentru a şti cu cine staţi de vorbă, pe cine vizitaţi şi ce am de spus, de oferit şi cu ce vă pot impresiona... Evident, sunt reacţii fireşti de început.

De când mă ştiu îmi place să scriu şi să citesc, îmi place muzica… Literele se adună pe foaia de hârtie, se grupează şi încep să curgă, se rup în bucăţi, se amestecă cu trăiri, sentimente şi îşi caută drumul spre suflet. Ele sunt o parte din viata mea... M-am aşezat pe marginea mea de vis, în colţul meu de Rai şi am început să scriu cu vorbe rupte din suflet. Sădesc în fiecare zi speranţe în grădina sufletului meu. Le ud cu dragoste şi le stropesc cu raze de dor şi încredere, le protejez pe timp de furtună cu vise, gânduri îndrăzneţe, năzuinţe şi promisiuni ţinute cu dinţii până în ultimele clipe ale vieţii! Las totul să curgă de la sine, iar tot ceea ce am de făcut este să sper că pe harta călătoriei prestabilite, există şi locuri bune, locuri de unde pot aduna cunoştinţe, unde pot lua naştere bunătatea, bunăstarea iar la final să trag linie şi să fiu mulţumită de tot ce am făcut.

Vă aştept cu drag pentru a ne cunoaşte mai bine! Georgeta.




luni, 20 iunie 2011

Ce spune grupa sanguina despre silueta ta?

Simti nevoia sa incerci o noua dieta de slabit fiindca pana acum niciuna nu a functionat? Cheia spre o stare generala de bine sta scrisa in sangele tau, potrivit unei teorii nutritioniste. Afla ce spune grupa sanguina despre silueta ta!

Grupa 0

Grupa 0 este cea mai puternica dintre toate grupele de sange si are cea mai mare speranta de viata. Daca ai grupa 0 de sange inseamna ca ai un fizic bine dezvoltat. Grupa 0 le apartine, de altfel, atletilor acestei lumi. Asta inseamna ca ai nevoie de minimum o ora de exercitii fizice zilnic atat pentru a-ti reincarca bateriile, cat si pentru a castiga un psihic linistit.

Din punct de vedere nutritional, grupa 0 are nevoie de proteine animale. Prima grupa de sange uman care a aparut pe lume a fost 0. Omul primitiv era un vanator, care avea nevoie de energie si putere pentru a-si ucide prada, de aceea consuma multe proteine animale.

Si astazi, grupa 0 poarta inca amprenta stramosilor, iar oamenii din aceasta categorie care incearca sa devina vegetarieni nu pot pentru ca le e constant foame fara proteine animale. Asadar, in dieta lor trebuie sa existe zilnic carne de curcan, miel, peste si ocazional vita organica. Ei trebuie sa renunte in schimb la lactate si cereale.

Laptele, branza si ouale produc o cantitate excesiva de mucus la grupa 0, care duce adesea la boli respiratorii si circulatorii. Astfel, cei care reduc sau elimina aceste produse din alimentatia lor previn sau isi imbunatatesc astmul si sinuzita.

Grupa A

Dieta optima pentru persoanele cu grupa de sange A este una de tip vegetarian. In timp ce stramosii cu grupa 0 erau vanatori nomazi, cei cu A s-au dezvoltat in vremurile cand oamenii au creat asezari si ferme. Schimbarile vietii lor au dus la schimbari nutritionale.

Daca lucrezi toata ziua intr-un birou si conduci mai mult decat mergi, sau daca petreci prea multa vreme in fata televizorului sau pe internet, nu ai aceleasi nevoi nutritionale cu cineva care face munca fizica.

Oamenii cu grupa de sange A sunt in general mai putin activi decat cei cu 0, iar organismele lor nu au nevoie de proteine animale (nici de lactate) sau de cereale integrale. Daca ai aceasta grupa sanguina, ar trebui ca alimentatia ta sa se bazeze pe vegetale cu frunze verzi (spanac, varza, urzici), tofu, lapte de soia, orez, soia.

Si exercitiul fizic este important, dar aici nu mai e vorba de forta, ca in cazul grupei 0, ci de relaxare: yoga, tai chi, qi gong, care lungesc muschii si te scapa de rigiditate.

Grupa B

Totul cu moderatie: aceasta este deviza persoanelor cu grupa sanguina B. Acestea au nevoie atat de proteine vegetale, cat si animale, in cantitati echilibrate. Oamenii cu aceasta grupa sanguina au in general o constitutie puternica si un sistem imunitar puternic.

Ei tolereaza cantitati moderate de lactate, dar daca le consuma in exces vor suferi de mucus in exces produs de inflamatia membranelor nasului si gatului. De asemenea, ei pot deveni predispusi la boli respiratorii, alergii alimentare, sinuzite si astm.

Ca si grupa A, nici B-ul nu tolereaza bine cerealele integrale. Ei au nevoie de proteine animale obtinute din curcan, miel, somon.

Sportul este important si pentru grupa B, desi mai putin important ca in cazul grupei A. Si in acest domeniu, moderatia este cheia: mers, inot, hatha yoga, jogging usor maximum 30 minute pe zi. Grupa B se comporta bine in sporturile competitive, cum ar fi baschetul sau tenisul, dar si in activitatile de strategie, creative.

Grupa AB

Grupa de sange AB poseda tolerante atat de la A cat si de la B, asadar dieta trebuie sa fie una combinata intre cele doua. Persoanele cu grupa de sange AB tolereaza bine vegetalele, accepta un pic de proteina animala, dar nu tolereaza lactatele.

Ca si grupa A, AB-ul are mai mult o minte activa decat un corp sportiv. Echilibrul perfect este de 15-20 minute de aerobic seara pentru a obtine beneficii cardiovasculare si yoga dimineata pentru psihic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu