Dragii mei,


"Nu voi fi un om obisnuit, pentru ca am dreptul sa fiu extraordinar." - Peter O'Toole


MOTTOUL după care mă ghidez în viaţă:,,Păşeşte drept înainte şi dacă pământul pe care-l cauţi nu există încă, fii sigură că Dumnezeu îl va crea într-adins pentru aţi răsplăti îndrăzneala,, (Regina Izabela)


Sunteţi curioşi să mă cunoaşteţi pentru a şti cu cine staţi de vorbă, pe cine vizitaţi şi ce am de spus, de oferit şi cu ce vă pot impresiona... Evident, sunt reacţii fireşti de început.

De când mă ştiu îmi place să scriu şi să citesc, îmi place muzica… Literele se adună pe foaia de hârtie, se grupează şi încep să curgă, se rup în bucăţi, se amestecă cu trăiri, sentimente şi îşi caută drumul spre suflet. Ele sunt o parte din viata mea... M-am aşezat pe marginea mea de vis, în colţul meu de Rai şi am început să scriu cu vorbe rupte din suflet. Sădesc în fiecare zi speranţe în grădina sufletului meu. Le ud cu dragoste şi le stropesc cu raze de dor şi încredere, le protejez pe timp de furtună cu vise, gânduri îndrăzneţe, năzuinţe şi promisiuni ţinute cu dinţii până în ultimele clipe ale vieţii! Las totul să curgă de la sine, iar tot ceea ce am de făcut este să sper că pe harta călătoriei prestabilite, există şi locuri bune, locuri de unde pot aduna cunoştinţe, unde pot lua naştere bunătatea, bunăstarea iar la final să trag linie şi să fiu mulţumită de tot ce am făcut.

Vă aştept cu drag pentru a ne cunoaşte mai bine! Georgeta.




sâmbătă, 14 februarie 2015

Lentilele de contact



Lentilele de contact dotate cu celule stem ar putea repara sau reda, în mod natural, vederea.

Oamenii de ştiinţă speră ca implantul biodegradabil, încărcat cu celule stem care se pot multiplica, să permită vindecarea naturală a ochiului.
Celulele stem sunt un fel de cărămizi care stau la baza dezvoltării ţesuturilor. Ele se pot transforma în orice alt tip de celule, motiv pentru care acestea ar trebui să fie capabile să repare orice fel de ţesut.
Cercetătorii de la Universitatea Sheffield, care au dezvoltat implantul, speră ca tehnica să vină în ajutorul milioanelor de oameni din întreaga lume care îşi pierd vederea. Tehnologia a fost creată pentru a trata problemele de la nivelul corneei, prin amplasarea unor membrane delicate care au rolul de a ajuta celule să se ataşeze şi să se multiplice.
Folosind o serie de tehnici complexe, oamenii de ştiinţă au reuşit să creeze un disc din material biodegradabil, care poate fi încărcat cu celule stem şi care se fixează pe cornee. Ulterior, celulele se multiplică şi vindecă ţesutul.
Tratamentele standard pentru orbire presupun un transplant de cornee, folosind membrane umane donate. Cu toate acestea, în cazul unora dintre pacienţi, tratamentul eşuează în câţiva ani deoarece ochii nu reţin aceste celule care ar trebui să repare retina.
Trăsătura esenţială a noilor discuri este că ele conţin mici „buzunare” pentru adăpostirea şi protejarea celulelor stem, menţinându-le pe acestea la nivelul ochiului sub o formă grupată. Un alt avantaj al noii invenţii este capacitatea de a fi biodegradabilă şi alcătuită din materialul folosit pentru suturi.
Pentru că testele de laborator au arătat că membranele pot suporta creşterea celulelor, studiile clinice urmează să înceapă în India.

Sursa: Daily Mail