Astrele stapanesc destinul oamenilor si imprima influente asupra moralului, psihicului si fizicului lor pe tot parcursul vietii pamantesti. In functie de aspectele si pozitia planetelor in raport cu cele doisprezece zodii ce parcurg pamantul, se stabilileste predispozitia semnului zodiacal spre anumite boli.
Elementele minerale sunt prezente la toate nivelurile organismului, exercitând importante acţiuni specifice. Ca şi majoritatea vitaminelor, ele nu pot fi sintetizate de către organismul uman. Totuşi, prin misteriosul proces al transmutaţiei biologice, unele elemente chimice se pot transforma în alte elemente chimice, chiar la temperatura corpului uman, degajând lent cantităţi uriaşe de energie care, prin intermediul proceselor ulterioare de sublimare, vor putea fi utilizate cu înţelepciune de către cei iniţiaţi.
Odată cu descoperirea rolului vitaminelor şi elementelor minerale în buna funcţionare a organismului s-a creat o mai mare deschidere faţă de medicina naturistă, atăt în mediile ştiinţifice, cât şi în rândul populaţiei. Urmărind să renunţe din ce în ce mai mult la medicina alopată de sinteză (a cărei agresivitate a fost deja dovedită prin numeroasele efecte secundare şi prin faptul că în multe cazuri, ea tratează mai mult simptomele bolilor decât cauzele lor), atât medicii (plini de bun simţ şi de inteligenţă) cât şi pacienţii au început să acorde o tot mai mare atenţie medicinei naturiste şi, în primul rând, terapiei cu plante medicinale (sub formă de pulbere, de macerat, şi de tinctură), cu legume, cu fructe, cu cereale şi cu lactate, acestea constituind totodată principalele surse de vitamine şi de elemente minerale.
Organismul uman este compus din felurite elemente minerale în proporţii diferite. 97% din organismul uman este alcătuit din doar patru elemente chimice fundamentale: oxigen, hidrogen, azot, şi carbon. Cu toate acestea, noi nu am putea exista ca fiinţe vii fără restul de 3%, care este reprezentat de elementele minerale.
În corpul nostru fizic, majoritatea elementelor minerale sunt numite macroelemente; ele se găsesc în organism în cantităţi mari. Restul elementelor minerale sunt numite oligoelemente; prezente în organism în număr mic. Cercetările efectuate de dr. W. H. Schussler, dr. I. E. Perry şi dr. G. Carey au evidenţiat faptul că între constelaţia zodiacală (ZODIA) care guvernează o fiinţă la naştere şi mineralele care îi sunt necesare organismului său există o corespondenţă precisă şi bine definită.
După cum se ştie, pentru buna funcţionare a organismului nostru sunt necesare, pe lângă elementele minerale cunoscute, şi o serie de săruri minerale. S-a stabilit din acest punct de vedere că există douăsprezece săruri minerale care sunt necesare proceselor vitale: fosfaţii de fier, de magneziu, de sodiu, de calciu şi de potasiu, sulfaţii de sodiu, de potasiu şi de calciu, clorurile de potasiu şi de sodiu, fluorura de calciu şi siliciul.
Toate aceste săruri se pot folosi cu succes în tratamentul tulburărilor funcţionale sau al leziunilor organice menţionate; dar ATENŢIE! se vor folosi întotdeauna, doar sursele naturale care conţin elementul mineral respectiv şi nu elementul mineral ca atare (cu excepţia elementelor minerale coloidale şi a celor care au fost în prealabil purificate prin metode specifice ayurveda-ice).
Fiecare om, în funcţie de zodia sa natală, are o afinitate specifică pentru una dintre cele douăsprezece substanţe menţionate (numite şi săruri ale lui Schussler) care constituie pentru el substanţa minerală vitală. Necesarul de săruri minerale poate fi asigurat printr-o alimentaţie echilibrată, care totodată trebuie să conţină în mod preponderent sarea minerală specifică fiecărei zodii. Iată cele douăsprezece săruri minerale vitale şi corespondenţele lor zodiacale:
Iata spre ce tipuri de boli sunteti predispus, avand in vedere perioada in care v-ati nascut:
Berbec (21 martie-20 aprilie)- Aflati sunt influenta planetei Marte ce guverneaza capul si fata, Berbecii reprezinta cele mai dinamice caractere ale zodiacului. Desi inzestrate cu o energie fizica neobisnuita, persoanele aflate sub acest semn zodiacal au o sensibiliate exagerata, sunt foarte emotive si fac dovada unui temperament bilioso-nervos. Pentru a-si consuma surplusul de energie pe care il au, dar si pentru a evita transformarea acestuia in energie nervoasa negativa, Berbecilor le este recomandata foarte multa miscare. Sub influenta lui Marte, Berbecii sunt predispusi la tulburari mentale, dureri de cap acute si la raniri accidentale. Persoanele Berbec trebuie sa fie foarte atente la oboselile care zdruncina sistemul nervos si trebuie sa se fereasca de griji inutile, invatand sa se relaxeze. Berbecilor le sunt recomandate alimentele cu un continut bogat de fosfat de potasiu.
BERBEC (21.03-20.04)
Fosfatul de potasiu
Insuficienţa fosfatului de potasiu în organismul nativilor din această zodie determină alterarea funcţiilor sistemului nervos, în special a activităţii cerebrale, într-o masură mai mare decât la nativii din alte zodii. Alimentele naturale care conţin fosfat de potasiu sunt: salata verde, varza, conopida, spanacul, cartofii, castraveţii, ridichile, ceapa, măslinele, merele etc.
Taur (21 aprilie-20 mai) – Aflat sub semnnul planetei Venus, Taurul este zodia ce se afla sub semnul unei mari dragoste de viata. Pentru ca se hraneste din micile placeri ale vietii, Taurul este predispus de cele mai multe ori la boli de stomac. In acest sens, Taurul trebuie sa inlature cu foarte mare atentie excesele alimentare. Zodia Taurului stapaneste gatul si rinichii, de aceea amigdalita si laringita sunt boli frecvent intalnite in cazul taurului. Taurul dispune de un temperament limfatico-nervos, lent si cu toate acestea este bine sa-si supravegheze tensiunea arteriala. Pe masura ce inainteaza in varsta se mareste riscul aparitiei unor tulburari de circulatie arteriala. Ii este recomandata o alimentatie bogata in sulfat de sodiu. Taurul este inzestrat cu o constitutie puternica, insa preaplinul vitalitatii sale il expune la o moarte neasteptata.
TAUR (21.04-20.05)
Sulfatul de sodiu
Sulfatul de sodiu controlează şi reglează, printre altele, cantitatea de apă din organism. Carenţa de sulfat de sodiu este provocată adeseori de funcţionarea necorespunzătoare a vezicii biliare.
Simptomele care indică lipsa acestui element mineral sunt mai ales edemele (umflarea ţesuturilor), congestionarea gâtului şi/sau a capului. În cazul celor care sunt predispuşi sau care suferă de diabet, asigurarea necesarului de sulfat de sodiu este vitală, întrucât aceasta influenţează decisiv funcţionarea pancreasului, care este furnizorul de insulină în organism.
Sursele naturale de sulfat de sodiiu sunt: sfecla roşie, spanacul, conopida, ridichile, castraveţii, ceapa, dovleacul (bostanul) etc.
Gemeni (21 mai- 22 iunie) - Zodia Gemeni guverneaza membrele superioare, toracele, coloana vertebrala si partea sistemului nervos care le insoteste. Gemenii au o constitutie mai fragila si obosesc destul de repede. Cu toate acestea, acest nativ poate avea o viata destul de lunga gratie vitalitatii sale nervoase. Printre afectiunile la care sunt predispuse persoanele din aceasta zodie se numara tuberculoza, bolile oculare si pulmonare, tulburari hepatice. Unii reprezentanti ai acestei zodii au un temperament bilioso-sanguin, iar altii bilioso-nervos, fiind predispuse de aceea la depresie si la debilitate generala. Produsele alimentare pe care le consuma trebuie sa aiba un continut ridicat de clorura de potasiu.
GEMENII (21.05-21.06)
Clorura de potasiu
Insuficienţa acestei substanţe în organism produce în general şi în mod deosebit la cei născuţi în acestă zodie diminuarea procesului de regenerare a ţesuturilor şi dificultăţi în funcţionarea aparatului respirator, favorizând formarea cheagurilor de sânge, ce pot provoca adeseori accidente vaculare. Necesarul de clorură de potasiu se asigură prin consumul de fasole verde, spanac, conopidă, morcovi, ţelină, asparagus, prune, caise, piersici, portocale etc.
Rac (22 iunie-22 iulie) - Semnul zodiacal al Racului guverneaza plamanii si organele digestive. Are un organism exagerat de sensibil si din aceasta cauza tinde sa acorde o importanta exagerata bolilor. Racul este predispus la boli de stomac, la reumatismne, deformatii artritice ale membrelor, la constipatii si la o proasta circulatie a sangelui. Din cauza delicatetii sale psihice, Racul trece de la o stare nervoasa la alta. Este cand trist, cand ingrijorat, cand amarat si se lasa prada tuturor nelinistilor si emotiilor prin care trece. Ii este indicata o alimentatie bazata pe produse ce contin fluorura de calciu.
RAC (22.06-22.07)
Fluorura de calciu
Cea mai importantă sare minerală pentru sănătatea celor născuţi sub semnul zodiei Racului este fluorura de calciu. Lipsa acesteia afectează mai ales sistemul osos, dantura şi vederea. Bolile frecvent constatate la cei care neglijează să-şi asigure aportul de fluorură de calciu sunt: deformări ale coloanei vertebrale, cataractă, carii dentare. Sursele naturale care conţin suficiente rezerve de fluorură de calciu sunt: secara şi gălbenuşul de ou crud.
Leu (23 iulie-22 august) - Persoanele aflate sub zodia Leului se manifesta sub forma unui caracter vioi, energic, sanguin nervos. Echilibrul psihic al Leului influenteaza puternic starea sa generala de sanatate, excesul de vitalitate specific facandu-l rezistent in fata oricarui tip de boala. Are, de asemenea, o capacitate foarte mare de insanatosire si se reface repede chiar si dupa boli foarte grele. Bolile asociate acestui semn zodiacal sunt cele de inima si ale articulatiilor. Leul trebuie sa aiba grija de coloana sa vertebrala pentru ca este predispus la numeroase deformatii datorate indeosebi accidentelor. Sensibil la schimbarile bruste de vreme, Leul se poate imbolnavi si de reumatisme acute sau cronice. Si poate avea mult de suferit daca nu trateaza cum se cuvine aceasta afectiune. Din dieta lor zilnica nu ar trebui sa lipseasca alimentele bogate in vitamina A, D si H2.
LEU (23.07-23.08)
Fosfatul de magneziu
Fosfatul de magneziu este elementul esenţial pentru formarea scheletului şi pentru funcţionarea nervilor motori. El ajută la asimilarea calciului în organism, la menţinerea fluidităţii sângelui şi la activarea enzimelor digestive. Alimentele naturale care conţin cantităţi mari de fosfat de magneziu sunt: produsele de grâu şi de secară, alunele, ţelina, asparagusul, lămâile, merele, nucile, smochinele, piersicile, seminţele de floarea-soarelui şi gălbenuşul de ou crud.
Fecioara (23 august- 22 septembrie) - Fecioara simbolizeaza stomacul, ficatul, intestinele, pancreasul si apendicele. Bolile de care sufera Fecioara sunt strans legate de organele enumerate. Prin urmare, zodia Fecioarei este predispusa spre afectiuni ale tranzitului intestinal sau spre boli precum diarea, peritonita sau dizenteria. Pentru ca in copilarie a suferit de aproape toate bolile specifice acestei perioade, la maturitate Fecioara tinde sa fie putin ipohondra, consumand in exces medicamente. Chiar si atunci cand nu este nevoie de ele... In regimul lor alimentar, Fecioarele ar trebuie sa introduca orezul, verdeata, citricele, ouale sau pestele.
FECIOARĂ (24.08-22.09)
Sulfatul de potasiu
Sulfatul de potasiu reglementează metabolismul lipidelor şi ajută la transportul oxigenului în celule. Insuficienţa sa în organism generează deficienţe în îndeplinirea funcţiilor pielii, manifestate prin unele tulburări precum: acnee, eczeme, mătreaţă, alopecie (căderea părului). Primul simptom caracteristic este uscarea pielii. Necesarul natural de sulfat de potasiu se asigură dacă alimentaţia este bogată în: grâu, secară şi ovăz germinate, andive, alune, măsline negre, portocale, brânză etc.
Balanta (23 septembrie-23 octombrie) –Miscarea planetelor in semnul zodiacal al Balantei influenteaza rinichii si duce la aparitia bolilor de vezica si rinichi sau a bolilor de intestine. Balanta poate suferi de nefrita, colica renala sau iremie. Balanta este foarte sensibila din punct de vedere psihic, persoanele de varsta a doua sau a treia fiind mai predispuse decat Balantele mai tinere spre migrene, nevralgii sau neurastenii. Regimul alimentat al Balantei trebuie sa se bazeze pe legumele si fructele de contin fosfat de sodiu. De aceea, Balantei ii este recomandat sa consume cereale, fasole, sparanghel sau broccoli.
BALANŢĂ (23.09-22.10)
Fosfatul de sodiu
Prezenţa fosfatului de sodiu în organism, în cantităţi suficiente, este esenţială pentru menţinerea nealterată a echilibrului acido-bazic. Lipsa acestei substanţe provoacă în special celor născuţi în acestă zodie, suferinţe reumatice şi gută, îngălbenirea limbii, apariţia frecventă a gustului acid în gură. Necesarul natural de fosfat de sodiu se asigură consumând în mod regulat fasole, cartofi, spanac, sfeclă, porumb, orez nedecorticat, alune, mere, căpşuni, stafide etc.
Scorpionul (23 octombrie-21 noiembrie) -De un temperament limfatico-sangvinic, Scorpionul guverneaza organele genitale, colonul, rectul si anusul. Este foarte probabil ca reprezentantii acestei zodii sa sufere de hemoroizi, hepatita sau de afectiuni ale organelor sexuale interne si externe. Mai sunt predispusi de asemenea si la friguri sau dureri violente de cap. Scorpionul are un organism care suporta destul de greu boala si se reface dupa o perioada destul de indelungata de timp. De pe masa Scorpionului nu ar trebui sa lipseasca ardeiul gras, ceapa, nucile, spanacul deoarece contin o cantitate insemnata de sulfat de calciu.
SCORPION (23.10-22.11)
Sulfatul de calciu
Nasul, gura, esofagul, intestinele şi organele sexuale, au o mare nevoie de sulfat de calciu pentru a-şi îndeplini funcţiile specifice în mod prompt şi corespunzător. Lipsa acestei substanţe din organism favorizează în special apariţia infecţiilor respiratorii, a sinuzitelor şi a rinitelor, sterilitatea. Alimentele naturale care conţin cantităţi suficiente de sulfat de calciu sunt: conopida, asparagusul, ridichile, prunele, smochinele etc.
Sagetator (22 noiembrie-20 decembrie) – Semnul Sagetatorului guverneaza membrele inferioare, indeosebi coapsele si anusul, arterele si sangele. Printre afectiunile care ii pot produce ingrijorare unui Sagetator sunt incluse tulburarile de natura sanguina, fracturile de femuri, sciatica, bolile de ficat sau calculii biliari. Surmenajul pe termen indelungat il determina sa clacheze atat fizic cat si nervos, ducand cu timpul la intensificarea afectiunilor nevrotice. De un temperamant nervoso-bilios, sagetatorul face exces de zel atunci cand vine vorba de mancare si bautura. Este bine sa invete sa se modereze si sa guste din deliciile vietii mai cu masura. Nu ar fi deloc rau sa introduca in alimentatia sa zilnica pastarnacul, ficatul de pasare, verdeata, galbenus de ou crud, morcovii, salatele crude sau fructele bogate in bioxid de siliciu.
SĂGETĂTOR (23.11-21.12)
Siliciul
Siliciul asigură, printre altele, stabilitatea sistemului termoreglator al organismului şi rezistenţa sistemului nervos la solicitări intense. Insuficienţa acestui element mineral în organismul celor născuţi în zodia Săgetătorului poate produce adeseori paralizia membrelor superioare sau inferioare, ori a degetelor. Cele mai bogate surse naturale vegetale de siliciu sunt: smochinele, prunele, merele, căpşunele, cartofii, coaja fructelor şi a legumelor, gălbenuşul de ou crud.
Capricorn (21 decembrie-19 ianuarie) – Semnul zodiacal al Capricornului reprezinta genunchii, femurul, stomacul, unghiile si parul. Sistemul de eliminare a toxinelor specific Capricornului este unul deficitar, favorizand aparitia afectiunile hepatice, a dermatitelor, a pancreatitelor sau a nefritelor. Desi este unul dintre cele mai rezistente semne zodiacale, in fata unei boli prelungite, Capricornul manifesta tendinta de autoizolare. Temperament limfatico-nervos, in fata bolii, Capricornul poate ajunge la tristete, melancolie si pesimism. Cerealele, gutuile, sfecla sau spanacul din alimentatie pot amelioara slabiciunile de stomac la care este predispus. Vitaminele C si L1 ajuta la recapatarea vitalitatii care ii este specifica.
CAPRICORN (22.12-20.01)
Fosfatul de calciu
Această substanţă minerală este necesară, printre altele , atât pentru formarea şi menţinerea integrităţii sistemului osos, cât şi pentru formarea sucurilor gastrice. Lipsa sau insuficienţa fosfatului de calciu în organism provoacă, în general celor născuţi în acestă zodie, deficienţe ale dentiţiei, deformări ale scheletului (îndeosebi ale coloanei vertebrale), nefrite, dureri articulare, indigestii. Necesarul natural de fosfat de calciu se asigură consumând: varză, orez nedecorticat, alune, citrice (lămâi, portocale, mandarine), lapte, brânză de vaci etc.
Varsator (20 ianuarie-18 februarie) – Influenta astrelor asupra Varsatorului se reflecta in circulatia sangelui si in sistemul nervos. Spiritul de cugetator si deschiderea spre lumea abstracta a ideilor ii produc Varsatorului stari de nervozitate insotie uneori de tulburari de somn, atacuri de panica, exuberanta dusa la extreme si deprimari din care cu greu il mai poti scoate. Tulburarile de natura nervoasa duc la randul lor la marirea riscului de aparitie a unor boli precum tahicardia, varicele, hemoroizii sau afectiunile gastrice. Porumbul, merele, ridichiile, telina, alunele sau citricile sunt bogate in clorura de sodiu, substanta ce ajuta la refacerea organismului acestei zodii.
VĂRSĂTOR (21.01-19.02)
Clorura de sodiu
Clorura de sodiu (sarea naturala de bucătărie) - este vorba de sarea neiodată - reglează, printre altele, necesarul de lichide din organism. Dezechilibrul acestei substanţe generează afecţiuni ale rinichilor, arterite, favorizând adeseori accidentele vasculare. Sursele naturale de clorură de sodiu sunt: spanacul, ţelina, varza, salata, ridichile, porumbul, alunele, nucile, merele, perele, piersicile, lămâile, portocalele, mandarinele etc.
Pesti (19 februarie-20 martie) – Asezarea planetelor la nasterea Pestilor ii face pe acestia sensibili atunci cand vine vorba despre picioare, mucoase sau limfa si le dau o oarecare predispozitie spre boli precum tuberculoza, limfatism, infectii microbiene localizate la nivelul mucoasei. Pestii sunt exagerat de sensibili si in privinta frigului pentru ca racesc foarte usor si capata repede viroze si pneumonii. Devin in scurt timp atasati de droguri, sedative, tranchilizante, alcool sau tutun, gasind in ele modalitatea perfecta de a scapa de stimulii perturbatori din exterior. De aceea, cei nascuti sub acest semn trebuie sa se abtina de la orice excese si necumpatare. Le este recomandat in schimb consumul fructelor si al legumelor ce contin lichid: pepeni, castraveti, dovlecei, ananas. Reflexoterapia poate face minuni in multe dintre afectiunile Pestilor.
PEŞTI (20.02 – 20.03)
Fosfatul de fier
Fierul asigură, printre altele, transportul oxigenului, în organism. Carenţa lui generează anemie, deficienţe respiratorii, tahicardie, hemoragii, şi alte perturbări ale funcţiilor organismului. Alimentele naturale, care conţin cantităţi suficiente de fosfat de fier sunt: fasolea uscată, caisele, piersicile, merele, strugurii, stafidele, citricele (lămâile, portocalele, mandarinele), gălbenuşul de ou crud etc.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu