10 trucuri pentru o dieta cu mai putine grasimi
Dieta&Fitness
Vrei sa mai dai jos cateva kilograme, pentru a intampina vara care vine. Probabil ca te-ai gandit cum sa incepi sau reincepi o dieta sanatoasa, saraca in grasimi. Iata ce ai de facut:
Dieta fara grasimi in 10 pasi
1. Fii realista
Daca telul tau este sa pierzi din greutate, nu iti crea dezamagiri sau, mai rau, probleme de sanatate prin dieta urmata. Fa din aceasta o experienta pozitiva si incepe cu obiective mici, pe care le poti atinge. O pierdere de greutate sustenabila inseamna sa pierzi nu mai mult de un kilogram pe saptamana. Daca alegi sa tii o cura de slabire soc, corpul tau se va adapta: metabolismul tau va incetini si va deveni mai greu sa pierzi kilogramele, deoarece corpul tau trece pe starea de conservare.
2. Curata-ti frigiderul si camara
Placintele si biscuitii ar trebui aruncati, la fel ar trebui procedat cu orice branzeturi si alte lactate bogate in grasimi. “Exileaza” toate bomboanele. Aminteste-ti ca vei putea manca sau prepara doar acele mancaruri pe care le vei avea la indemana. Nu poti termina o cutie de inghetata care nu exista in frigider.
3. Dieta pe baza de alimente sanatoase
Inlocuieste alimentele bogate in grasimi cu rudele lor sarace in grasimi sau lipsite de acestea. Cumpara paste fainoase, paine si cereale integrale si fa-ti rezerve generoase de fructe si legume. Incearca sa consumi cel putin noua portii (4 cani si jumatate) din aceste alimente in fiecare zi.
4. Respecta numarul si marimea portiilor
Marimea portiilor creste tot timpul. Examineaza cu atentie etichetele alimentelor si factorii nutritivi si ai grija sa intelegi ce inseamna cu exactitate o portie din alimentul respectiv. De obicei, inseamna mai putin decat crezi. Tine seama de faptul ca pachetul contine, de obicei, mai mult de o portie si ca lista nutritionala de pe eticheta se refera, de obicei, la o singura portie, nu neaparat la tot pachetul.
Evident, nu ne referim la gogosi! Pe langa faptul ca reprezinta o sursa importanta de vitamine si minerale, un mic dejun consistent, cuprinzand cereale integrale cu lapte fara grasimi sau cu un continut scazut in acestea, cu fructe si iaurt va pastra un nivel stabil al glicemiei in sangele tau si te va scapa de senzatia de foame pana la ora pranzului.
6. Bea cantitati mari de apa
Apa este esentiala pentru digestie si ne ajuta si sa ne simtim plini, pentru o perioada de timp mai indelungata. Uneori, confundam setea cu foamea, asa ca poarta mereu o sticla cu apa cu tine si bea in cantitati mici si in mod frecvent – probabil ca vei ajunge astfel sa mananci mai putin.
Inlocuieste, in fiecare saptamana, cel putin una dintre mesele cu carne cu o masa vegetariana. Aceasta nu este o scuza ca sa te intinzi dupa o cutie cu un sandvici cu branza. O mancare de fasole poate fi exact ce ai nevoie sau poate ceva paste cu legume calite.
9. Fa miscare/exercitii
Tine sub control grasimile si caloriile, dar nu uita de exercitiile fizice. Nu trebuie sa devii obsedata de gimnastica sau sa investesti in ceva banda de alergat la moda. Gaseste un prieten sau convinge-l pe partenerul tau sa ti se alature pentru o plimbare de 30 de minute in pas alert: exersand alaturi de un prieten, iti vei mentine motivatia. Si in acest caz, trebuie sa iti stabilesti niste obiective realiste. Nu are rost sa incepi un regim riguros de care nu te vei putea tine. Consulta un doctor inainte, mai ales daca esti o persoana statica.
10. Consuma gustari sanatoase
Cand “ataci” gustarelele, asigura-te ca vei consuma gustari sanatoase precum fructe, iaurt cu continut mic in grasimi, biscuiti din faina integrala, floricele de porumb preparate fara grasimi sau legume crude. Un biscuite dulce ocazional sau un patratel sau doua de ciocolata nu inseamna sfarsitul lumii. Totusi, consuma-le ca pe niste placeri speciale, mai rar. Daca ti-ai pregatit camara, nu ar trebui sa fie o problema.
Aceste sfaturi te vor ajuta sa ai o dieta saraca in grasimi si un stil de viata mai sanatos.
8. Mananca peste de doua ori pe saptamana
Pestele are un continut scazut in grasimi, iar acele specii care au un continut mai mare de grasime, precum somonul, contin acizi grasi omega-3, care mentin sanatatea inimii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu